помощ голфа ми няма оправия с агу-то разход 18

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: помощ голфа ми няма оправия с агу-то разход 18

Мнениеот joker » Пон 12 дек 2011 20:31

vaiper 1 написа:12/100 газ абс малко ми се вижда ако не е скопен :Mr Green Fun

С откачено управление на клапата за топъл въздух- 12/100 лятото и 13/100 зимата...за кой ли път проверявам.Със закачено управление днес при последно засичане 10.8/100 :banana ...Иначе лятото съм свалял и до 9.5/100 градско.Както и да ти се вижда....на дълъг път при каране с около 120 км/ч ми е правил разход 8-9/100 газ.

toshpakitooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshpakitooo » Сря 14 дек 2011 17:41

колеги възможно ли е да смуче въздух отнякъде защото на бензин като карам на празен ход има едно леко треперене на мотора и малко ми мени оборотите и на гас го има но малко по-слабо

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 14 дек 2011 18:07

еко ти мени -+50 оборота няма проблем.въпроса е да не мени повече

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 14 дек 2011 19:18

toshpakitooo написа:колеги възможно ли е да смуче въздух отнякъде защото на бензин като карам на празен ход има едно леко треперене на мотора и малко ми мени оборотите и на гас го има но малко по-слабо

Какъв разход дава на бензин?
За да се настрои газта, трябва на бензин да е ОК.
П

toshpakitooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshpakitooo » Сря 14 дек 2011 19:28

ми не съм я засичал на бензин ама така като гледам горе доло по литрите които наливам 11 ги хваща

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 14 дек 2011 19:31

Нашия обучаващ ни е казвал следното. Колеги, такова понятие горе-доле нЕма. Руснакът горе-доле мислил, мислил, па направил Заз. То е горе-долЕ кола, зазката :Mr Green Fun Ама горе-долЕ... Когато искаш да ти се помогне адекватно е по-добре да говориш с точни числа, а не горе-долу, по стрелка, под наклон показва повече в резервоара и т.н. :wink:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 14 дек 2011 19:33

При 11 бензин - 13 газ.
Намери някой наблизо, който да ти я прегледа и настрои. Нещата не стават с обяснения само.

toshpakitooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshpakitooo » Сря 14 дек 2011 21:06

вече на четери места я носих и без разлика само променят варвежа накрая като я закачихме на гасанализатор показа че е много богата сместа маистора я настрои според масхината но пак разхода остана сащия вапреки че трагна да варви доста по добе след това пробвах да намаля с една четвартинка крана за гаста но нямаше ефект

toshpakitooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshpakitooo » Съб 31 дек 2011 19:08

колеги проверявах пак свичко нанаво тея почивни дни и всичко си е ок в сервиз клаас направо ме разбиха некадарници отвсякаде казаха ми да си сменя испарителя плочката и клапана на гаста и щяла да се оправи демек купи си нова кола
вапросат ми е следния мисля да сменя тая плочка на газовото казаха ми че трябва да баде с два извода а не с един както е в момента но не знам какъв диаметър трябва да е тя

Потребителски аватар
mimo MS
Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
Двигател: AVF 2002 RP 1991

Мнениеот mimo MS » Съб 31 дек 2011 19:31

преди 2 часа заредих 9литра газ за 60км 1.8 РП ПАСАТ зимата е така

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Нед 01 яну 2012 11:50

toshpakitooo написа:колеги проверявах пак свичко нанаво тея почивни дни и всичко си е ок в сервиз клаас направо ме разбиха некадарници отвсякаде казаха ми да си сменя испарителя плочката и клапана на гаста и щяла да се оправи демек купи си нова кола
вапросат ми е следния мисля да сменя тая плочка на газовото казаха ми че трябва да баде с два извода а не с един както е в момента но не знам какъв диаметър трябва да е тя

Не знам откъде си-не пише.Но ако си от Русе не ходи повече в Клаас.От тях само един работи кадърно.Препоръчвам ти Стойчо Карагьозов на международното.Той сложи моята.Гореше ми девет бензин градско,а сега осем газ.На дълъг път тия дни до София го засичах и ми даде малко под шест литра на 100.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 01 яну 2012 12:07

Решението за нисък разход, което съм споделял и в други теми изглежда горе-долу така:
Изображение
Изображение
Изображение

На снимката се вижда магазинската плочка, а до нея стои прилежащият й дифузер (бивш), за който газаджията, от който я купих каза цитирам "ще ти е много добър разхода на газ, и няма да има проблеми с вървежа на бензин". Как така? Възможно ли е това? Да, но за сметка на кое се пита в задачата. :lol: Този подход с тръбата на вентури не съм го виждал в магазински плочки за газ, из нета съм виждал снимки на италиански плочки за метан, които изглеждат по подобен начин. Но въпреки това, резултатът е добър (на газ, разбира се, не на бензин).
Viva la DIY :012:

колеги проверявах пак свичко нанаво тея почивни дни и всичко си е ок в сервиз клаас направо ме разбиха некадарници отвсякаде казаха ми да си сменя испарителя плочката и клапана на гаста и щяла да се оправи демек купи си нова кола

И с три щуцера плочка да сложиш не мисля, че проблемът ще се реши. Виждал съм монота като твоето с по един щуцер и си вървят и горят нормално, според собствениците де :wink:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 01 яну 2012 16:21

За много години момчета живи и здрави моята е с 1 щуцер и варви като за абу :Mr Green Fun

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 01 яну 2012 18:42

stefan4o написа:Решението за нисък разход, което съм споделял и в други теми изглежда горе-долу така:
Изображение
Изображение
Изображение

На снимката се вижда магазинската плочка, а до нея стои прилежащият й дифузер (бивш), за който газаджията, от който я купих каза цитирам "ще ти е много добър разхода на газ, и няма да има проблеми с вървежа на бензин". Как така? Възможно ли е това? Да, но за сметка на кое се пита в задачата. :lol: Този подход с тръбата на вентури не съм го виждал в магазински плочки за газ, из нета съм виждал снимки на италиански плочки за метан, които изглеждат по подобен начин. Но въпреки това, резултатът е добър (на газ, разбира се, не на бензин).
Viva la DIY :012:

И с три щуцера плочка да сложиш не мисля, че проблемът ще се реши. Виждал съм монота като твоето с по един щуцер и си вървят и горят нормално, според собствениците де :wink:

ЧНГ на всички колеги! Дано да е по-успешна за всички ни!
Колега, а тази твоя плочка къде стои - под дюзата и над дросела, или под дросела, и тази тръба влиза ли директно в тампона на карба или моното??? Поздрави за творчеството, което си вложил :beer

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Нед 01 яну 2012 19:18

ЧНГ и от мен ! И аз съм възхитена от майсторлъка ти ! Браво

Върни се в “Автогазови уредби”