Проблем с паленето на газ в студа. Идеи ? Временно решено.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Re: Проблем с паленето на газ в студа. Идеи ?

Мнениеот vladobo » Пон 30 яну 2012 19:21

Имах една сиера с нов български комплект- и лятото не работеше след 2рата седмица. А идеята за бензина си е моя, като няма да го сипвам в резервоара (дали има значение колко време не е работил на бензин - няма ли да заработи така ако отдавна е каран само на газ?) защото няма монтирана бензинова помпа (така взех буса). А по спомен добрите са си 50-60лв но като ги нямаш са много в такъв момент. Утре ще го мъча с бензина и ако стане ще го паля на бензин а кат позагрее на газ. Но по спомени от едно време- бензина и газта не трябваше да се мешат - свършва едното и после другото или греша?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 30 яну 2012 19:24

vladobo написа:Имах една сиера с нов български комплект- и лятото не работеше след 2рата седмица. А идеята за бензина си е моя, като няма да го сипвам в резервоара (дали има значение колко време не е работил на бензин - няма ли да заработи така ако отдавна е каран само на газ?) защото няма монтирана бензинова помпа (така взех буса). А по спомен добрите са си 50-60лв но като ги нямаш са много в такъв момент. Утре ще го мъча с бензина и ако стане ще го паля на бензин а кат позагрее на газ. Но по спомени от едно време- бензина и газта не трябваше да се мешат - свършва едното и после другото или греша?

Ако го удавищ ще бутащ много хм,клуча на газовата с колко степени е 2 или 3 :talk:

Последна промяна от vaiper 1 на Пон 30 яну 2012 19:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 30 яну 2012 19:24

vaiper 1 написа:Бутаитего ве,или авер дате дръпне некои :talk:

Е колко да го бутам- докато не загрее с бутане да размрази изпарителя ли :screwy ? Стартера си върти просто е замръзнал изпарителя и недостига гориво. Стартера си върти доста прилично. Кво ли ще оогне бутането като газта недостига до двг?

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 30 яну 2012 19:26

Копчето е с 3 положения но тъи като не работи на бензин и в 2те други положения гасне.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 30 яну 2012 19:30

vladobo написа:Копчето е с 3 положения но тъи като не работи на бензин и в 2те други положения гасне.

Няма дати е лесно хм пробваи с бензина кадето си го взел :talk:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 30 яну 2012 19:33

Ако ще пробваш на бензин трябва да спреш газта от копчето, аз така и не разбрах има ли карбуратор или е инжекцион.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 30 яну 2012 19:41

Кажи на колегата по горе :talk:

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 30 яну 2012 19:48

Има си карбуратор. Да и аз мисля че трябва да спра газта ама все пак да си питам.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 30 яну 2012 19:58

Значи пълниш карбуратора през маркуча ( събира около 50мл) и въртиш стартера, като запали бензина ще стигне за 10 - 20секунди. Като вземе да заглъхва двигателя минаваш на газ и готово. Аз съм карал на бензин без бензинова помпа. - Едно шише с бензин закачено на пасажерското стъкло (трябва да е по-високо от карбуратора) маркуч в шишето и смучеш да текне бензин, като текне го мушкаш в карбуратора, чакаш малко да се напълни и после въртиш със стартера и караш. Ако е само за палене шишето е излишно. Изправяш маркуча от карбуратора нагоре и пълниш със спринцовка колкото събере и после си палиш.
И внимаваш да не олееш всичко с бензин и да се подпалиш :!: :!:

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 30 яну 2012 20:02

ktamen написа:Значи пълниш карбуратора през маркуча ( събира около 50мл) и въртиш стартера, като запали бензина ще стигне за 10 - 20секунди. Като вземе да заглъхва двигателя минаваш на газ и готово. Аз съм карал на бензин без бензинова помпа. - Едно шише с бензин закачено на пасажерското стъкло (трябва да е по-високо от карбуратора) маркуч в шишето и смучеш да текне бензин, като текне го мушкаш в карбуратора, чакаш малко да се напълни и после въртиш със стартера и караш. Ако е само за палене шишето е излишно. Изправяш маркуча от карбуратора нагоре и пълниш със спринцовка колкото събере и после си палиш.

Евала колега. Е те тоя отговор чаках. Утре ще пробвам и ще пиша :beer

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 30 яну 2012 21:15

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 30 яну 2012 21:23

ktamen написа:Значи пълниш карбуратора през маркуча ( събира около 50мл) и въртиш стартера, като запали бензина ще стигне за 10 - 20секунди. Като вземе да заглъхва двигателя минаваш на газ и готово. Аз съм карал на бензин без бензинова помпа. - Едно шише с бензин закачено на пасажерското стъкло (трябва да е по-високо от карбуратора) маркуч в шишето и смучеш да текне бензин, като текне го мушкаш в карбуратора, чакаш малко да се напълни и после въртиш със стартера и караш. Ако е само за палене шишето е излишно. Изправяш маркуча от карбуратора нагоре и пълниш със спринцовка колкото събере и после си палиш.

Ако е въпрос за такива изпълнения, един приятел преди години си караше бус Пежо с помпичка за чистачки. Налива бензин в казанчето и така захранваше карбуратора първата минута.
Ала най-добре си е да си направиш изпарителя. Комплект платна и клапанчета са 22 - 25 лв. До тук си дал 10 лв за 4 л бензин...

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 30 яну 2012 21:25

С нещо такова миналата година лъжех едно рено канго. Наистина от второто пръскане , пустия му дизел палеше докато не почнах да добавям спирт за горене в нафтата. Но дали ще запали при положение че самия изпарител е замръзнал и не пуска газ до карбуратора? Почти съм сигурен че в него е проблема защото видимо е целия в някакъв скреж а като го полея с вода и започва да съска и пука и се чува как газта се раздвижва и започва да мирише здраво на газ. А преди врялата вода ни звук ни мирис. Та то според мен ако не достига горивото (каквото и да е то) до двг едва дали ще запали с спрея. Ако стига до там но не пали мисля че това помага доста. От доста разговори днес с доста народ заключих че си иска мембранки ама пусти пари....

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 30 яну 2012 21:32

Днес газаджия (мои човек) каза за някакви 50-60лв + реглажи и не знам си какво и труд по монтаж -демонтаж.... че не ги разбирам а газта си е хубаво да си я прави някои дет ги владее нещата. И си стъпи на над стоянка. Пък кат си ги няма са си много. Преди 4-5 месеца докат си имах горе долу работа не бих се занимавал с туби и маркучи и бензини и шишета с топла вода а направо на газ -сервиз, ама... Както и да е. Утре кат е леден буса ще експериментирам и ще пиша какво е решението за безпарични- де да знае човек кога ще закъса. ако не е сту да ми окапят пръстите ще плиосна и някоя снимка.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 30 яну 2012 22:14

Аз мисля, че и преди съм ти го казвал - без да се обиждаш, ама карай колело. Явно ти е непосилно да поддържаш автомобил в нормално състояние :wink:

Върни се в “Автогазови уредби”