Замръзна ми изпарителя Голф 3 АЕК-РЕШЕНО!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Замръзна ми изпарителя Голф 3 АЕК

Мнениеот muns61 » Съб 11 фев 2012 20:16

Или е запушване, или въздух в системата.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Съб 11 фев 2012 21:08

В понеделник съм на газаджия (същия, който ми смени маркучите от парното към изпарителя) и ще го накарам да "продухаме" изпарителя.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 12 фев 2012 9:52

Колега, а да не би в охладителната уредба да е слаган един прах за спиране на дребни течове? Някои през тошово време слагали брашно, или червен пипер, а като дойде "демокрацията" в разни дребни магазинчета за авточасти започнаха да се продават разни факирски добавки, и един такъв сив прах, подобен на графитен прах, за спиране на дребни течове в охладителната уредба. Другото, което трябва да се знае, е че антифриза се сменя на 3 години за Г11, и на 5 години за Г12, доколкото знам. Това ако не е правено, охладителната система започва да ръждясва отвътре, и да се събират разни утайки, които могат да се натрупат на най-неочаквани места. В газаджийски сервиз съм виждал мерцедес, на който бяха слагали от тоя прах за спиране на течове, и почти всичкия прах се събрал в изпарителя. Двигателя топъл, загрял нормално, изпарителя студен. Отварянето му показало, почти напълно задръстване във водната риза с въпросния прах...

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Нед 12 фев 2012 11:21

KingoftheROAD, точно за това си мислех снощи. Преди 2г имах теч на антифриз от радиаторчето на парното. И моята глупост: 1-во сложих долях в антифриза 250мл боза. Ефект-0. 2-ро червен пипер и кафе. Ефект-0. 3-то добавка за спиране на течове от магазина за авточасти, в който работех. Ефект-0. Най-накрая смених радиаторчето и всичкия антифриз! Това всичко преди 2г! И от тогава не съм имал проблеми. Антифриза ми е Г12. Може още тогава да се е запушил изпарителя и да пропуска по малко в каналите си. Не е имало такива температури каквито сега през посл. 2г и може би за това не се е проявил. Както казах, в понеделник мисля да накарам газаджията да продухаме изпарителя.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 12 фев 2012 13:59

Всичко ще си кажеш, dushanov :dummy: :drunk
Сваляй и отваряй, кисни, продухвай и т.н

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Нед 12 фев 2012 16:26

Гергин написа:Всичко ще си кажеш, dushanov :dummy: :drunk

Слушам!
Рапорта ще бъде предаден след интервенцията!

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 12 фев 2012 17:09

dushanov написа:
Гергин написа:Всичко ще си кажеш, dushanov :dummy: :drunk

Слушам!
Рапорта ще бъде предаден след интервенцията!

:lol: :lol: А така, ще слушаш я. Отлично отговаряне. Личи си кой е ходил в казармата :beer
Виж там като сваляш изпарителя, дръж нагоре тръбите да не ти изтича антифриз.
Би трябвало да може, да им се набие нещо и да се стегне здраво със скоби. Че като загрее е около 1,5 - 2 бара налягане, имай го предвид. Да си я караш докато го оправиш, че вънка каква зима е зазимила. При нас е метър сняг.
НАмери му един ремонтен комплект, не си писал, какъв е моделът. Да не е БРЦ? Ако е, продават. Така и така ще го отвориш.
Виж има една хубава тема от The Machine, със снимки и т.н Вместо да им пълниш гушите. А и по добре ще го направиш от тях ми се струва.
15г. съм живял до Загорка, слабост са ми заралиите, а и заралийките facepalm :lol: :lol: :lol: :beer

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Пон 13 фев 2012 12:43

Записах си час в четвъртък в BRC С.Загора. Днес няма да има новини ;(

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 13 фев 2012 12:53

И аз залагам на запушени канали в изпарителя.Няма как мотора да е топъл,да имаш нови маркучи и пак да не се топли :D И запомни,че на OMV има добавка на Holts против течове дето е 10лв и работи без да ебава майката на системата :D

Ако ходиш до БРЦ стара загора хайде да те помоля за услуга.Можеш ли да питаш за цена на плочка: BRC GPL 12MX01990015 http://storage.fiat-bg.org/Gazovi_uredb ... 990015.htm Даже не е зле да кажеш къде им е сервиза,че не го знам аз.

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Пон 13 фев 2012 12:57

Мирко, напатил съм се от добавки. На 50% от потрбителите помагат, на другите 50% им утежнява ремонта в ПЪТИ. За другата инфо ще ти пиша на ЛС, че да не прозвучи като реклама/антиреклама.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 13 фев 2012 13:34

С тази добавка карат 4ма мой познати и приятели.Слагана е в сервиза доста пъти.За разлика от другите добавки тази е течна,а не гъста и с примеси.Нищо общо с другите.На приятелката баща и му сълзеше радиатора целият(от 24 места по спомен имаше петна по питата).След добавката вече година не се омазнява.Бозата доста повече бели прави.

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Сря 15 фев 2012 17:24

Колеги, след днешната интервенция на изпарителя ми, всичко е 6! И така: майсторите почистиха водните пътища на изпарителя, без да го свалят! От там изкарахме една цедка буклуци спечена боза,кафе, черв. пипер и 2-3 вида добавки, поради моя глупост преди 2г. И така, сега метановия ми изпарител с темп колкото на антифриза! Никога не съм го виждал/пипал в тази му светлина! Сменихме и едно уплътнение! За целия труд 8лв :063: Дадох им 20 защото майстора си игра 1 час и постоянно ми казваше какво прави (лично на мен ми хареса лекцията му). Допълнително го попитах трябва ли да правя нова центровка на метана, след като сега вече изпарява по-добре, той ми каза твърдо НЕ. По непонятна за мен причина обаче се разтрои празния ход и аз си го нагласих (може би наистина трябва да си правя нова центровка, но колата се държи нормално). И така проблема ми е РЕШЕН! Запушени бяха водните пътища на изпарителя ми!

Върни се в “Автогазови уредби”