проблем на газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем на газ
турските каква марка са пак ли пише Ловато или др 

- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
VOLTRAN примерно... 

- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Волтран- предложиха ми за 40лв такъв но отказах. В понеделник ще ходя до един магазин да си взема мембрани за моя -Ланди Ренцо. Цената на моите мембрани е 43 лв и филтъра още 5-6. Ако искаш кажи какъв точно ти е изпарителя и ще попитам каква е цената и ще ти пиша. Моя е ел и навсякъде където питах ми казаха че нямало мембрани за моя вече а само за вакумните но при дилърите на Ланди в Хаджи Димитър имаха и казаха че това са глупости за да се продават и турските. Там имаха и на Ловато всякакви неща , така че ако имаш интерес мога да попитам, няма да ми е проблем.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
е аз съм с турски,миналата година го смених заради проблем с клапана,по-евтино ми беше да го сменя целия.С първия карах 6 години.А това че си проверил клапана го разбирам далечния.Явно проблем ти прави този на самия изпарител.Все пак ако другия е далеч,цялата газ след него се натаява в моното и колата се дави.Най лесна проба е да спреш газта от бутилката и да откачиш маркуча към моното,тогава пробвай как пали.А,моя е Волтран и не ми е ясно какво точно като недостатък може да изтъкнат колегите,освен че такива не са карали а са се набутали със скъпи 

- vladobo
- Двигател:
За недостатъка на турските наистина не знам, не съм и карал с такъв, но попитах 2-3 хора които са по запознати от мен и всички бяха с това мнение. И аз мислех да взема един Волтран и да кара колкото може , но след тези мнения се отказах и обиколих София докато намеря мембрани от вносител и уж оригинални. Пък ще видим като ги взема дали съм се минал и дали е трябвало да си взема турчето и да не се занимавам с дивотии.
- Iezekil
всеки знае себе си,твоите мембрани с майсторлъка ще са по-скъпи от моя изпарител.Лично аз смятам,че всичко е на една цена но от морковите печелят много повече,слагат много повече.Ако въобще може да се говори за италиански изпарител примерно,а не за турси пак.Нещо като оригиналните маратонки,ама направени пак в Китай,Виетнам и Хондурас.Всичко е измама.
-
- Автомобил:
- Двигател:
двата клапана не са далеч един от друг. като карам на газ и мина на бензин и я угася пак трудно пали . но когато карам само на бензин няма никакви проблеми. е това не мога да разбера 

- Iezekil
нещо електрически ти е проблема,варианти бол и всичките измислени...Единствено да се дави е варианта,друго общо няма между гасенето на газ и палене на бензин...
-
- Автомобил:
- Двигател:
е какъв ще да е този проблем , никой не дава някакъв смислен отговор , всек сменявай мебрани , друг какзва изпарител , аз какво да правя

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами продай колата
Какво очакваш да ти каже някой, при факта че си карал 6 години с едни мембрани??? Досещай се на какво са заприличали вече

Какво очакваш да ти каже някой, при факта че си карал 6 години с едни мембрани??? Досещай се на какво са заприличали вече

- Iezekil
ако не може да се досети като мен,утре ще отворя стария изпарител и ще ги снимам,не съм се сещал да го разглобя...ще ги изкоментираме,на 70 000 са.
- vladobo
- Двигател:
Наскоро имах ядове на баща ми с Вектрата. Сутрин пали екстра а след 2000 оборота минава на газ сама. Работи 5-6 минути и после почва да падат оборотите и гасне сама. След това голямо въртене докато запали пак на бензин. няма опция да се запали направо на газ. След като загрее е така на мъка, до към 70-80 градуса правеше ядове. Сменихме филтри, мембрани и все тая. После баща ми забеляза че + клемата на акумулатора е хлабава- стегна я а тя се счупи , явно е била спукана. Сменихме я и не знам дали е съвпадение или е от нея но е факт че вече 10-11 дни колата си работи както трябва. Не казвам че и при теб е така но погледни и това а и друго дет бих направил- запали колата , мини на газ, след това спри газта от самата бутилка(както ти каза колега по на горе) и така да угасне сама. Така ще си сигурен че няма мешане на газ - бензин .След това виж как ще запали на бензин и така според мен ще се ориентираш по лесно кое е проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ок, но като я карам на газ работи перфектно както на празен ход така и в движение, ако са се скапали мебраните тогава това как е възможно 

- Iezekil
Ето го,Волтран на 70 000км.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
automan написа:е какъв ще да е този проблем , никой не дава някакъв смислен отговор , всек сменявай мебрани , друг какзва изпарител , аз какво да правя![]()
Докарваш ми сутрин колата и казваш -Оправи ми работата на газ!
В 15:00 идваш, пробваш, плащаш и отлиташ ремонтиран.
Върни се в “Автогазови уредби”