мнение за турските изпарители
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Волтран - бягай от тях , Екогаз и ние наслагахме лятото към 200-300 , но имаше една серия , на която идваха с хлабава водна мембрана и или мокреше изпарителя с антифриз , или мешаше газ/антифриз - квото му скимне
, след затягане на капака над мембраната всичко си идваше на мястото , наистина , точно след монтажа трудничко влизат в релси , но оправят ли се , действат добре
Логаз - не са много разпространени в БГ , но пък са добри
БРЦ, Старгаз - КЛАСИКА човече
, веднъж смениш ли им мембрани на 2-3 години макс пак ще сменяш, ако ще и "оригинални" да сложиш... не изкарват колкото заложените в тях
Ловато - навъдиха се много ментета , главно турски и сръбски... и няколко оригинални ловато-та слагахме, на един клиент , който много държеше да е Ловато , а не БРЦ му сменихме 3 или 4 поредни изпарителя , все дефектираха.... накрая се съгласи на БРЦ и оттогава идва само веднъж за донастройка

Логаз - не са много разпространени в БГ , но пък са добри

БРЦ, Старгаз - КЛАСИКА човече

Ловато - навъдиха се много ментета , главно турски и сръбски... и няколко оригинални ловато-та слагахме, на един клиент , който много държеше да е Ловато , а не БРЦ му сменихме 3 или 4 поредни изпарителя , все дефектираха.... накрая се съгласи на БРЦ и оттогава идва само веднъж за донастройка

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
изпарители
Започнах да карам на газ Москвето от 96-2002 с изпарител Дунарит и само с една смяна на мембрани , но оргинални от самия завод в Русе, всичко изминато с него 180 000 км. През 2002 , ми казха, че отдавна са ги спрели от производство и ми предлагаха некакви Варненски мембрани като хартия, отказах и си купих Ловато минах още 70 000 км. на Москвето след което купих Голфа и си го преместих.Вече 22 000 км. Започна да попроменя отвреме на време оборотите и сигурно е удървил мембраните, но смятам че за тия 90 и повече хиляди километра е изкарал парите за нов. Ще отида пак на същото място да си купя, не занам дали ще уцеля читави мембрани. Колегата смени три комплекта от италянски по-италянски и все по 5-6 месеца. Досега хвърли пари за два нови изпарителя по майстори.
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голфчето го купих с вакуумно Ловато почти ново,но реших да го сменя щот възстанових инжекциона /като купих колата го намерих в багажника/ и купих изпарител или по скоро подобие на такъв FEMA-турско производство. За 1 месец експлоатация, 3 пъти ме прибират на въже благодарение на "новият " ми изпарител. Накрая един приятел ми донесе от Италия изпарител Ланди Ренцо взет от морга,без пари,произведен 1986год. Смених му мембраните,почистих го, и монтирах на колата... Откакто е монтиран не е настройван и само се кара,и няма проблеми...
- Veselin Veselinov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: мнение за турските изпарители
Здравей колега, аз съм много доволен от турските изпарители. Моя го смених 2010 година и до ден днешен няма проблем. това са около 5 години и около 70000 километра. Дори и не съм го поглеждал. На дълго ми дава разход 7,5 литра на 100 км.Колата е Фолксваген Пасат 1.8 пълен инжекцион от 1989 година. В София ми дава 9,5/100.За мен е добре,когато го взех ми казаха ,че най много 2 години и се прецакват,не знам, може би късмет.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: мнение за турските изпарители
Веско, идвам при тебе да ми настроиш газовата да харчи колкото твоята
Осъзнайте се бе хора, 10.5 му дават швабите на PF /предполагам че е такъв мотора/ при идеалните условия градско на бензин, 5.5 на 100 извънградско, ти как постигна тоя разход от 9.5 на 100 градско газ!?
Или 15-20км от тези 100 км са на бензин

Осъзнайте се бе хора, 10.5 му дават швабите на PF /предполагам че е такъв мотора/ при идеалните условия градско на бензин, 5.5 на 100 извънградско, ти как постигна тоя разход от 9.5 на 100 градско газ!?
Или 15-20км от тези 100 км са на бензин
Върни се в “Автогазови уредби”