Каква е връзка между разход и динамика на газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Каква е връзка между разход и динамика на газ?

Мнениеот stefarata » Вто 19 юни 2012 14:08

колега,и аз съм така. с голф 3-ка 1,6 75 катъра. Като види повече нанагорнище и се чуди. Трябва да вляза поне на 3к оборота,за да държи 100-на км/ч. иначе пада на 80-70. и аз съм на газ. Обаче аз имам съединител за смяна от 2 години,който знам,че си пробоксува от време на време. Щом компресията ти е добре остават скорости,съединител, нещо по газовата. Абе общо взето алтернативното гориво си е компромис с колата,къде повече, къде по-малко :)

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Вто 19 юни 2012 14:17

Забравих да кажа, че съединителя не буксува. Скоростта като пада и оборотите на двигателя падат. Това с вдигането на оборотите също съм го пробвал но пък при тези настройки да не гори много над 3000 оборота никаква я няма.
Лошото е че за да върви в момента варианта е да гори още повече, което на мен никак не ми отърва, също не ми харесва варианта с поправянето на този карбуратор защото като гледам най-евтиния вариант е около 200 лева. Или нов карбуратор или поправка на този.
И малко се получи работата: "Икономията е майка на мизерията". Но лошото е че при мен само се получава така. Други колеги с този същия мотор на същия автомобил с газова уредба казват разходи които са доста по-ниски от разходите на моята.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 19 юни 2012 16:28

Как се процедира в такъв случай:
- Проверка на зацепване на ангренажа, проверка на момент на запалване, като даваш още 5 - 8 градуса повече от предписаното.
- Проверка на всички маркучи по въздух и всички вакуумчета.
- Проверка на тампона под карба и на гарнитурите на смук колектор.
- Проверка на изпускателната система за пропускливост.
- Настройка на карбуратора за нормална работа на бензин и стабилен ПХ на студен и топъл мотор.
- Ревизия на изпарител и клапан газ.
- Настройка на работата на газ.

Ако изпълниш тези условия, ще имаш нормални вървеж и разход.

Последна промяна от muns61 на Вто 26 юни 2012 7:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Вто 19 юни 2012 19:05

Това с изпускателната уредба ме заинтригува. Как може да влияе намалената пропускливост на гърнетата. Защото моето задно гърне му е малко спитена изходната тръба поради лоши пружини и виснала задница, и вече няколко пъти съм го изправял но всеки път когато се опитам да я кача по някоя рампичка на някои бордюр той наново се сгъва.

petiop
Автомобил: Пасат
Двигател: AVF 2003г 4х4

Мнениеот petiop » Пон 25 юни 2012 15:55

ALiGaToR написа:Това с изпускателната уредба ме заинтригува. Как може да влияе намалената пропускливост на гърнетата. Защото моето задно гърне му е малко спитена изходната тръба поради лоши пружини и виснала задница, и вече няколко пъти съм го изправял но всеки път когато се опитам да я кача по някоя рампичка на някои бордюр той наново се сгъва.

scare Е ако е запушена генерацията как искаш да върви,ако е запушена мотора не може да изхвърля изгорелите газове и не може да се развърти същото е и ако си с запушен катализатор.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пон 25 юни 2012 18:11

Е то не е чак толкова запушено отзад но все пак дебита на тръбата е намален на 1/4 от това колкото трябва да пропуска, но пък и на самата сгъвка тръбата се е пукнала. А на всичкото отгоре е прогоряло около тръбата която влиза в последното гърне. Абе за смяна си е последното ама като слушам и какъв звук издава генерацията май и средното се е издухало.
Дали е възможно тези мизерии да се получават само от това дето е спитено последното гърне или това е едно от нещата които я карат да има висок разход и ниска динамика?

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Вто 26 юни 2012 1:24

колега отивай в ОМЕГА ГАЗ до ДОМ НА КАМИОНА в Варна и там ще ти решат проблемите,хората са доста кадърни! номера им е 0888634771

Върни се в “Автогазови уредби”