мнение за монтаж на бутилка

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Re: мнение за монтаж на бутилка

Мнениеот vanko_VW » Пон 27 авг 2012 17:19

Малко нямах достъп до нет
Бутилката е монтирана, захващането стана с една шпилка 8мм в средата(която ще сменя с 10-12мм), като на пода в багажника сложих за шайба парче желязо с размери 20/20см и дебелина 3-4мм
След това хванах бутилката на кръст с два колана(предпазни) който хванах в пода на багажника с по 3 броя самонарезни винтчета
Снимки ще кача по натам, в момента нямам как да я снимам

Резервната гума, ще е в багажника, както са казали колегите

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 28 авг 2012 8:00

Отдолу не може ли да се сложи шината под резервната гума? ако има такава де, както е у меня

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 28 авг 2012 16:48

KingoftheROAD написа:Отдолу не може ли да се сложи шината под резервната гума? ако има такава де, както е у меня

Може колега, но чакам познат да вземе тази бутилка и да ми даде малка който да поставя в багажника, за това за сега ще бъде така, ако се откаже ще го правя с някакви шини :beer

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 08 дек 2012 15:34

ето и обещаната снимка, малко не се вижда добре но е много студено и не ми се залягаше повече
Прикачени файлове
DSCF2425.JPG

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 08 дек 2012 15:35

:shock :shock , аз лично не бих карал така...НИКОГА !

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 08 дек 2012 15:45

vucata написа::shock :shock , аз лично не бих карал така...НИКОГА !

Би ли ми казал защо, не го разбирай като заяждане, просто искам да разбера какво те спира

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 14 дек 2012 18:26

Защото вероятно си я хванал временно с колани!

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 14 дек 2012 19:13

vanko_VW написа:Малко нямах достъп до нет
Бутилката е монтирана, захващането стана с една шпилка 8мм в средата(която ще сменя с 10-12мм), като на пода в багажника сложих за шайба парче желязо с размери 20/20см и дебелина 3-4мм
След това хванах бутилката на кръст с два колана(предпазни) който хванах в пода на багажника с по 3 броя самонарезни винтчета
Снимки ще кача по натам, в момента нямам как да я снимам

Резервната гума, ще е в багажника, както са казали колегите

явно някой не му се чете

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 14 дек 2012 19:26

Коланите все едно ги нямя, а шпилката 10 мм, ако е от тези на метър, лъскавите, не е достатъчна. Монтирал съм доста бутилки отдолу - и кръгли, и пури и ти го заявявам съвсем отговорно.
Остави шпилката, както е, но добави 2 шини 30х3 с обтегачи. Хванати надеждно върхъ планки, заварени за пода. В никакъв случай направо за пода, защото е тънък и слаб.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 14 дек 2012 20:43

muns61 написа:Коланите все едно ги нямя, а шпилката 10 мм, ако е от тези на метър, лъскавите, не е достатъчна. Монтирал съм доста бутилки отдолу - и кръгли, и пури и ти го заявявам съвсем отговорно.
Остави шпилката, както е, но добави 2 шини 30х3 с обтегачи. Хванати надеждно върхъ планки, заварени за пода. В никакъв случай направо за пода, защото е тънък и слаб.

Затова говоря ! mhihi

husky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот husky » Пет 14 дек 2012 20:48

Минималния вариант е: 2 шпилки 12мм със шайби 70мм в диаметър за да обхванат по-голяма площ от тънката ламарина на пода. Тая шпилка 8 мм. е вятър работа! С какъв акъл ги мислите тия работи не зная... Няма ли кой да ви спира колите от движение, също не зная...
Бутилка тежаща 25 кг. със 40 литра газ в нея, на една шпилка 8мм. било то и временно...

1 (една шпилка) :bowdown Не си ли цените живота бе хорааа, или живота на ближния, в случай тоя зад вас на пътя :bishop

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 14 дек 2012 21:16

vucata написа:
muns61 написа:Коланите все едно ги нямя, а шпилката 10 мм, ако е от тези на метър, лъскавите, не е достатъчна. Монтирал съм доста бутилки отдолу - и кръгли, и пури и ти го заявявам съвсем отговорно.

Затова говоря ! mhihi

като за това говориш защо не ми го написа, а чакаш някой друг да го напише?
Или няма кво да правиш и си чешеш пръстите по клавиатурата?

В момента съм 116литра и се вися на бутилката, проблеми няма
Лично преди два дни съм гледал захващане на "пура", еми хваната е с две шини широки 4-5см. и дебели колкото вестник, а сега кое захващане е по добро?

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 14 дек 2012 21:24

Виси се сега докато са нови....че после след 1 година може би може и сама да падне.... Какво съм ти написал, че не разбра....ЛИЧНО аз никога няма да си карам колата така...защо ? Защото ако моята бутилка беше отдолу ( това няма да се случи никога в живота ми да карам кола с външна бомба под налягане) щях да я хвана не с 2 а със 6 скоби...даже щях цялата да я обиколя със скоби за да съм не на 100% а на 1000% убеден, че тая бомбичка застрашаваща мен и околните няма да падне каквото и да стане ! Ходя често за риба и така нататък...никога няма да си позволя да си сложа бутилката под колата, за да имам място в багажника...То по нашите пътища има какво ли не...от камъни до не знам си какво...1 камъче ще удари на 1 място...2ро ще повтори на същото място...3то, 4то и така до Н-та степен...представям си след няколко години на какво ще прилича тази бутилка....сега ще излязат професорите, че и няма нищо и хииииииляди хора карат така...е аз не искам професорско мнение, и не съм от хилядите дето биха направили тая тъпотия за мен !Не ти се карам или каквото и да е било от тоя сорт, но ти казвам, че ако бях аз нямаше да го направя...

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Съб 15 дек 2012 10:32

vucata написа:Виси се сега докато са нови....че после след 1 година може би може и сама да падне.... Какво съм ти написал, че не разбра....ЛИЧНО аз никога няма да си карам колата така...защо ? Защото ако моята бутилка беше отдолу ( това няма да се случи никога в живота ми да карам кола с външна бомба под налягане) щях да я хвана не с 2 а със 6 скоби...даже щях цялата да я обиколя със скоби за да съм не на 100% а на 1000% убеден, че тая бомбичка застрашаваща мен и околните няма да падне каквото и да стане ! Ходя често за риба и така нататък...никога няма да си позволя да си сложа бутилката под колата, за да имам място в багажника...То по нашите пътища има какво ли не...от камъни до не знам си какво...1 камъче ще удари на 1 място...2ро ще повтори на същото място...3то, 4то и така до Н-та степен...представям си след няколко години на какво ще прилича тази бутилка....сега ще излязат професорите, че и няма нищо и хииииииляди хора карат така...е аз не искам професорско мнение, и не съм от хилядите дето биха направили тая тъпотия за мен !Не ти се карам или каквото и да е било от тоя сорт, но ти казвам, че ако бях аз нямаше да го направя...

Брех,`ем не се караш,хем всички дето мислят и правят неща различни от теб са професори и правят тъпотии.
Като не искаш да ти блъска нещо по бутилката,си правиш защита.Начини има много.
Имам една дърта джипка,бутилката и е навряна между гредите на рамата.И моита не е единствената с подобен монтаж.
Не съм чул досега да има някоя джипка с външен мантаж на бутилката дето да е имала проблеми.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 15 дек 2012 11:04

Наредба за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газовите съоръжения и инсталации за втечнени въглеводородни газове
....
Чл. 84. (1) Резервоарът трябва да е стационарно монтиран към автомобила и извън пространството, в което е двигателят.
(2) Резервоарът трябва да е сигурно закрепен към автомобила, за да се предотвратят приплъзване, завъртане и изместване. Монтажът се извършва в съответствие с инструкциите на производителя му.
(3) Резервоарът трябва да е монтиран така, че да няма допир между него и металните повърхности на автомобила освен в точките на закрепване.
(4) При максимално натоварен автомобил най-ниската част на резервоара трябва да е на разстояние не по-малко от 200 mm над пътното платно. Не се допуска най-ниската част на резервоара да е най-ниската част на автомобила.

...
Чл. 89. (1) Към резервоара за газ се монтира херметичен кожух с изключение на случаите, когато резервоарът е монтиран от външната страна на автомобила и устройствата му са предпазени по подходящ начин от замърсяване и вода.
...
(2) (В сила от 23.09.2006 г.) Когато резервоарът е монтиран в пътническото или багажното отделение, устройството за пълнене се поставя откъм външната страна на автомобила.

Като казваш, 1 камъче, 2...., 3.... и така нататък, не се ли отнася същото и за резервоара, другото което си мисля е, не е ли по безопасно, всичко от газовата система да е извън автомобила? Незнам точно колко, но стените са и доста дебели, а тези на резервоара такива ли са? Защо си мисля, че на Great Wall имат монтирани фабрично уредби http://www.automedia.bg/news/article_14370.html и бутилките са пак на вън

Върни се в “Автогазови уредби”