АГУ,2007,стикери

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 08 яну 2007 10:39

И аз така , като реших , че тая кола ще се кара на ГАЗ отидох на преглед за собствена безопастност и познай какво...... едно око на колата дали изобщо има газова :shock да не съм се объркал нещо , платих си за паспорт и за преглед и ме изпратиха да си ходя. Да ти кажа изобщо не се чувствах по-спокоен след прегледа , защото това си е чиста проба събиране на пари и отбиване на номера , а прегледа уж беше извършен в СБА-Младост. Та сега пак ще се наложи да ходя (след близо 2 години) , само и единствено заради глобата , която евентуално може да ми плеснат , че нямам лепенка+преглед .

ППП

В събота баща ми , като отишъл да зарежда на ШЕЛ и момчето от колонката отказвал да му зареди ГАЗ , докато не види стикера на стъклото и миналия преглед :roll: :roll: :roll:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 08 яну 2007 10:44

Абе само глупости. Това със стикера на бутилката дето не трябвало да ти зареждат беше ебати простотията родена от болен мозък. Интересно мойта бутилка "геврек" дето е под пода на багажника как ще я проверят на газ-станцията за стикер? Айде при мен поне е теоретично възможно, ами онези дето бутилките са им отдолу и никакъв стикер не може да се задържи заради калта и водата? И кво - газаджията ще заляга под колата с фенерче и огледалце да гледа бутилката? Идиоти.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 08 яну 2007 10:45

Що да заляга , трябва да имаш паспорт и в него си е отбелязано кога си минал преглед

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 08 яну 2007 12:09

OldSchoolPassat написа:Единствения сигурен тест за бутилка дали е в ред е тестване под налягане с вода. .

Е това е теста който се прави на бутилки използвани повече от 6 години и след това периодично пак на всяка 6-та година

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 08 яну 2007 12:23

Трябваше да "заляга" поне на теория, щото наредбата гласеше "забранява се зареждане на бутилки без стикер или с изтекъл такъв".

Щото по принцип нищо не пречи да смениш бутилката без да минеш на преглед и да показваш паспорта на старата, газаджията няма как да провери, при мен например табелката със серийния номер е отдолната страна, а на колеги с бутилка под пода по правило е отгоре и не се вижда без демонтаж. :-) Отделно нищо не пречи да отлепиш стикера от старата и да го туриш на новата, както съм правил веднъж. :-)

Но то и сега с всичките стикери дето и на гъзовете ще трябва скоро да си носим, пак нищо не пречи да смениш бутилката - никой няма да разбере че не съответства на стикерите/документите, освен като идеш на ГТП и то само ако случиш на някой смахнат дето действително е решил нещо да проверява, което е практически невъзможно. :-)

Та цялата работа е безполезна щом не може напрактика да се контролира, ама дебилите дето пишат наредбите не го осъзнават.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 08 яну 2007 12:25

psstv18rp написа:..............

Признавам , че тук си много прав :oops: :roll:

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Вто 09 яну 2007 18:03

Колеги моля да не обращаме темата на "Преглед АГУ"! Идеята беше да се изясни има ли ги вече стикерите маркиращи коли с АГУ!!

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 10 яну 2007 16:51

Вчера минах преглед в СБА - Младост . 15 лева имат и стикери за стъклото :wink:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 10 яну 2007 19:17

Там където минавам всяка година прегледа минават с една джаджа която като "усети" газ почва да пищи. С нея минават под капака в купето в багажника и на външния клапан. Така че ДА чувствам се по-спокоен

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Сря 10 яну 2007 22:51

колеги, къде може да се прочете наредбата и изискванията към колите с АГУ? :D

dokanin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dokanin » Чет 11 яну 2007 23:12

Мисля че наредбата я има качена на сайта на МРРБ /министерство на регионално развитие и благоустроиство/ - наредба за устроиство и експлоатация на съдове и съоръжения работещи с втечнени жъглеводородни газове

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Пет 12 яну 2007 0:02

Ми колега някои бутилки се тестват на определен период-метановите,а за пропанките не ми се говори-пълна мизерия!

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Пет 12 яну 2007 11:00

вече си имам и стикер /дето показва, че си с газова/ - вчера колега ходил на преглед някъде до кат та ми взе и на мене - един жълт триъгълник с чуденка /като "млад шофьор" но по-малък/ и от долу пише GAS - абе грозна работа. Не, че съм против това да се маркират колите с газова, но от стикери колата ми е запрриличала на коледна елха - то не е гражданска, винетки, годишен преглед, от 5 месеца и "бебе в колата" /дай боже всекиму/ :)
мое лично мнение е че е по удачно при слагане на газова да се пререгистрира колата и газовата да се отбелязва в регистрационния номер - все пак се парви промяна в колата която не е замислена в оригиналната и схема. До колкото си спомням в русия не можеш да регистрираш кола ако си променил нещо по оригиналната конструкция на колата - дори и да си извел светлини или мигачи на по удачно място.
А и ако не дай боже стане авария тая лепенка е толкова незбележима, че пожарникарите ще трябва да я търсят с лупа

Последна промяна от tr0ll на Пет 12 яну 2007 11:07, променено общо 1 път.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 12 яну 2007 11:05

Нещо не мога да я намеря на сайта на МРРБ, там има ама за битовото газоснабдяване. :?

Потребителски аватар
almora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот almora » Пет 12 яну 2007 16:36

и на мен онзи ден на Шел на Цариградско шосе отказаха да ми заредят без стикер. аз му показах паспорта на АГУ-то и чак тогава момчето се съгласи да ме зареди.

Върни се в “Автогазови уредби”