Сутрин не прехвърля на газ. Термостат? Резултат->рейка на ГИ
Re: Сутрин не прехвърля на газ. Термостат?
и на мен сутрин нещеше да прехвърли на газ когато е студено докато не стопли претрисаще,на обяд няма проглем палеще от раздори да е сдудена колата.Оказа се че инжекторите сутрин някава смола залепвала по тях и докато не затопле ли самите тях не обраща на газ. Чистея се с мокри карпички не се лъжи да даваш 60-80 лв за чистене и калибриране
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Лесно ли се разглобяват за почистване? Задължителна ли е след това калибрацията?
- boyan.chav
- Контакти:
Почистихме инжекторите вчера. При разглобяването им не открихме кой знае колко много мръсотия, даже се замислих, че пак сме в грешна посока на отстраняване на проблема. Почистихме основно всичко по тях и ги калибровахме със специален уред. Тази сутрин прехвърли на газ успешно от първия път на втората минута без претрисания
Явно даже и малкото замърсяване е оказало ефект. ГИ е на една година и два месеца и ~25,000 км. Явно горивата са ни такива - скъпи, разредени и недостатъчно филтрирани.
Благодаря на всички за насочващите отговори

Благодаря на всички за насочващите отговори

колега от каде сте взели уреда и лесно ли става калибрирането
- boyan.chav
- Контакти:
Уреда е на газаджия, а калибровката е лесна. Важното е всички инжектори да се настроят на еднакви размери за да няма претрисане на оборотите 

колко пари ти взеха че ми искаха 60 лв. тя нова струва 100 мерси кажи газажията каде се намира и заколко време я оправихте
- boyan.chav
- Контакти:
Старата песен на нов глас
Вчера колата стоя на паркинг навън цял ден, вечерта запалих на бензин, поне пет минути стъргах лед от стъклата и тръгнах, прехвърли на газ с много зор на три цилиндъра чак на десетия километър, след един-два километра се стабилизира, но започна да гасне на кръстовищата на свободна. Чак след 30-40 мин. имах нормално функциониращ ГИ
Днес свалих рейката, по-късно ще я почистя и ще пробвам без калибровка как ще се държи.

- boyan.chav
- Контакти:
Не, с нищо не съм пробвал. Би ли обяснил за тази добавка?
На пръв поглед рейката не изглежда много зацапана, инжекторите също. Миналия път пак не бяха много зацапани, но след почистването проблема изчезна.
На пръв поглед рейката не изглежда много зацапана, инжекторите също. Миналия път пак не бяха много зацапани, но след почистването проблема изчезна.
Казват.че чисти...
Аз съм слагал веднъж профилактично,и не усетих разлика(преди това нямах проблем).
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=98093
Аз съм слагал веднъж профилактично,и не усетих разлика(преди това нямах проблем).
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=98093
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Сутрин не прехвърля на газ. Термостат? Резултат->рейка на ГИ
Вземи си провери клапана за газта на самия изпарител или ако имаш преди изпарителя филтъра,много ми прилича на мой бивш проблем със същите показания,само че на обикновенно газово,инжекциона да не е Фобос или Мегаджет?
- boyan.chav
- Контакти:
Мерси за линка, ще потърся тази добавка.
Филтъра преди изпарителя не е сменян, тъкмо сега му предстои смяна. Лятото смених филтъра, който се намира след изпарителя преди рейката, като стария беше на 10,000 км и беше чист. Марката на изпарителя не я знам, полски е.
Филтъра преди изпарителя не е сменян, тъкмо сега му предстои смяна. Лятото смених филтъра, който се намира след изпарителя преди рейката, като стария беше на 10,000 км и беше чист. Марката на изпарителя не я знам, полски е.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
На самия изпарител също имаш ел.клапан,за него говоря,а понякога слагат и филтър преди изпарителя,при мене няма но скоро се замислям да слагам че с тая газ...стария ми филтър беше на около 5000км и от вътре изкарах графит за 3-4 молива 

- boyan.chav
- Контакти:
Довечера или утре като успея да монтирам рейката ще пиша какъв е резултата. Ако няма промяна, ще ходя при газаджията да сменяме този филтър.
Върни се в “Автогазови уредби”