Изтекъл преглед на газова уредба

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Re: Изтекъл преглед на газова уредба

Мнениеот azrod » Чет 22 ное 2012 21:17

Gal написа:Не знам защо тогава моята е минала преглед за газ преди няколко дни, освен ГТП, има заверка в паспорта, също и нов стикер на бутилката... :shock Сигурно и пожарогасителите не трябва да си заверяваме всяка година? maikomila

Ако спрат да ти взимат парите в София за прегледи на газовата заповядай в Пловдив. Ще те заведа къде да ти ги вземат, но ти се каза, че законово вече не е нужна тази проверка, а ти ако искаш ходи и по два пъти в годината.
Аналогията с пожарогасителя ти е неуместна, та чак и майко мила ...

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 23 яну 2013 15:30

azrod написа:
Gal написа:Не знам защо тогава моята е минала преглед за газ преди няколко дни, освен ГТП, има заверка в паспорта, също и нов стикер на бутилката... :shock Сигурно и пожарогасителите не трябва да си заверяваме всяка година? maikomila

Ако спрат да ти взимат парите в София за прегледи на газовата заповядай в Пловдив. Ще те заведа къде да ти ги вземат, но ти се каза, че законово вече не е нужна тази проверка, а ти ако искаш ходи и по два пъти в годината.
Аналогията с пожарогасителя ти е неуместна, та чак и майко мила ...

И ако "Прегледите ще се правят визуално. Експертите ще проверяват единствено как е закрепена инсталацията, има ли изтичане на газ по някоя от връзките и дали паспорта на газовата уредба е изряден."
Как точно ще се удостовери, че на ГТП са ти гледали и газта?

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 23 яну 2013 15:50

Онзи ден минах на технически и ми издадоха някакъв сертификат, с който другата година трябва да мина технически. Обясни ми човека да си го прикрепя към големия талон и да си снимам едно копие. На него има точно това, че автомобила има газова уредба и е годен. Някакво ново изискване е това...

Върни се в “Автогазови уредби”