Замръзване на изпарител.. ЗАЩО?! Голф 3 1.4 АБД

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Замръзване на изпарител.. ЗАЩО?! Голф 3 1.4 АБД

Мнениеот bayspiro » Чет 08 ное 2012 21:06

Не съм сигурен, но един от моделите на Ловато пропуска понякога газ от първата степен в подгряващото пространство. Това може да направи газова възглавница в изпарителя и да пречи на подгрева.Проблема беше в някакво упллътнение. Сори ама не ме касаеше и не му обърнах внимание. :oops:

П.П. Ако това е причината, антифриза би трябвало да мирише на газ.

Последна промяна от bayspiro на Чет 08 ное 2012 21:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 08 ное 2012 21:10

Golfan_93 написа:Ми както сам виждаш, няма как да ги скъся защото нема как да застанат плочката е шибана тряря си зема с кривки нно както казах това не ми е проблем в момента ... ;ххх щуцера както ти каза тоя на влизащия антифриз го свалих прегледах почистих и гумичката почистих сложих го пак , притегнах предоволно и така ..

:banghead: :banghead: :banghead:

bayspiro написа:Не съм сигурен, но един от моделите на Ловато пропуска понякога газ от първата степен в подгряващото пространство. Това може да направи газова възглавница в изпарителя и да пречи на подгрева.Проблема беше в някакво упллътнение. Сори ама не ме касаеше и не му обърнах внимание. :oops:

П.П. Ако това е причината, антифриза би трябвало да мирише на газ.

Всички без BRC могат да го направят.

Последна промяна от muns61 на Чет 08 ное 2012 21:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Golfan_93
Автомобил: Golf MK III
Двигател: ABD 1992

Мнениеот Golfan_93 » Чет 08 ное 2012 21:11

Няма значение всеки съвет и мнение ми е полезно да стигна до проблема благорарен съм че помагате кой с каквото може :)

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Чет 08 ное 2012 21:13

Където съм виждал газови уредби,а и моята е така-изпарителя е монтиран под 90 градуса на посоката на движението.Сиреч с тясната страна по посока на движението и обратно на това на снимката.Не казвам,че от това замръзва,ама ми направи впечатление.А и маркучите без кривки могат да са поне два пъти по-къси.Извинявам се,че не е по темата. :beer

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Чет 08 ное 2012 21:15

Кво ми се вторачихте в тия маркучи ;д ТЕ НЕ СА ПРОБЛЕМА в момента ;д спокойно ше ги оправя не е толкова сложно да се резнат по сложно ми е да разббера проблема ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 08 ное 2012 21:52

Проблемът няма как да ти се реши еднозначно от разстояние. Дадоха ти доста силен жокер за мирис на газ в казанчето на антифриза. Това може да се провери сравнително лесно без разглобяване. Може и да има някакъв шанс, макар и минимален, да караш с недобре обезвъздушена кола след всички тези неща, които описваш, че си сменил. Допусни го също като вариант. Отвори капачката на казанчето и запали автомобила си, като изчакаш да загрее до работна температура и да отвори термостата пътя към радиатора. Наблюдавай какво се случва със струйката на преливника - дали излиза плътно течност, или има мехурчета в нея. :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 09 ное 2012 11:05

Аз понеже не мога да помогна по проблема със замръзването, помагам при скъсяването на маркучите.
Ловиш тоя дебелия с разклонителното кранче и го завърташ да сочи към левия амортисьор успоредно на преградата на купето, задния маркуч ще стане десетина сантиметра само, предния с малко повече и без нужда от кривки.
Иначе за пускането на газ вътре в изпарителя към водата, ето какво се беше случило с моята мембрана след 70 хиляди км карани само на газ и пак не вкарваше газ в антифриза или обратното
Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 09 ное 2012 12:14

Маркучите се оправят лесно - махаш тройника, слагаш си единичен регулатор,
http://www.fobosgas.com/productv/350/mo ... izhod.html
затапваш единия щуцер на плочката и пускаш къс маркуч от врътката до плочката. С остатъка от маркучите бесиш този, дето е наредил тази схема, с тези маркучи за газова инжекция. При нея имаш налягане, затова са такива дебелостенни, а при теб след изпарителя е нищо и половина, затова се слагат т. нар. силиконови.http://www.fobosgas.com/productv/429/si ... rkuch.html

На по-мощни мотори от твоя става с 1 маркуч...

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 09 ное 2012 12:42

Замръзването колега е много елементарен проблема! Провери циркулацията на антифриз (вода) през изпарителя. Моят е сложен на нивото на казанчето за охл. течност и като падне нивото под минимума (вдървени ми бяха маркучите, дето взимат охлаждаща течност от тройниците до изпарителя и си течееееше добре) и колата почва да прихълцва, а като съвсем падне нивото колата не работи почти на газа и се обледенява изпарителя.
Така че изводът е просто да си видиш охлаждането - идва ли течност до изпарителя, има ли няма ли такава течност, здрави и отпушени ли са водните маркучи и те така...

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пет 09 ное 2012 17:00

И така пичове днеска смених отново охлюва със стария но!

Купих всички гумички нови по тоя охлюв
Купих нов термостат

Така по въпроса с замръзването ясно вече, ся пък имам някакъв теч лек та ще вида как да го опрая казаха ми карай си то ще се разкисне и ще спре отворих казанчето не миришеше на газ слава богу не надува така че да се надяваме да е отминало всичко :)

Ще ви информирам за напредъка а колкото до маркучите ще го преработя :)

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Пет 09 ное 2012 18:18

А защо не свалиш изпарителя и да го отвориш от задната страна,там кадето циркулира антифриза и да видиш дали не е запушено с каша от боклуци от охладителната система.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 09 ное 2012 19:25

Щом заледява значи е запушен изпаритела.Като го направи просто хвани двата маркуча и ще разбереш има ли циркулация.Но пък за да избие чак маркуч то трябва да има налягане....
Кажи и как е вързан.Ако е вързан последователно с парното то тогава може да имаме съвсем друг проблем.В тази връзка как е парното?

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пет 09 ное 2012 20:24

Парното е жежко, вързано е към тия тръби но не проблема не е там
За сега тоя проблем е е решен, сега охлюва който ми е под дистрибуторната капачка този който всички водни съидинения влизат в него имам поблизване от снадката на тая тръба дето е долния вход на радиатора и термостата тия тая пластмасовата сглобка която свръзва термостата с радиатора от там ми подлизва та утре мисла да я по притегна да си прегледам наново всички връзки ..

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Съб 10 ное 2012 8:44

Golfan_93 написа:Парното е жежко, вързано е към тия тръби но не проблема не е там
За сега тоя проблем е е решен, сега охлюва който ми е под дистрибуторната капачка този който всички водни съидинения влизат в него имам поблизване от снадката на тая тръба дето е долния вход на радиатора и термостата тия тая пластмасовата сглобка която свръзва термостата с радиатора от там ми подлизва та утре мисла да я по притегна да си прегледам наново всички връзки ..

Ако са изпуснали /превъртели/видиите ще ти е трудно с пристягане.

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Съб 10 ное 2012 14:34

проблема е открит понеже на този охлюв е някакъв универсален и има 2 дупки за 2 датчика за запалване на 1ното място е датчика а на другото тапа, сега разкривам че всъщност тапата е сложена не добре и от там подлизва по охлюва а ние си мислим че тече от него днеска съм го поръчал 5 лв е, следва смяна и край на теча :)

Върни се в “Автогазови уредби”