Почистване на газови инжектори?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Почистване на газови инжектори?

Мнениеот PuShE_ » Чет 15 ное 2012 10:21

Значи няма да търся майстор за калиброването,ходих на още 2 места и там същото-80 кинта за ремонт,за неща който са сменени... :banghead:

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Чет 15 ное 2012 10:35

Без да ми се обижда никой, знам че има изключения ама повечето газджии прекалено много си повярваха. Не бива така. Човека като иска калибриране ... ами направете му го, ама ква е тая цифра за 10 мин работа. :banghead: :banghead: :banghead: Какво да ти кажа човек. Много са отворени и почити всичките са ядрени инжинери като минимум. Ама като отидох с действителен проблем за диагностициране, всички потриват ръце и почват с глупостите. Ма те кабелите, той мотора на бензин. Дебилна работа. Ходих в представителството дори (няма да казвам коя е марката за да няма излишни приказки) и там се почна същия филм. Пускам ВАГ-а и им показвам живи данни и как всичко е в абсолютна норма и как колата на бензин грее. Те ми твааа може да е онова може да е. Ок бе сменяме, ама ако не се оправи за ваша сметка. Ааааа не можело така. От няма на къде и от газови ми се наложи да разбирам. Купих кабел и след известно време тестове сам си установих проблема. Трябва да се чете малко повече, там е проблема на повечето хора - неграмотността. То всеки знае да дупчи дупки и да свърже 10 кабела.

В крайна сметка ти препоръчвам да намериш магазин за инструменти във Варна, да си купиш т.нар. часовник и да си я направиш сам. Може би ще дадеш и по-малко пари, и по-дбре ще си я калибрираш. Внимавай само със задействането на самия инжектор, защото както е написал колегат от офф роуд форума има вероятност да прегрее ;).

Надявам се да не съм обидил някой от майсторите пишещи тук, все си мисля, че те не са като останалите.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 15 ное 2012 12:05

PuShE_ написа:Значи няма да търся майстор за калиброването

Индикатор - часовник съм виждал в магазина на "Христов..." на ул "Пирин" още в началото до "Сливница" .За цена не мога да кажа.
Мога да ти услужа -имам 1 руски от к-т за регулиране на клапани на ВАЗ.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 15 ное 2012 17:41

Споделям мнението на колегата Ники, и аз съм на неговия хал!

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 15 ное 2012 19:47

kris11,имаш лс,сега прочетох тук-там и ще си потърся и кабел и софтуер за настройки,ще се поровичкам малко повечко,че имам съмнения че последния път нещо са базикали гадовете ама да видим,за прегряване няма проблеми,колата работи над половин час на място като през няколко минути проверявахме рейката-не грееше,просто вече мисля сам да се занимавам и с газовото,намерих си инструкция и т.н. пък на майсторите мога да пожелая успех занапред с бъдещите клиенти... mhihi

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Пет 16 ное 2012 10:29

При всякакви питания и премеждия ... просто пиши тук ;) Има доста смислени хора, които ще ти помогнат с най-голямо удоволствие.

Относно тези, които се опитват да .... дяволо във въздуха има много методи, но за съжаление никой не му се занимава. Но според мен една комисия по защита на потребителя би им се отразила много добре :beat_butt2

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 16 ное 2012 10:51

@ "напоследък е много лесно, зареждаш газ само на ЕКО и си готов, в газта имат повишена киселинност, гумичките се раздуват и намаляват хода на буталцата, от 0.6 за няколко месеца хода се затваря на 0.45 - 0.50, всеки ден се налага да пренастройвам такива рейки".
Здравей това удебелното не го разбирам. Искаш да кажеш, че газта на Еко не е хубава ли. Та те газта я вземат от Нефтохима/Лукойл.За Южна България Еко може да вземнат газ от Гърция, ама до Севера не е рентабилно да се носи.
Тогова на всички газостанции газта е с повишена киселинност, като изключим евентуално Ромпетрол.
Откъде да зареждаме тогава???

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 16 ное 2012 10:53

PuShE_ написа:kris11,имаш лс,сега прочетох тук-там и ще си потърся и кабел и софтуер за настройки,ще се поровичкам малко повечко,че имам съмнения че последния път нещо са базикали гадовете ама да видим,

Отговорил съм на лично.
Къде ходи - при Слави нов хлебозавод или Вето на Карамфил??

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 16 ное 2012 11:44

Ами там не съм,ходих при един зад китайската стена,по пътя за стария хлебозавод в дясно горе на баира,на околовръстното и на още няколко места,при тези които ми написа не съм ходил,най-вероятно ще отида другата седмица,ГИ-то ми е фобос и се оказа че май само на едно място във варна ги обслужват :banghead:

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Пет 14 дек 2012 11:45

PuShE_ написа:...Значи няма да търся майстор за калиброването...

В крайна сметка сам ли си ги почисти или ходи при майстор. Ако си ги почиствал сам какви са ти впечатленията?

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 14 дек 2012 12:44

boyan.chav написа:
PuShE_ написа:...Значи няма да търся майстор за калиброването...

В крайна сметка сам ли си ги почисти или ходи при майстор. Ако си ги почиствал сам какви са ти впечатленията?

Ами аз почистването го бях направил още преди да пусна темата,не ходих на майстор но след почистването разхода от 30 ми падна на 14,при положение че навремето ми харчеше 12 градско,вървежа в градски условия се подобри,колата започна да се рязка повече в ниските и го няма придърпването към 3000 оборота,извънградско също,преди повече от 200 не вървеше,сега си лепи 220.В момента все още не съм си довършил настройките по дюзите,но слагах инжекцион Мегаджет на едно аверче и си купих кабела за настройките който е същия като на Фобос,а в софтуера има заложена опция да се следи колко газ пускат дюзите,така че тея дни да се надявам да успея да си донастроя колата,когато довърша целия ремонт ще споделя изцяло какво съм правил,но онзи ден ми направи впечетление че изминах 65км със близо 7 литра газ,но този път не заредих от петрол а от Ромпетрол или ОМВ,не си спомням точно,като колата в повечето случаи я оставям да позагрее и имам няма и километър докато обърне на газ,като цяло за този пробег реално я карам 2-макс 3 пъти докато позагрее,след това не я оставам да изстине mhihi

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Нед 16 дек 2012 16:31

Колеги за да не отварям тема и понеже проблема се отнася за инжектори ще споделя проблема.. та днес обиколих из града и малко опънах гоуфето след като спрях пред един магазин,изгасих колата и като трагнах загасих колата,продължавам и усетих превключването на газ и дирекно почна да предърпва и изгасна, проблема е в газовия инжектор 1ви или 4'ти-изпуска газ и затова се получава. има ли начин този инжектор да се стегне някак си че много хлопа.. ГИ Ловатo - http://www.gasmagazin.com/components/co ... d70197.jpg

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пон 17 дек 2012 18:47

the_red_camel написа:Колеги за да не отварям тема и понеже проблема се отнася за инжектори ще споделя проблема.. та днес обиколих из града и малко опънах гоуфето след като спрях пред един магазин,изгасих колата и като трагнах загасих колата,продължавам и усетих превключването на газ и дирекно почна да предърпва и изгасна, проблема е в газовия инжектор 1ви или 4'ти-изпуска газ и затова се получава. има ли начин този инжектор да се стегне някак си че много хлопа.. ГИ Ловатo - http://www.gasmagazin.com/components/co ... d70197.jpg

Ами надали само със стягане ще се оправиш колега,вътре има едни гумички които се износват и от там се получава тракането,аз преди 2 дена се мъчих да си настроя инжекторите като хората ама пак се ус*ар и днеска ги свалих,двете гумички бяха изядени от въртенето,сега пак ще ги сменя всичките и ще пробвам да ги натегна всичките със електронен шублер,не мога да го обясня точно как ще стане но мисля ще се получи,мисля да оставя празния ход на будалцето 0.5мм,нека по-знаещите да кажат дали е правилно :да:

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Съб 22 дек 2012 11:56

Нов Х... :banghead: след монтажа на рейката колата не ще да се изфорсира над 3500-4000 оборота при подаване рязко на газ,ако се подава плавно си достига ограничителя,идеи от какво може да е :banghead:

husky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот husky » Съб 22 дек 2012 15:32

PuShE_ написа:Нов Х... :banghead: след монтажа на рейката колата не ще да се изфорсира над 3500-4000 оборота при подаване рязко на газ,ако се подава плавно си достига ограничителя,идеи от какво може да е :banghead:

Малък ход - недостиг на газ

Върни се в “Автогазови уредби”