Газова бутилка махане на клапан ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Re: Газова бутилка махане на клапан ?

Мнениеот terek » Чет 20 дек 2012 20:27

Баща ми преди 6-7 години си купи пасат б3 седан и веднага си сложи газова, кара само на газ, от доста години колата не знае какво е бензин, винаги пълни бутилката до горе лято-зима няма значение.Обяснявам му през лятото да не я пълни до горе, той си знае неговата. До сега не е имало проблем.Няколко пъти зареждаше сутрин преди работа и от налягането доста трудно отваряше клапана който е преди изпарителя.

stefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefaan84 » Чет 20 дек 2012 20:43

kris11 написа:
stefaan84 написа:Колега stefaan84, как ти гръмна бутилката? Разкажи малко, за урок да е.
Газта е в пъти по безопасна за експлоатация от бензина.

Колата я заредих в събота минах 5км и я оставих на служебниа паркинг, в неделя ми казаха че колата ми е грамнала, поражениата бяха 2 калника отзад и врата ,а тавана леко оганат, от стаклата само на задните врати бяха здрави, но се биаха разтвотили вратите в горниа краи,,,,,..

Това кога беше ? През лятото или сега зимата.
Ако е сега пак си си виновен - имало е теч на газ и миризма - някоя искричка и бум .Ако е сега си запали свещ в църква , че не е станало като си отаряк врата за да влезеш. Ненапразно газта я умирисват
Няма ли теч или много висока температура газтта е безопастна. И да се запали гори на мястото на пробива, гаси се и с парцал. да ма абензина като се запали или е текъл става горяща пътека до резервоара и 1 голямо БУМ.[/quote]
Колега това се случи лятото при големите жеги, просто бутилката не е издаржала на налягането и се е праснала от доло!!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 21 дек 2012 19:24

stefaan84 написа:Колега това се случи лятото при големите жеги, просто бутилката не е издаржала на налягането и се е праснала от доло!!

Да .трябва да се има 1 много Голямо в предвид, че бутилките сега не са това което бяха преди 20-25г, явно и проверката на шевовете , както и на водна проба е мижава работа. Bутилката ми беше с дебелина на стената над 4,5 мм и беше със цял външен кожух.

Последна промяна от kris11 на Нед 30 дек 2012 15:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
volvo12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volvo12 » Нед 30 дек 2012 0:56

Аз предпочитам по голяма бутилка защото като пътувам лятото особено за гърция минимум 2 пъти в месеца като я напълня от кулата догоре 38л събира и стигам до тива което е на 100км от атина и после на бензинец до българия че гъзта скъпа в ГР. Слагаи по голяма бутилка ако имаш място не се занимаваи с бомби :Mr Green Fun че лятото да не те дават по новините :012:

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Нед 30 дек 2012 0:59

Колеги, аз уж имам такъв клапан, но на бутилката ми пише 35л. и се пълни толкова, рядко я зареждам догоре през лятото, но да не стане беля ?

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Нед 30 дек 2012 10:06

piter_96 написа:Колеги, аз уж имам такъв клапан, но на бутилката ми пише 35л. и се пълни толкова, рядко я зареждам догоре през лятото, но да не стане беля ?

Нищо чудно :012: С газта шега не бива 1 път става белята facepalm

Потребителски аватар
toni_tv
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: ADR

Мнениеот toni_tv » Нед 30 дек 2012 10:57

И при мен се получава така изхарчих напълно газта до изгасване на колата за да ми сложат евросонда и после при пълнене до горе зареди 25 литра а толкова си пише на самата бутилка. Трябваше са станат по малко но.... вариянтите са два или лъжат на бензиностанцията или този клапан при мен не работи за ограничаване на пълненето. Беше чисто нова извадиха сондата от запечатана кутия scare

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Нед 30 дек 2012 11:16

toni_tv написа:И при мен се получава така изхарчих напълно газта до изгасване на колата за да ми сложат евросонда и после при пълнене до горе зареди 25 литра а толкова си пише на самата бутилка. Трябваше са станат по малко но.... вариянтите са два или лъжат на бензиностанцията или този клапан при мен не работи за ограничаване на пълненето. Беше чисто нова извадиха сондата от запечатана кутия scare

Преди 2 години и на мен ми сложиха италианска евросонда за 130лв. чисто нова марка "OMB" и още при първото зареждане догоре този клапан за 80% не сработи.Като им се обадих и обясних за проблема отговора беше,че на газстанцията лъжат с количеството.Да ама изразходих газта и при последващо зареждане на друга газстанция ефекта беше същия.Така че колега нищо чудно проблема да е в сондата.Все пак за да си сигурен направи няколко пълнения и то ще си проличи.

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Нед 30 дек 2012 11:25

Да ти кажа може и от бензиностанциите да е. Тази година като тръгвах за морето през деня преди да тръгна ми свърши напълно газта. Заредих за 5лв. от Лукойл, за да мога да се прибера и после да си заредя от Шел. Отивам в 5 часа сутринта на Шел, казвам догоре и чакаме... Опаа 37,5 л. в бутилка, която побира 35л. и се предполага, че има газ вътре ...

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Нед 30 дек 2012 11:33

Сега се сещам, че пишеше 48л. и 35л. Може би 48л. е пълната вместимост, а 35л. на 80 или там колкото е % . ;)

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Нед 30 дек 2012 11:39

piter_96 написа:Сега се сещам, че пишеше 48л. и 35л. Може би 48л. е пълната вместимост, а 35л. на 80 или там колкото е % . ;)

20% от 48л са 9,6л

48-9,6=38,4 (литри) :mhihichr:

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Нед 30 дек 2012 12:09

predat0r написа:
piter_96 написа:Сега се сещам, че пишеше 48л. и 35л. Може би 48л. е пълната вместимост, а 35л. на 80 или там колкото е % . ;)

20% от 48л са 9,6л

48-9,6=38,4 (литри) :mhihichr:

Ясно де, ама нали не е задължително да са 80 % .

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 30 дек 2012 18:33

С клапан и без клапан, със сонда и без сонда, поплавък или без.
Не зареждам до горе, когато е лято и нямам път на някъде. И като цяло, имам си едно на ум за каквато и да е техника.
Съветвам всички да направят същото. Мислете и не дърпайте дявола за опашката, че и без това си няма работа. :bishop

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Нед 30 дек 2012 19:47

Особено лятото ако не ми се налага да пътувам извън градско или към балкана... Не слагам повече от 20лв газ в бутилката

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 02 яну 2013 16:08

Зима, лято - зареждам винаги на една и съща газстанция и винаги до горе. Поплавъци и клапани са ми наред и никога не съм имал проблем, но все пак трябва да се има предвид, че имам само 30 км от и до работа така че не се притеснявайте няма да ставам звезда в обедните новини :drunk

П.П.: Преди години имах проблем, че не винаги превключваше на газ - оказа се супер тъп проблема "клеясала" клема на плюсовия проводник на газовия клапан, но това са ми били единствените дертове. Няма да казвам колко пъти съм свалял изпарителя заради ремонти, но винаги сглобяването е с повишено внимание. Това бих препоръчал на всички колеги за да нямат ядове - ходете само в доверени сервизи за да не платите наведнъж спестените пари или по-лошо със здравето и живота си...

Върни се в “Автогазови уредби”