Какъв изпарител?
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Re: Избор на изпарител за обикновена газова уредба
Ако си доволен от Ланди Ренцо си купи такъв,аз съм за него другото е БРЦ.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на изпарител за обикновена газова уредба
Колкото е по-мощен, толкоз по-линейно работи. Стефанчо знае за какво говоря. Аз съм за БРЦ, ти - както решиш.
-
- Автомобил: джета 2012г
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какъв изпарител?
колега,и аз бях пред същата дилема като теб-ловато втора ръка или нов менте(не пиша турски,защото всички са турски,но едни качествени,а други не).избрах ловатото.за 4 години два пъти му сменям мембраните-хубавите са 32лва ефтините са 20.доволен съм от изпарителя.в студа как запали на бензин веднага обръщам на гас и нищо и обороти си държи и всичко си е неред
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
predat0r написа::Mr Green Fun колко оргинални да са щом ги слагат със всичко за 45лв
18 пари комплекта мембраните, Българско производство били, 40 лв италЯнски уж. Сложих нашенските, понеже са на тънки парици, минах 22 хиляди за 2 зими и едно лято и реших че са за смяна защото сменявах плочки и разхода се качи.
Е смених ги пак с български мембрани, старите бяха в състояние все едно не са ползвани, нямало е смисъл да ги сменявам, но ги смених.
Та в тоя ред на мисли, взимай ловатото и му сменяй мембраните с еФтинки и те така
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Чета за турските, че зависи какви са. Та кажете кои от тях в крайна сметка са читави? Дайте имена. Разбирам, че повечето били копия на Ловато, но имало разлика. Дайте някакви марки! Bai Sando, кажи ти какви слагаш?!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:нашенските
кажи ги какви са поне :)
щото преди 2 години и около 20К ми смениха с УЖ оригинални (вечни каза майстора) а сега имам лош вървеж до 3К оборота + завишен разход

в началото биваше ама явно всичко е боклук...
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, преди 4г хвърлих вече стария Ланди и взех турски Хедеф, който беше 1 към 1 Ловато, ако му сложиш лепенка Ловато не можеш да го познаеш. Цена 40 лв с отстъпка и 1 г гаранция. Проблеми нямах. Преди 1г автомобила отиде за скраб , но изпарителя още работи. Ако имаш средства купи си BRC, но и Хедефа ми свърши добра работа на 2-3пъти по-ниска цена. Успех!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
parno написа:К.Одаджийски написа:нашенските
кажи ги какви са поне :)
щото преди 2 години и около 20К ми смениха с УЖ оригинални (вечни каза майстора) а сега имам лош вървеж до 3К оборота + завишен разход![]()
в началото биваше ама явно всичко е боклук...
Ами произведени явно в някой гараж или тук или в турция. Производител нито на картона нито на найлончето не пишеше.
Аз обаче тая зима с тези разходи от 20 на 100 градско газ вчера не издържах и пратих ловатото изпарителя да го повозя в багажника. Монтирах някакъв Ферони http://www.gasmagazin.com/изпарители-за-обикновени-агу/feroni-изпарител-ферони-електрически.html и ако и с него не се оправи разхода мисля да го заливам вече с 5 литра бензин и да го пална да изгори та да се отървем от мъките

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ферони не са лоши за парите си.Те и ферони и мимгаз са едни и същи,само имената са им различни.От турските тези май са най сполучливи. 

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
И аз да кажа нещичко за Мимгаз
Преди 3 месеца ми се наложи да сменям клапан че моя не отваряше и взимах Мимгаз. В сервиза ми казаха че са надеждни и ми дадоха 3 месеца гаранция. Гаранцията изтичаше на 14.02.2013г.. На 11 февруари излязох да пия едно кафенце. След кафето като се качих в колата цялата миришеше на газ.. Вдигнах капака чува се едно съскане от клапана на изгасена кола спрях си газта от бутилката и до сервиза.. Момчето си имаше спомен от смяната и ме попита дали имам още гаранция. Погледнахме касовата бележка гаранцията изтича след 3 дена
Понамръщи се малко но ми го подмени с нов
И аз си тръгнах със кеф че за 3 дена спасих 20то лева 
Преди 3 месеца ми се наложи да сменям клапан че моя не отваряше и взимах Мимгаз. В сервиза ми казаха че са надеждни и ми дадоха 3 месеца гаранция. Гаранцията изтичаше на 14.02.2013г.. На 11 февруари излязох да пия едно кафенце. След кафето като се качих в колата цялата миришеше на газ.. Вдигнах капака чува се едно съскане от клапана на изгасена кола спрях си газта от бутилката и до сервиза.. Момчето си имаше спомен от смяната и ме попита дали имам още гаранция. Погледнахме касовата бележка гаранцията изтича след 3 дена

- Bai Sando
За клапаните не са им силата,но изпарителите ги бива.Почакай лятото в големите жеги да видиш какъв е цирк с турски клапан 

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Bai Sando написа:За клапаните не са им силата,но изпарителите ги бива.Почакай лятото в големите жеги да видиш какъв е цирк с турски клапан
Ако след 3 месеца не се развали ще видим лятото
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Bai Sando написа:Ферони не са лоши за парите си.Те и ферони и мимгаз са едни и същи,само имената са им различни.От турските тези май са най сполучливи.
+1 Изпарителя и сондата са ми такива, доволен.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
6 години карах с Волтран,разход до 8 извънграда и 14 градско.Мислех,че съм доволен.Първия издържа 5 години и почна да изпуска от клапана.Понеже обърнах страната и не намерих точно същите гумички си смених изпаритела пак с такъв-50лв.Втория изкара година и почна същия номер с клапана.Тогава го смених с БРЦ.И да ви кажа,ако съм мислил,че съм доволен от турския-грешал съм.Новия ми дава по-добър разход в града,части за него бол.Така,че от опит бих казал-най-добре е нов и хубав изпарител,без турските имитации.
- Bai Sando
За това съм с Ловато 

Върни се в “Автогазови уредби”