маслото е като пресечено Венто 1,8ми
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: маслото е като пресечено Венто 1,8ми
Не знам и аз какво вече да мисля.Факт е че маслото не е помръднало на щеката при поредната ми проверка,а това става по 5 пъти на ден,нито антифриза ми чезне.Моторът едва ли се е сдухал както написа един колега по отпред защото колата си върви идеално.Двигателят работи перфектно без никакви излишни шумове.Явно ще я продавам ,ако трябва и доста евтино.Карам я вече 3 години явно е време за поредния VW.
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Привет колега!
Колегите преди мен са ти го казали, но сега малко по-подредено:
1. Караш зимно, само по 3-4 км, винаги тръгваш на студен мотор
2. Не губиш антифриз и масло
3. Мотора си работи отлично
Простата сума на горните неща дава следният резултат:
1+2+3 = пенообразен конденз от студеното време + продължителна работа извън темп. режим на маслото.
За проверка на горното уравнение ти предлагам да приложиш следната Аксиома:
1.Излез на магистралата, посока Пловдив.
2. караш с нормална скорост.
3.иди и изпий едно кафе в Пловдив,
4. Прибери се в Ихтиман и пак си провери маслото.
После като видиш че всичко е наред, усмихни се широко и спри да правиш повече издевателсва с мотора и с масла и промивки от сорта на М10Д, нафта, тънки ТРАНСМИСИОННИ масла, сутрешна урина при пълнолуние от русокоса 25 годишна девственица с 1 око и т.н.
Пия хубав коняк (Винпром Поморие за предпочитане)
Пиши тук дали съм те подвел
1+2+3 = пенообразен конденз от студеното време + продължителна работа извън темп. режим на маслото.
После като видиш че всичко е наред, усмихни се широко и спри да правиш повече издевателсва с мотора и с масла и промивки от сорта на М10Д, нафта, тънки ТРАНСМИСИОННИ масла, сутрешна урина при пълнолуние от русокоса 25 годишна девственица с 1 око и т.н.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
К.Одаджийски написа:двигателя го залях целия с нафта при свален картер, би ли разяснил какво толкова поразия ще му стане че не ми е ясно!?
нафтата прониква навсякъде и всички гарнитури текват като лейка отделно се отразява и на маслото след това.
бензина би се изпарил, а нафтата не
преди много време един се беше засилил да пълни мотора с нафта за да изчистил маслените отлагания

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
toshivt написа:Двигателят работи перфектно без никакви излишни шумове.Явно ще я продавам ,ако трябва и доста евтино.Карам я вече 3 години явно е време за поредния VW.
Ако ще я харизваш за без пари на някой обади се

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
alexx написа:нафтата прониква навсякъде и всички гарнитури текват като лейка отделно се отразява и на маслото след това. бензина би се изпарил, а нафтата не
Ами на свален картер и свалена глава, няма кой знае колко гарнитури за съсипване, сега като казах залях нали не си помислихте, че съм напълнил легена с нафта и съм лиснал отгоре върху мотора. Пуснах доста през маслените магистрали в блока и в тоя ред на мисли
4i4o-dido написа:А относно промивка с нафта и да запалиш мотора и да отмие масления филм от лагери и шийките на к.вал
първо няма как да го набиеш на лагерите в коляновия вал освен с маслената помпа, а да запалиш директно двигател който е отварян и отгоре и отдолу трябва да си меко казано идиот. Врът врът на стартер, после пак врът врът на стартера и те така след некое време си му слагаш кабела на бобината и го палиш.
stefan4o написа:....
Ако ще я харизваш за без пари на някой обади се
+1 на опашката
П.С Що тая тема за масло е в раздела за АГУ

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Щото май става дума за конденз причинен от каране на газ на къси разстояния.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
първо няма как да го набиеш на лагерите в коляновия вал освен с маслената помпа, а да запалиш директно двигател който е отварян и отгоре и отдолу трябва да си меко казано идиот.
Виждал съм го този метод на промивка с нафта вместо масло и работещ мотор.
Написах го за да предпазя притеснения колега от грешка.
Виждал съм го този метод на промивка с нафта вместо масло и работещ мотор.
Написах го за да предпазя притеснения колега от грешка.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
И аз съм ги правил тези промивки преди, но спрях, просто не виждам никакъв ефект от тях. Ако се кара с хубави масла и се сменя редовно няма да има проблеми. Налепите се получават главно от прегряване. При смяна на маслото остава около половин литър в картера, поне на пасата е така. Картера съм го свалял и съм го разглеждал, просто пробката е на един пръст над най-ниската му точка, незнам защо така са го направили. При следващата смяна съм намислил да кача предницата на нещо, да се повдигне с 20-тина см, така предполагам ще се източи всичкото.
П.П почивните дни вдигнах щеката и аз се натъкнах на подобна гледка, не беше пресечено, но имаше следи от 'маьонеза',и на капачката малко. Като го видях направо настръхнах, че веднъж съм свалял главата и знам какъв е филм. карам само и единствено на метан. дано да е от това ..
П.П почивните дни вдигнах щеката и аз се натъкнах на подобна гледка, не беше пресечено, но имаше следи от 'маьонеза',и на капачката малко. Като го видях направо настръхнах, че веднъж съм свалял главата и знам какъв е филм. карам само и единствено на метан. дано да е от това ..
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
dimitarpetrov написа:Привет колега!
С две ръце и два карака подкрепям мнението на колегата

Айде сега всичките тези който са писали мнения по-горе за бозата на щеката и капачката на маслото нека покарат зимно време на газ 1 седмица по 5 км. на ден като пускат газта на 1-вия километър и тогава да опишат тук в тази тема какво са констатирали

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ами какво да ти кажа, карам само на газ, паля на газ, маршрутите са ми от 2 до 4 км, студена, топра, минусови температури, в следствие на проблеми в мотора в момента имам 4 марки различни масло на 9 хиляди километра, масления филтър е на 19 хиляди и въпреки това нямам боза, гняс, глеч или каквото и да е по капачка или щека.
Върни се в “Автогазови уредби”