Голф 3 неиска да запали

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Голф 3 неиска да запали

Мнениеот stefan4o » Вто 19 фев 2013 8:04

Послушай колегите. Това са почти сигурни признаци на заминаващ си датчик на Хол. Моята и тя така гаснеше произволно, докато не смених цялото делко и оттогава гаснене няма. Но при мен е по-различно - аз нямам нито ЕКУ, нито имобилайзер, нито бобината ми е от "напукващите се" :mhihi При мен просто нямаше къде другаде да е проблемът и той се оказа точно там, разбира се :th_up

Cvetomir-Panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cvetomir-Panchev » Вто 26 фев 2013 23:01

Смених бубината и запали,но много прекъсваше на газ и на бензин.Като си тръгнах от работа трудно запали,беше тъмно и видях как изкачат искри от кабела,който е от бубината към деокото. Това беше снощи.Днес на обяд също не иска да запали нито на га,нито на бензин и от въртене падна акумулатора.Тази вечер пробвах да запаля и не иска да запали,само припали веднъж-два.Обаче забелязах,че някъде над педала на газта изкачат искри когато въртя да запаля и не знам от къде е тази искра.Между другото днес ми купиха свещи и 1бр. кабел,но ми направи впечатление,че новия кабел в едната страна е прав,а в другата е Г-образен,а стария е от двете страни прав.Това има ли значение Кабела е БЕРУ и е избиран по модел на мотора.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 27 фев 2013 10:13

Няма значение. Г-образното трябва да е на делкото мисля. Но би трябвало и от двата края да е г-образен, ако не се лъжа. Вероятно е за някой цилиндър (обикновено на 1ви е най-дълъг) :Mr Green Fun
Слагай и тествай.Щом хвърчат искри ясна е работата...
Също така огледай палеца и капачката дали са ОК. Ако са за смяна се вижда с просто око :mhihi

Cvetomir-Panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cvetomir-Panchev » Сря 27 фев 2013 10:49

пробвах го и с новия кабел не иска да запали само препалваше няколко пъти само на бензин на газ не иска и да чуе.Направи ми впечатление че когато върна ключа сякаш леко припалва но много леко и то почти всеки път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 27 фев 2013 10:51

С връщането на ключа и припалването - центровка мисля трябва да погледнеш. :c020 Да ме поправят колегите, в случай, че греша.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Сря 27 фев 2013 13:42

Докато въртиш има ли искара сложи една стара свещт на кабел дай я на маса и завърти.

Cvetomir-Panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cvetomir-Panchev » Чет 28 фев 2013 23:13

смених и свещите запали малко трудно на бензин на място работи равномерно на газ и на бензин но в средните прекъсва много.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 08 мар 2013 22:11

Значи трябва да засечеш,като даваш на контакт в моментите в които не пали,дали се чува бензиновата помпа.Това е много важно за да се определи проблема дали идва от датчик на Хол и/или съответно едно реле.
Като казах реле,това с прекъсването и липсата на ток на КЛАПАНА също навежда на тая мисъл.
Както и на мисълта за клеморед,особено с припалването при връщане.
Много симптоми,като направи проблема задължително провери ток има ли на свещите,както и бензин пръска ли през маркучите.
Хол ми беше на първи прочит преди време,като видях тая тема,но колегите го бяха казали.
Надявам се капачката и палеца са изрядни,а бобината си я сменил с чисто нова?

Cvetomir-Panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cvetomir-Panchev » Пет 08 мар 2013 23:26

майстора изолира кабелите под таблото защото имало протрити,барнал малко и центровката и установи,че два от кабелите на свещите са пробили,но ги закрепил.Свещите са нови капачката и палеца са в много добро състояние бубината е сменена с втора употреба тук от форума, тия дни ще сменя и кабелите с нови хубави и мисля да няма проблем с токовете.

Cvetomir-Panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cvetomir-Panchev » Съб 09 мар 2013 14:41

днес за пореден път голфа не запали и почти се установи че е датчика на хол.Сега ще търся едно цяло делко

Последна промяна от Cvetomir-Panchev на Пон 11 мар 2013 19:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Нед 10 мар 2013 18:30

Cvetomir-Panchev написа:днес за пореден път голфа не запали и почти се установи че е датчика на хол.Сега ще търся едно цяло деуко с датчик.

Смени си датчика с нов.Каква е гаранцията че хола на делкото/предполагам че ще е 2ра употреба/е читав.Ял съм го тоя боб,така че помисли добре.Знам че делко ще ти легне по тънко но......

Cvetomir-Panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cvetomir-Panchev » Пон 11 мар 2013 18:17

преди час един приятел ми смени делкото с др.и голфа запали на газ на бензин без проблем,но от много ходене по сервизи някъде е паднала ламаринката отвътре на палеца и добре че др.делко имаше палец на него и сложихме стария палец.Но докато се прибирах колата придърпва в ниските обороти не е много но се усеща.Преднас я оставих да работи на място на газ на бензин,но не държи равномерно обороти малко над900 и се увеличават на 1000/1100 за няколко секунди после падат и пак се вдигат.Дали това е от центровката или ....?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 13 мар 2013 22:22

Cvetomir-Panchev написа:преди час един приятел ми смени делкото с др.и голфа запали на газ на бензин без проблем,но от много ходене по сервизи някъде е паднала ламаринката отвътре на палеца и добре че др.делко имаше палец на него и сложихме стария палец.Но докато се прибирах колата придърпва в ниските обороти не е много но се усеща.Преднас я оставих да работи на място на газ на бензин,но не държи равномерно обороти малко над900 и се увеличават на 1000/1100 за няколко секунди после падат и пак се вдигат.Дали това е от центровката или ....?

Рестарт на компютъра.Откачи минуса за малко и ще се оправи...

Cvetomir-Panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cvetomir-Panchev » Сря 13 мар 2013 22:40

ми то има реле за рестарт смених и палеца и сега е добре,но не бяга много

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Чет 14 мар 2013 7:26

Cvetomir-Panchev написа:ми то има реле за рестарт смених и палеца и сега е добре,но не бяга много

ми то има и стробоскоп за центровката.

Върни се в “Автогазови уредби”