sebulba1 написа:Да попитам,в кое меню ги гледате тези стойности?

-В менюто "SENSOR" от програмата на Романо :)
bayspiro написа:А къде ми е бирата

Е бирата да ти е проблема само .. нямаш ядове

П.П. значи след много борби с показанията днес се ядосах, защото пак не ми харесаха показанията
написани в "Not standart inverted".. свалих сензора от нивомера и както каза колегата по-горе "
emzobg"
emzobg написа:Малко е играчка.
Развиваш сензора и го разкачаш.
Обикновено са 0-90 Ома.
Та с магнит го местиш на празно и гледаш в софтуера текучщото показание, после местиш докато отчете следващото показание и така до пълна.
Дано да е някой сензор с 5-6 нива, че да не си играеш много много

и започнах да го премествам ръчно (оказа се че в основата е с магнит и се мести лесно с допиране на отвертка или нещо друго метално)..оказа се, че данните подавани от сензора не се менят постепенно, а има 5 нива (в смисъл като го местиш леко не се променя от 250-249-248-247, а 250-172-123-71-2..).. и при мен се получава така, че явно първите пъти като съм я закачал на кабела и съм променил настройките без да знам какво съм направил ..така, че си настроих програмата на АЕБ.. и си я оставям така! За колегите, които ще им е от полза, когато сензора е стандартен 0-90 Ома има 5 нива, в скрийн шота има показания. Когато са с друг сензор - най-лесно се проверява с магнит (местите и виждате дали е на нива - ако е така записвате нивата и ги въвеждате), ако се окаже, че не е на нива, а се променят постепенно (не на нива) - отивате на колонката и настройвате чрез зареждане и записване на данните!!!