Забива при ускорение - Пасат 5.5 2.0 AZM
- Black-diamant
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 2.0 115hp
Re: Забива при ускорение - Пасат 5.5 2.0 AZM - РЕШЕНО
Колеги, реших проблема. Оказа се МАФ сензор /дебитомер/. Като го откачихме за проба, колата работеше по-добре с него, отколкото без него. С откачен дебитомер не забиваше и накъсваше ускорението съвсем слабо, т.е държеше се по-стабилно. Оттам е идвал и по-високият разход на гориво и грешката за бедна смес. Купих чисто нов, сменихме го и сега всичко е 6.
- Black-diamant
Re: Забива при ускорение - Пасат 5.5 2.0 AZM
Цената за всяка марка е различна, но този, който закупих аз, струваше 180 лева. Имаше и по-скъпи, но майсторът каза, че няма смисъл да давам повече пари, защото и този върши работа. За мен си заслужава парите, особено предвид факта, че ако купиш на старо за 100 лева, не се знае в какво състояние ще е. Смяната определено си струваше - колата ускорява гладко, мазно, оборотите падат плавно, на празен ход работи по-добре, разходът падна с 1 литър, а на всичкото отгоре подвижният некролог, старият покойник и тотален мъртвец 2.0 115 коня взе че се съживи леко и получих бонус 5-6 коня.
радвам се че след всичките проблеми проблема се е оказал толкова прост, недоумявам само как при диагностика не ти показа, че е повреден дебитомера ?
- Black-diamant
Ами нямам представа, наистина на диагностика не излизаше. Явно не е бил скапан чак до такава степен или... не знам и аз. Но е факт, че с новия нещата "заспаха".
-
- Автомобил: BORA 2.0 115 hp
- Двигател: APK
...Виждам, че темата е старичка, но предпочетох да пиша тук, вместо да пускам нова тема. Аз също съм с 2.0 мотор 115 коня Бора, с код на мотора АРК . При мене го има същият проблем , колата забива и се чуди дали да тръгне или не , но ми направи впечатление, че го прави до около 1800, 2000 оборота, след това се изчиства и все едно, нищо не е било. Колата е с газов инжекцион ,Тамона газ . Прави го основно, когато е студена , или поне по осезаемо, на диагностика, показа бедна горивна смес, но човека , който ми я прави, каза, че може да е от това, че се кара на газ. На няколко пъти не искаше да пали загряла, припалва и угасва, запалва единствено с газ до край, и то на 2 , 3 цилиндъра , след две три секунди се изчиства и все едно, нищо не е било. Вчера смених кабели и свещи и почти нямаше проблем, или по скоро на двайсетина тръгвания и спирания заби муцуната два пъти , но значително по бързо се окопити. Днес обаче .... греда, старата песен на нов глас. Когато сменях свещите погледнах дроселовата клапа за мизерия вътре , но си беше чиста, в дебитомера, също не видях боклуци, и сега се чудя... на къде ???? Ламба сонда , дюзи , дебитомер или какво? А на газ, проблеми никакви ....
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам че проблема е в зле настроен ГИ, и това бърка работата на бензин. За това ти показва и бедна смес,значи на гас е богата и бензиновия компир се мъчи да я обедни 

-
С настройка на газта, би трябвало да се оправи, или поне да има ефект някакъв,така ли? Страното е, че на гас няма никакви проблеми като изключим разхода, който ми се вижда , малко висок...около 14,15 на сто газ градско, но доколкото разбрах, тоя мотор, не е от най-икономичните, така,че можеби е нормално...
-
...оказа се ламба сонда,показва,че не и работи подгрева и е много мудна,сега остава да се смени.
Върни се в “Автогазови уредби”