Проблем с празен ход временно!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
dimitar4o91
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с празен ход временно!

Мнениеот dimitar4o91 » Нед 18 авг 2013 22:13

оборотите на бензин са ми 1000,и на газ чрез винта на изпарителя ги нагласям на максимум и отново са на 1000.Сместа е съвсем друго нещо от оборотите.правилно ли е това с изпарителя-да глася максимални обороти?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 19 авг 2013 6:55

По принцип да. Но можеш и да оставиш минималните, на които моторът работи устойчиво. Но сякаш е по-добре да ПХ да работи леко обогатено (т.е. да са по-скоро най-високите).Можеш да направиш един друг начин на настройка на ПХ.
Стягаш винта на изпарителя полека, докато усетиш спад в оборотите и клатене на мотора. После бележиш положението и въртиш в обратна посока като броиш оборотите на винта пак докато не започне да се влошава работата. Ако между двете положение имаш разлика 2 оборота, поставяш винта в положение по средата - на 1 оборот от едната посока и един от другата. Надявам се си схванал?

Потребителски аватар
dimitar4o91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar4o91 » Пет 23 авг 2013 16:18

Схванах го това. Онзи ден си смених филтъра--- 5 лв. газ около 4 литра ми стигат за 25 километра :mhihi :mhihi Мисля си да намеря от някъде друг изпарител и да пробвам с него ако разхода при мойте методи за настройка,значи изпарителя ми нищо не е наред,макар , че не мога да разбера какво ще му стане което аз да не мога да го забележа като го отворя.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Пон 02 сеп 2013 19:05

dimitar4o91 написа:Мембраните са добри

Какво означава горното? Кога са сменяни последно?

За мен добри мемрани са новите мембрани.

Затова и на Вектра А с обикновена АГУ - всяка година - нови мембрани (18лв ремонтен комплект).

Върни се в “Автогазови уредби”