Пасат Б 5.5 1.8Т АВТ 150кс висок разход
-
strong
- Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
- Двигател: BLS 2008
Re: Пасат Б 5.5 1.8Т АВТ 150кс висок разход
Колега,ако сега ти гори 24 на сто газ или ти изпуска газ от някъде,или......нямам си на идея 

Разхода на автомобила е нормален с 120км на магистралата си харчи 8 литра това газ.10 на 100км по нормален пьт с изпреварвания е напьлно нормален разход зависи и от стила на шофиране де.Карам сьщия автомобил и мотор най ниския разход които сьм постигал е 8л най,а високият 17л на 100км това извьнградско
.Хубаво е и да се замислиш дали не си постингал 6.5л/км с много икономично и целенасочено шофиране с качествен безин/не бьлгарски/.И след това си сложил газова и си карал нормално с бьлгарска газ
.Градско в голям град разход от 12-13 е напьлно нормален,моята гори 15-16 градско в момента и не тьрся проблеми
.И все пак на газ се прави малко по богата колата за да компенсира разликата в горивата и е нормално да гори повече.Най икономичното шофиране са този автомобил е до 2.5к оборота което на 5-та е малко над 100км.
П.С.Според мен колата си е ок.
.И все пак на газ се прави малко по богата колата за да компенсира разликата в горивата и е нормално да гори повече.Най икономичното шофиране са този автомобил е до 2.5к оборота което на 5-та е малко над 100км.П.С.Според мен колата си е ок.
-
botceto
- Автомобил: Passat B5 2000g
- Двигател: APU
Колега,да не си гледал по компа колко ти дава разход?Там и на мен ми показва дори до 6 на 100 но като засечеш не е така
Според мен не барай колата да не прецакат нещо "майсторите" 
Според мен не барай колата да не прецакат нещо "майсторите" 
Здравейте драги колеги.
Не знам защо модератора ми е пуснал темата в автогазови уредби при положение че проблема ми е на бензин и на газ абсолютно еднакво без отклонения явно не сън се изразил правилно в първия си пост за което се извинявам.
Колата не съм я засичал по борд компа .. понеже му нямам вяра изобщо на старата кола нямах такива екстри и си я засичах по старомодния но сигурен начин, а как го бях постигнал разхода .. ами на първокласен път като ограничението ми е 90км/ч .. се движа докъм 100 не бързам за никъде.. ако има хубав наклон си използвам инерцията и също така не стъпвам на педала до долу винаги само ако се налага :)
И пак се извинявам ако не съм се изразил правилно, проблема си е на БЕНЗИН и ГАЗ.
Благодаря на всички.
Не знам защо модератора ми е пуснал темата в автогазови уредби при положение че проблема ми е на бензин и на газ абсолютно еднакво без отклонения явно не сън се изразил правилно в първия си пост за което се извинявам.
Колата не съм я засичал по борд компа .. понеже му нямам вяра изобщо на старата кола нямах такива екстри и си я засичах по старомодния но сигурен начин, а как го бях постигнал разхода .. ами на първокласен път като ограничението ми е 90км/ч .. се движа докъм 100 не бързам за никъде.. ако има хубав наклон си използвам инерцията и също така не стъпвам на педала до долу винаги само ако се налага :)
И пак се извинявам ако не съм се изразил правилно, проблема си е на БЕНЗИН и ГАЗ.
Благодаря на всички.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
колега,
няй-елементарното е да и боднете един ваг-ком и да видите какво става сживите данни, и дали има записани грешки. Нищо че си от провинцията, но поне можеше да кажеш от кои град си, сигурен съм че колегите щяха да ти дадат насоки за добър майстор в някои по-голям окръжен град. Турбото изобщо работи включва ли се?
Аз съм с Ауди А6 Авант ГИ Lovato 1,8Т, и моят разход е около 9,5/100 газ на дълго. И и съм сигурен, че под този разход немога да сляза.
няй-елементарното е да и боднете един ваг-ком и да видите какво става сживите данни, и дали има записани грешки. Нищо че си от провинцията, но поне можеше да кажеш от кои град си, сигурен съм че колегите щяха да ти дадат насоки за добър майстор в някои по-голям окръжен град. Турбото изобщо работи включва ли се?
Аз съм с Ауди А6 Авант ГИ Lovato 1,8Т, и моят разход е около 9,5/100 газ на дълго. И и съм сигурен, че под този разход немога да сляза.
-
botceto
Щом е качила и разхода на бензин,значи има проблем
Според мен първо си провери катализатора да не е запушен.Симптомите са същите,пада мощността,вдига разхода и понамирисва.После да се провери ламбдата,турбото,дросела и задължително диагностика. Както вече споменах с 1.8Т автомат и ГИ-Романо на 6мес. лятото до морето натоварен с 120-140 ми даде около 10 газ а на бензин ми даваше 7-8 на 100.
Здравейте драги колеги , ламбдата е чисто нова колкото за катализатора ненамирисва изобщо.
Интересното е че в един момент ускорява усезаемо а в друг по мудно.
Може ли някои да ми обясни точно за какво е и каква роля играе дросела и принципа на работа..
а тези дни ще ходя на диагностика, ако случайно се окаже нещо дребно ще го правя но ако е дросела ще трябва да отлежи че празници идват. Колкото до турбото си включва точно на 1800об.Съмнява ме че имам проблем с дросела и не всеки път отваря адекватно но понеже не съм много запознат ако може някои по запознат да каже аджаба за какво е тоя дросел.
Благодаря
Интересното е че в един момент ускорява усезаемо а в друг по мудно.
Може ли някои да ми обясни точно за какво е и каква роля играе дросела и принципа на работа..
а тези дни ще ходя на диагностика, ако случайно се окаже нещо дребно ще го правя но ако е дросела ще трябва да отлежи че празници идват. Колкото до турбото си включва точно на 1800об.Съмнява ме че имам проблем с дросела и не всеки път отваря адекватно но понеже не съм много запознат ако може някои по запознат да каже аджаба за какво е тоя дросел.
Благодаря
Ами най кратко реагира на педала на газта,при теб е ел.дросел.Зацапва се разбира се почиства се не е голяма философия. Моят сьм го чистил,но най вече бьрка празният ход на мотора.Не лошо да се почисти разбира се 
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Здравейте,
не съм със същият мотор, но искам само да изкажа мнение отностно разхода на колегата на газ.
Колата ми е тази от аватара ми (Passat 5.5 2.0 AZM). ГИ също ми е FOBOS и разхода на газ (при това каране което описва колегата - 90-100 ми е абсолютно като неговия - 6.2-6.5 на 100). Не разбирам защо не му вярвате. Сега друг е въпроса че това е доста икономично каране и целенасочено за постигане на абсолютния минимум за разход. Другото което е от голямо значение е наклона на пътя. Като се качвам до Банско разхода ми не пада под 10, но например лятото като ходих до Гърция със 105-115 ми даде разход 7,5 на 100.
Така че въпрос на стил на шофиране, а и още нещо, забелязал съм че ми дава доста различен разход на различните газстанции, като в това съм абсолютно сигурен, защото не съм си правил един и два пъти този експеримент. Като цяло ако си караш нормално и не се стремеш да намалиш разхода и като ти е кеф да понастъпиш на моменти разхода е 8-9 на 100. Между друго не знам защо казвате, че реалният разход доста ви се различава от показанията на бордовия компютър - на мен разликата варира от 0,2 до 1 литър максимум.
не съм със същият мотор, но искам само да изкажа мнение отностно разхода на колегата на газ.
Колата ми е тази от аватара ми (Passat 5.5 2.0 AZM). ГИ също ми е FOBOS и разхода на газ (при това каране което описва колегата - 90-100 ми е абсолютно като неговия - 6.2-6.5 на 100). Не разбирам защо не му вярвате. Сега друг е въпроса че това е доста икономично каране и целенасочено за постигане на абсолютния минимум за разход. Другото което е от голямо значение е наклона на пътя. Като се качвам до Банско разхода ми не пада под 10, но например лятото като ходих до Гърция със 105-115 ми даде разход 7,5 на 100.
Така че въпрос на стил на шофиране, а и още нещо, забелязал съм че ми дава доста различен разход на различните газстанции, като в това съм абсолютно сигурен, защото не съм си правил един и два пъти този експеримент. Като цяло ако си караш нормално и не се стремеш да намалиш разхода и като ти е кеф да понастъпиш на моменти разхода е 8-9 на 100. Между друго не знам защо казвате, че реалният разход доста ви се различава от показанията на бордовия компютър - на мен разликата варира от 0,2 до 1 литър максимум.
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
Колеги, какви са тея разходи, които смятате
Оставете тези цифри на дизелджийте
Не успорвам твърденията на двамата колеги, които казват че колите им харчат 6-7/100 извън града - и то газ, но според мен разход от около 8-9-10/100 си е съвсем нормален за купето на Пасат. Така че да не търсят под вола теле
Оставете тези цифри на дизелджийте
Не успорвам твърденията на двамата колеги, които казват че колите им харчат 6-7/100 извън града - и то газ, но според мен разход от около 8-9-10/100 си е съвсем нормален за купето на Пасат. Така че да не търсят под вола теле

-
botceto
Smeagol написа:Колеги, какви са тея разходи, които смятате![]()
Оставете тези цифри на дизелджийте![]()
Абсолютно вярно

- mafiota
Само за сверяване на часовниците ще ви кажа че при мен на газ А6 Avant 1,8T ми дава:
10/100 - извънградско до 130км/ч;
12...14/100 - градски цикъл с около 10..15км. цикъл на ден.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
mafiota написа:Само за сверяване на часовниците ще ви кажа че при мен на газ А6 Avant 1,8T ми дава:
А изгореният бензин докато ГИ стигне температурата отделно....стойностно разходът става с още 20% отгоре!
- mafiota
Тук става въпрос за разход на ГАЗ, щото нещата са много относителни - бензиновия разход може да варира от 2л./100км до 2л./1000км. При мен лично газта се включва на 20' градуса.
Ако ше смятаме и бензина сметката се прави в лв./100км., и въпреки това левовата равностойност е по-ниска сравнена с разхода на автомобил от същия клас, но с дизелови мотори - 1,9 и 2,5 (душегуба).
Ако ше смятаме и бензина сметката се прави в лв./100км., и въпреки това левовата равностойност е по-ниска сравнена с разхода на автомобил от същия клас, но с дизелови мотори - 1,9 и 2,5 (душегуба).
Върни се в “Автогазови уредби”