Аз постоянно по толкова сипвам и при мен разхода е към 12-13.
Имал съм 2 мотора 1.6 и да ти кажа 75 коня ми беше най лаком градско,хем с инжекцион беше.
Под 12 градско не можех да го сваля.
Следващия 1.6 само че 101 коня и той 12 ми даваше.
А сегашния 2.0 макс 13 ми е правил.За това не всеки път приказките за малкия мотор с малкия разход са верни.
Иначе само когато е много студено паля на бензин и минавам почти веднага на газ,подгряване не правя.

),но нямах време(от работа) да видя какво става и покарах 3 месеца и повече така,но един ден ми писна(
) и отидох на моя си газаджия с идеята да ми слага италянски изпарител(бях с турски но 4 години ми даваше 10-11/100 и нямах ядове)....човека огледа и каза - тампон на моното спукан,сменяваш и идваш за мембрани като за начало,така и направих и разхода падна до 12-13/100 градско на много къси разтояния(зимата)....ето при мен имаше промяна и профилактично смених палец,дистрибуторната капачка и кабели....с газта всичко трябва да е ОК...ако е топла дава 7-8/100 градско зимата,но нямам нито време нито нерви да я загрявам,паля директно на газ ако ще да е -20 направо тръгвам,така съм правил и с опела ми който беше с Ренцо-ланди(втора ръка с нови мембрани) и пак под 11-12/100 градско зимата не съм падал....и тъкмо да кажа нещо лошо за Волтрана и да си сложа нещо Италянско и всичко си е наред ...с една дума никаква разлика не съм видял между двата изпарителя