Смяна на газова бутилка

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на газова бутилка

Мнениеот Layer » Чет 30 яну 2014 16:54

myrshavija написа:......

Колега знам че теб няма как да те обори човек ,но ще опитам :Mr Green Fun
Ами я си престави че колегата не отива и се връща, а ако отиде на единия ръкав ,после на другия после някой му каже че на александрополис има октоподи по мостчетата.
То тогава ще се връща до Солун да търси Газ , или?
А да той си е напълнил 20л. и ще има да стигне с него до Александрополис защото там пак има газстанция.
В гърция са на рядко газстанцийте, дали има 20-30 в цялата страна, за сметка на нашата Държава.

Преди години така повярвах на една компютърна нинджа че в Ламия има газ, ей бога ми колко я търсих :banghead но не я намерих.
А да кажеш ,че не познавам града добре ,но тъщата живее 15 години там.

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Съб 01 фев 2014 10:37

myrshavija написа:
stypkata написа:Ами искам поне 30-35л бутилка. Ще видя какви има и дали ще се съберат както си ги мисля,че сегашната е 25л ,събира 21 и с тях минавам 305км извънградско.Сега на пролет съм замислил една риболовна разходка със стареца ми из гръцко и не ми се губи ограниченото време в търсене на газстанции в Гърция.Искам да сложа поне едни 100км от горе.Но сега ми се завъртя една друга идея,например да сложа някоя 40-50л бутилка,и след разходката да я сваля и да сложа пак малката ,за ежедневно ползване.Щом веднъж съм ги сменил,трябва да мога и втори път :icon_lol ,просто няма смисъл от голяма бутилка в БГ а навън не излизам всеки ден,но когато се наложи да имам и 1 по-голяма и да ги въртя когато ми потрябват :) А с 50л бутилка трябва да се минават над 600км ,което е идеално за разходката ми из гръцко.

Първо в Гърция има газ на много места и не е нужно да губиш от "ограниченото" си време за риболовна разходка ... макар за мен комбинацията на "риболовна разходка" с "ограничено време" да е непонятна.
Ако все пак допуснем, че НЯМА удобни места за зареждане на газ в Гърция, ще правиш разни упражнения заради еднократно пътуване ... да добавиш към пробега с едно заедане 100км, но без да имаш намерение да останеш с тази бутилка за постоянно ... пак не го разбирам. 100км на газ при разход на гориво около 8/100 при 1.30 цена на литър газ в момента са 10-11лв. На бензин при същия разход на гориво са около 20лв. За еднократно спестяване на 10-на лв ще разменяш бутилки? Аз бих нарекъл това "упражнение за луди". Не говорим изобщо за цената за придобиване на бутилката или за евентуални проблеми възникнали като следствие от играта със смяната.
Гергин написа:Идеално си го измислил. ...
По-идеално просто няма накъде! Селски, не те слуша главата нещо.

Това,че не знаеш причините ми да сложа по-голямата бутилка не означава,че нямам такива и не смятам,че те интересуват нито пък останалите колеги ги интересуват личните ми причини ,къде ще ходя и какво ще правя .Шом съм решил,че ми трябва по-голяма бутилка,значи имам причина да го реша.Въпроса ми е дали ще мога да я сменя с подръчни средства без сервизно оборудване и разни др. усложнения.
А за газта в Гърция като ходих преди 2 години видях колко я има в изобилие ,обикалях 20км за да намеря газстанция на която газта беше 0.80Е ,докато в БГ беше 1.20лв

Потребителски аватар
joreto666
Автомобил: Vw Golf 5 plus
Двигател: BSE 2006

Мнениеот joreto666 » Чет 20 фев 2014 18:16

Смени ли бутилката с по-голяма? Аз също мисля да я сменям моята,че повече от 25лв газ (1.24лв/литър) не може да събере

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Нед 23 фев 2014 10:15

Oще не.Чакам да се постопли времето че да става за риболов :) Сигурно Април месец ще стане това

Върни се в “Автогазови уредби”