Проблем с BRC sequent

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
don_pepone
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с BRC sequent

Мнениеот don_pepone » Нед 13 апр 2014 0:22

Мисля че е секуент 24 но не съм сигурен,понеже купих колата с него,ако някой знае как да проверя да сподели :)
Днес ми направи впечатление,че като я изража яко и след 5к оборота забива и почва да тъпче понеже не и стига газта,а ако ги задържа над 5к направо си обръща на бензин аварийно.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Нед 13 апр 2014 8:04

На компира има една лепенка на която пише ,Sequent 24 MY07 примерно, а има и една по-малка лепенка на която пише моделният номер DE81xxxх, по него мога да ти кажа точно кой модел е. Колата мисля не си казал каква е? Тъпото е че след като некой пишман газаджия ти е бърникал изпарителя няма да се разминеш само с настройка на налягането на изпарителя, което няма как да го видиш без софта, ами най-добре е да се ремапне колата от начало. Софта за БРЦ отдавна е свободен, няма нужда от хардуерни тапи, както преди. И като им обясняввам на газаджиите, че кабела на Фобос и БРЦ е еднакъв, само буксите са различни, ме гледат тъпо. Кофтито в случая за тебе, е че за ремап на ГИ-то ще ти трябва или МАП на BRC или да си вържеш тоя дето ти е на колата, ако го имаш разбира се.

Ако имаш въпроси ще помагам до колкото мога.

Потребителски аватар
don_pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don_pepone » Нед 13 апр 2014 9:12

Колата е Мазда 6 2.0 141 коня. Днес ще проверя кой модел е газовото. Лошото е че карам колата от скоро ,а я купих с това газово и всичко ми доста чуждо засега :(

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Нед 13 апр 2014 9:21

Нема се плашиш, и на мене ми беше чуждо преди години. Ама поради факта, че всеки гледа да те прецака и да ти турне пръста се научаваш. Не е толкоз сложно, както го описват някои. Нали за тва сме тука, да си помагаме.

Потребителски аватар
don_pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don_pepone » Сря 16 апр 2014 21:11

Такаам вчера ходих при един пич и се заиграхме с газовото. Оказа се че диференциалното ми налягане е твърде ниско поради причината,че изпарителя бе стегнат(намален) докрай. Сега го регулирахме и колата върви осезаемо по-добре (е и разхода малко скочи сякаш,но няма пълно щастие) ,само остана да видя дали като свърши газта и заредя пак ще прави номера :)

Върни се в “Автогазови уредби”