Аз съм със същия мотор и автомобил, само че газовата ми е ВРС. Идентичен разход на дълго и около 16-17 в града, а и може би повече когато карам сомо 2км в посока/на толкова ми е работата/ но рядко ми се случва само това каране та разхода пада до към 13-14. Но.. колата не загряваше повече от 50-60 градуса на дълго и само в продължително и интензивно градско достигаше 90 а и повече градуса. откакто смених термостата /преди 4 месеца/ стойностите на градското паднаха доста / чисто извънградско още не съм имал възможност да засека/, последното ми от вчера зареждане на изминати 310 км е 33литра-грубо 10,6 километрите са приблизително 50/50 град и извън, скоростта до 100/не съм се качвал на АМ/.
Та написах всичко това заради едната работна температура. започни от там ако не е наред.
Голям градски разход на газ B4 ABS
-
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: ABS 1994
Re: Голям градски разход на газ B4 ABS
Последна промяна от _B4_ на Пон 07 апр 2014 19:54, променено общо 1 път.
- VWPASSATGL
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBDC 2009
Термостата ми е сменен, вдига си 90-95 градуса но след 3-4км, за 2км отлепя само стрелката. Моите наблюдения са от изцяло извънградски и изляло градски разход, при смесен разход е поносимо. Може би трябва на загряла кола да направя празно празно с градско каране, примерно с 10 литра, за да е по точно засичането.
Аз мисля че е нормален разход,а и щом минаваш 1-2 км. до работа и обратно, то на месец ти излизам 22-23лева за гориво колкото и да намалиш разхода ще е не повече от 2-3 лева за месец,ако те събарят тези 2-3 лева по-добре си купи колело.
- VWPASSATGL
А не в никакъв случай не ме събарят, просто гледам колеги с разход 11-12/100 на същите мотори и коли като моята. И се зачудих къде е проблема при мен и има ли го. Иначе дори при този разход ми гори по-малко от на бензин!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Изпарителят ти пуска много газ на студено, а като загрее-обеднява. Натройките се правят на топло и ефекта е налице.
Като е студена, има ли ряз?
Като е студена, има ли ряз?
- VWPASSATGL
Мисля, че има ряз, добре върви като е студена, но и после не е зле. Последно ми я настройваха на топло. Но ако може нещо да коригирам ще е от полза
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Много писано хм за дребна работа
2км казваш и разход търсиш така ли
Караи на бензин на такива разтояния хм то трябва пеш да ходите бе нали сте от Габрово
шега 

- VWPASSATGL
Мога да ходя, не е проблем но трябва да ставам по рано а това ме мъчи много повече от разхода ми. А и някак си се губи ефекта от това, че имам кола. Но щом е нормално донякъде и според някой ще го търпя така. Благодаря на всички за мненията, наистина много се изписа, но ако някой има да добави нещо все ще е от полза!
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Доколкото разбирам искаш да я ползваш
Единствния начин да падне на газ за тоя кратък път е да се скопи зверски газта или примерно да вдига не повече от 2000 оборота за да ходиш до работа,но извън града няма да върви ти си вземи решението.Моето мнение е на толкова къси разстояния да караш на бензин ако няма кръстовище или пресечка може да натискаш по малко педала. 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам само на къси разстояния и нямам такъв разход. Смени си изпарителя.
- VWPASSATGL
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Аз винаги съм бил с Ловато - карам малко повече градско от теб - зимата 12.5 - 13.5 градско, лятото около литър надолу. Извънградско колкото твоето.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Някои хора си мислят, че като е скопена колата гори малко. Нищо подобно. Е няма да е 20 сигурно, ама и за каране няма да става най-вероятно 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
stefan4o написа:Някои хора си мислят, че като е скопена колата гори малко. Нищо подобно. Е няма да е 20 сигурно, ама и за каране няма да става най-вероятно
Условията на човека са такива аиде да не спорим

Дори и да сложи нов изпарител с тоя пробег ще го скапе бързо

Пробега модела на колата няма съответствие с задачата

- VWPASSATGL
Да допълня, че преди година и половина ми изолираха клапата за топлия въздух във филтърната кутия. Нямаше резултат но го оставих така, не че е сигурно дали клапата работи, то са едни вакууми... Също така имайте предвид, че Б4-ката е 1300 кг, не е като Г3 1050-1100кг.
Върни се в “Автогазови уредби”