T.e. смяташ за нормално служителя на газостанцията да е *длъжен* да легне в калта под кола с бутилка тип рез.гума (на доста коли резервните гуми са под багажника) да търси стикера й, какъвто няма да има защото няма как да оцелее хартишката на влагата?
Или да се рови из багажниците в търсене на заветния стикер? Или да ми разтовари примерно 5-те торби цимент дето карах миналата седмица, да вдигне мокета и капака над резервната гума (щото аз няма и пръста да си мръдна - който го интересува стикера на бутилката - да си го търси)?
Контролът за преминаването на техническите прегледи е задължение на КАТ. От мързел се опитват да накарат друг да им върши мръсната работа. Тогава и автомивките, бензиностанциите, сервизите и паркингите да са длъжни да гледат стикерите - може да земе да гръмне баш там.
Въпросът е че се въвеждат безполезни, неспазваеми, идиотски изисквания.
А за собствениците на газстанции. Те са застраховани. От много години карам на газ. Не е имало 1 случай някой да се заинтересува от стикера ми. Техническите прегледи на АГУтата се изразяват в просто залепване на нов стикер. И въпреки това няма масово гърмене на коли. Доказателство че изискванията са безсмислено усложнени.
Както и да е. Няма да променя закона, но мога да залепя стикера отвътре в затъмнената част в края на стъклото. Формално ще спазвам закона, макар че няма да се вижда изобщо. Форма на протест.