Продължам да мисля по въпроса и ми идва на ум следното:
1. Тази влага в горивото не бърка ли работата на ламбда сондата?
2. В един другите постове коментират за изгорял изпускателен клапан.
3. Имам повишен разход на гориво около 8л/100км комбинира извънградско.
4. Не се усеща прекъсване в работата на двигателя и няма загуба на мощност.
Затова не мога да реша как да проверя всички тези съмнения основателни ли са?
Газта и конденза.
- pecata12310
- Автомобил:
- Двигател:
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
Re: Газта и конденза.
горивата ни са калпави. и от там и проблемите.
в моят случей се случи следното. заредих дизел в България и заминах до неаполи волон / на 300 км по надолу от Атина се намира/на връщане заредих там. Коренна разлика имаше в работата на двигателя. той стана доста по тих и ускоряваше по добре. за близо 1000 километра на връщане имах икономия от 8 литра
в моят случей се случи следното. заредих дизел в България и заминах до неаполи волон / на 300 км по надолу от Атина се намира/на връщане заредих там. Коренна разлика имаше в работата на двигателя. той стана доста по тих и ускоряваше по добре. за близо 1000 километра на връщане имах икономия от 8 литра
- pecata12310
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам дали някъде в София могат да проверят налягането в цилиндрите. Само това остана да проверя, за да имам становище за прегорял клапан. Някой да знае къде могат да го замерят?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е сложна операция, която може да бъде извършена само във Волфсбург. Добрата новина е, че, ако се разходиш до там за такова нещо, вероятно ще бъдат толкова впечатлени, че ще го направят безплатно! 

Влага има и във въздуха (въздушна влажност). А един двигател гълта хиляди литри въздух на ден. Не се учудвайте, че в генерацията кондензира влага.
pecata12310: Това за прегорял клапан много се съмнявам, но сигурно може да се измери компресията и да се прецени. Има много други причини, поради които може да ти се е вдигнал разходът.
pecata12310: Това за прегорял клапан много се съмнявам, но сигурно може да се измери компресията и да се прецени. Има много други причини, поради които може да ти се е вдигнал разходът.
- pecata12310
- Автомобил:
- Двигател:
Изчетох доста за измерване на налягането на цилиндрите. Ето и линк за това:
http://www.parts.bg/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%98%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB
Имам манометър с голям диаметър 200мм. Навремето го направих за проверка на налягането на цилиндрите на ладата и вартбурга. Не знам само колко е на голфа, за да съм сигурен дали ще ми стигне диапазона му.
Нямaм проблеми да изпълня точките от инструкцията.
Има и електронни такива. Те показват дали е сегмент или клапан.
http://www.obd2-bg.com/vapros/index.html
http://www.obd2-bg.com/OsciloskopEasy/index.html
http://www.parts.bg/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%98%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB
Имам манометър с голям диаметър 200мм. Навремето го направих за проверка на налягането на цилиндрите на ладата и вартбурга. Не знам само колко е на голфа, за да съм сигурен дали ще ми стигне диапазона му.
Нямaм проблеми да изпълня точките от инструкцията.
Има и електронни такива. Те показват дали е сегмент или клапан.
http://www.obd2-bg.com/vapros/index.html
http://www.obd2-bg.com/OsciloskopEasy/index.html
Много се двоум за дупчене на крайно гърне. Притеснява ме това че ми е оригинално, предполагам че е обработено по някакъв начин, и ако го пробия ще му видя сметката много по-бързо. Да не се промени звука, да не тръгне да се разширява ... Не знам какво да правя. При това гърне вероятно ще има нужда не от 1 а от 2 дупки?
Какво бихте препоръчали? Заслужава ли си дупченето?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Какво бихте препоръчали? Заслужава ли си дупченето?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз не зная дали си заслужава дупченето, докато се наканя и те стават за смяна
Водата си ги дупчи отвътре доста добре.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Дупченето е крайно опасно, не бива да се прави без цялостно обмисляне на проблема. Вследствие пробиването на отвор, гърнето преболедува от лека уртикария до тежко възпаление, с възможност за гърчове и клинична смърт.

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
4on4on написа:Много се двоум за дупчене на крайно гърне. Притеснява ме това че ми е оригинално, предполагам че е обработено по някакъв начин, и ако го пробия ще му видя сметката много по-бързо.
На колко години ти е „оригиналното гърне“?

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Това се прави на чисто ново гърне. Тя водата като го оръфа после - кел файда 

Ми на 8 години е, на газ я карам от няма и година. Не мисля че преди мен са сменяли гърнета. На-малкото като го оглеждах ведъж му видях парт номерата, тъй че вярвам че е оригинално.
Въпроса е че се притеснявам да го продупча за да не му разкажа играта по-бързо.
При каране на дълги разстояния, според вас нагрява ли се достатъчно крайното гърне, за да изпари цялата течност?
Въпроса е че се притеснявам да го продупча за да не му разкажа играта по-бързо.
При каране на дълги разстояния, според вас нагрява ли се достатъчно крайното гърне, за да изпари цялата течност?
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
4on4on написа:Въпроса е че се притеснявам да го продупча за да не му разкажа играта по-бързо.
Ами като му разкажеш играта, ще купиш ново.

4on4on написа:При каране на дълги разстояния, според вас нагрява ли се достатъчно крайното гърне, за да изпари цялата течност?
Ако не ти излиза много пара от ауспуха, тогава не го пипай.
Сменях гърне преди 2 години и от новото излизаше пара като от димка, отзад ставаше цял облак. Затова го пробих и засега няма проблеми с ръждите. Доста водица изтича от дупката.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Преди 5 години смених двете гърнета.Вчера лежах отдолу понеже от някъде взе да издиша,за това време средното гърне вече лангърка пълно с ръждиви тенекета,а на крайното са се появили 2 технологични отвора по 4мм от самосебе си.Та мисля да сменя средното,тръбите на крайното са здрави и сякаш ще изкара още 1-2 зимиосвен ако издишането не е именно от въпросните дупки..
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
При мен е така,тръба до задното 2 дупки в двата края на гърнето.
Върни се в “Автогазови уредби”