Passat Б3 88 г. Запали ми се дебитомера !
Re: Passat 88г. Запали ми се дебитомера !
Инжекционите по-безопасни ли са? Ако се повреди изпарителя,има ли гаранция,че няма да има втечняване и някъде другаде по системата да се запали?
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat Б3 88 г. Запали ми се дебитомера !
при инжекциона липсват гърмежите
а за да не пуска течна газ изпарителя е добре да се загрее охладителната течност до 30 градуса, т.е. да се минат няколко км на бензин.
те затова и газовите инжекциони превключват на газ след определена температура 25-30 градуса, тогава не е възможно да има течна газ .
а за да не пуска течна газ изпарителя е добре да се загрее охладителната течност до 30 градуса, т.е. да се минат няколко км на бензин.
те затова и газовите инжекциони превключват на газ след определена температура 25-30 градуса, тогава не е възможно да има течна газ .
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Passat Б3 88 г. Запали ми се дебитомера !
Стига бре, газов инжекцион на тоя дърт мотор, няма, ама никакъв смисъл. Просто съм убеден, че няма да може да го накара да работи като хората на бензин за да загрее.
Сега един съвет, като си намериш дебитомер, купи си и комплект нови кабели и свещи, подчертавам нови. Тия коли гърмят на газ при проблем с тоците и в редки случаи при изключително бедна горивна смес, ама тогава и колата не върви като хората, та заради кабелите е гръмнало.
Ако не си намериш дебитомер тоя го събери с малко винтове и силикон, блокирай му клапата в отворено положение и ходи при някой да ти направи реглажа на газовата така с блокиран отворен докрай дебитомер.
Така ще си върви и на бензин, просто ще харчи повече.
Сега един съвет, като си намериш дебитомер, купи си и комплект нови кабели и свещи, подчертавам нови. Тия коли гърмят на газ при проблем с тоците и в редки случаи при изключително бедна горивна смес, ама тогава и колата не върви като хората, та заради кабелите е гръмнало.
Ако не си намериш дебитомер тоя го събери с малко винтове и силикон, блокирай му клапата в отворено положение и ходи при някой да ти направи реглажа на газовата така с блокиран отворен докрай дебитомер.
Така ще си върви и на бензин, просто ще харчи повече.
Върни се в “Автогазови уредби”