Разход на бензин докато карам на газ.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Re: Разход на бензин докато карам на газ.

Мнениеот kakyra » Съб 24 яну 2015 23:53

350km. ги минах за приблизително 4-5 дена. В Понеделник ще мина да ми направят годишния технически преглед, ще видя изпаренията дали не са ми богати на гориво, ще си видя ламбди и тн. въпреки, че от тази ламбда сонда, чак такъв разход не ми се вярва и то докато съм на газ. Ако от там не открият проблема, ще почвам да търча отново по газаджии, да видим дали самия компютър не е дал някакви фера. А за теч на бензин някъде по системата, как е най- добре да проверявам?

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пон 26 яну 2015 21:55

На пасата незнам как е ,но други нивомера не е свързан директно със стрелката на таблото, минава през компа, той смята разход и пробег и определя положението на стрелката.Може това да те подвежда,щом е спряна помпата.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 26 яну 2015 23:28

Това е при френските "коли".Пасата няма такава екстра и си мери с нивомера.
Факта,че е имала печка и е махната,нещо гнило там ми се вижда. :gruebel

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 31 яну 2015 13:13

Аз имах следния случай. Дори писах за това.
Изчезваше си бензина и това е.
Симптоми. Като тръгна да я паля след 10 мин, и пали с въртене, а когато остане цяла нощ си пали без проблем.
Винаги пали на бензин. Та спукала се мембраната на регулатора и вакума от колектора, смуче бензин. ТРудно го хванах.
Та намери къде ти е регулатора. Палиш на бензин да дигне налягане в системата. Гасиш и махаш вакума(мъркуче) на регулатора и наблюдаваш 5-6 мин поне. ТРябва да е абсолютно сухо там !!! АКо не е купуваш нов или като мен го носиш да ти го заварят, затапят. Щото не ми се даваха 100лв. за тая глупост. Питай ако има друго.
Провери бензиновият регулатор!!!

Второ предположение:
Махай бушона и виж какво става. Ако пак изчезва е теч, според мен.
Гледай дали капе или мокри, докато е запалена. ПО пътя на логиката, може и да прокапва само когато е под налягане.Бензинопроводите огледа ли ги внимателно?

Върни се в “Автогазови уредби”