Разход на бензин докато карам на газ.
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Re: Разход на бензин докато карам на газ.
350km. ги минах за приблизително 4-5 дена. В Понеделник ще мина да ми направят годишния технически преглед, ще видя изпаренията дали не са ми богати на гориво, ще си видя ламбди и тн. въпреки, че от тази ламбда сонда, чак такъв разход не ми се вярва и то докато съм на газ. Ако от там не открият проблема, ще почвам да търча отново по газаджии, да видим дали самия компютър не е дал някакви фера. А за теч на бензин някъде по системата, как е най- добре да проверявам?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
На пасата незнам как е ,но други нивомера не е свързан директно със стрелката на таблото, минава през компа, той смята разход и пробег и определя положението на стрелката.Може това да те подвежда,щом е спряна помпата.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Това е при френските "коли".Пасата няма такава екстра и си мери с нивомера.
Факта,че е имала печка и е махната,нещо гнило там ми се вижда.
Факта,че е имала печка и е махната,нещо гнило там ми се вижда.

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Аз имах следния случай. Дори писах за това.
Изчезваше си бензина и това е.
Симптоми. Като тръгна да я паля след 10 мин, и пали с въртене, а когато остане цяла нощ си пали без проблем.
Винаги пали на бензин. Та спукала се мембраната на регулатора и вакума от колектора, смуче бензин. ТРудно го хванах.
Та намери къде ти е регулатора. Палиш на бензин да дигне налягане в системата. Гасиш и махаш вакума(мъркуче) на регулатора и наблюдаваш 5-6 мин поне. ТРябва да е абсолютно сухо там !!! АКо не е купуваш нов или като мен го носиш да ти го заварят, затапят. Щото не ми се даваха 100лв. за тая глупост. Питай ако има друго.
Провери бензиновият регулатор!!!
Второ предположение:
Махай бушона и виж какво става. Ако пак изчезва е теч, според мен.
Гледай дали капе или мокри, докато е запалена. ПО пътя на логиката, може и да прокапва само когато е под налягане.Бензинопроводите огледа ли ги внимателно?
Изчезваше си бензина и това е.
Симптоми. Като тръгна да я паля след 10 мин, и пали с въртене, а когато остане цяла нощ си пали без проблем.
Винаги пали на бензин. Та спукала се мембраната на регулатора и вакума от колектора, смуче бензин. ТРудно го хванах.
Та намери къде ти е регулатора. Палиш на бензин да дигне налягане в системата. Гасиш и махаш вакума(мъркуче) на регулатора и наблюдаваш 5-6 мин поне. ТРябва да е абсолютно сухо там !!! АКо не е купуваш нов или като мен го носиш да ти го заварят, затапят. Щото не ми се даваха 100лв. за тая глупост. Питай ако има друго.
Провери бензиновият регулатор!!!
Второ предположение:
Махай бушона и виж какво става. Ако пак изчезва е теч, според мен.
Гледай дали капе или мокри, докато е запалена. ПО пътя на логиката, може и да прокапва само когато е под налягане.Бензинопроводите огледа ли ги внимателно?
Върни се в “Автогазови уредби”