Регистрация на ГИ?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Регистрация на ГИ?
Винаги може да си извадиш "паспорт" с по-стара дата и да не сменяш талон.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Пиша изрично за г. бутилка. Какво ще измислят до 5 г не съмв състояние да знам . По паспорт гар. срок на бутилката е 5години
или до водна проба. След 5г по сегашнните закони водна проба, дали след 5г ще има фирми правещи водна проба
като нищо може да въведат след 5г - нова бутилка - да има оборот де.
Догодина есента ще му мислим ,че ще станат 5г
или до водна проба. След 5г по сегашнните закони водна проба, дали след 5г ще има фирми правещи водна проба

като нищо може да въведат след 5г - нова бутилка - да има оборот де.
Догодина есента ще му мислим ,че ще станат 5г
Излиза, че всичко е относително и навсякъде казват различно в тази УБАВА държава....
Но реално погледнато, смяната на талона струва по-малко, от колкото прегледите, защото на мен ми искаха 80лв.
Но реално погледнато, смяната на талона струва по-малко, от колкото прегледите, защото на мен ми искаха 80лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:"След този преглед ми издадоха някакъв протокол за ГИ-то, който важал 10г."
Да да, ама надали. След 5г ще запееш друга песен заради бутилката.
То на самото "Удостоверение/Протокол за първоначален преглед на ..." не пише никакъв срок, просто цитирах какво казаха тези от ГТП, дето правеха прегледа.
Сега като се замисля, се чудя защо е този първоначален преглед. Принципно го направих за да отида с този документ в КАТ и да си сменя талона, но пък прочетох, че тук в София само протокола за монтажа бил необходим в КАТ (какъвто аз имам).
Остава варианта в Пернишкия КАТ да си имат отделно изискване, (за да хранят конкретния пункт за ГТП) или той да се изисква само, ако нямаш протокол за монтажа. Явно ще трябва в КАТ на място да питам.
Където и да питаме, навсякъде казват различно. Така е в нашата България!
Последна промяна от IvanMan на Пон 28 сеп 2015 20:10, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
@ Marto_Polo Уточни имаш ли паспорт на бутилката от завода производителКаква ти е бутилката и има ли пред номера на бутилката E и номер
Паспортна бутилката и E и номер ще ти ги търсят догодина на ГТП. Вписват номера на бутилката и кога е произведена в документа протокола/ за прегледа - / не талоните, които ти дават на теб малък и голям/.
П.П. Паспорт на бутилката е от листа с размери грубо 10-12см на 4-6 см сгънат през средата. Паспорта е издаден от завода производител.
Паспортна бутилката и E и номер ще ти ги търсят догодина на ГТП. Вписват номера на бутилката и кога е произведена в документа протокола/ за прегледа - / не талоните, които ти дават на теб малък и голям/.
П.П. Паспорт на бутилката е от листа с размери грубо 10-12см на 4-6 см сгънат през средата. Паспорта е издаден от завода производител.
Последна промяна от kris11 на Сря 30 сеп 2015 10:45, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:@ Marto_Polo Уточни имаш ли паспорт на бутилката от завода производителКаква ти е бутилката и има ли пред номера на бутилката EN
Паспортна бутилката и EN ще ти ги търсят догодина на ГТП. Вписват номера на бутилката и кога е произведена в документа протокола/ за прегледа - / не талоните, които ти дават на теб малък и голям/.
Ако има интерес мога да сканирам моя и да го кача тук.
Значи на самия паспорт на газовата уредба, на последната страница са ми щракнали един шарен лист (малко като рекламна брошура) за газовата бутилка. Мисля, че беше Атикер. Освен това да е въпросния паспорт. Иначе има и някакъв номер на разрешително или нещо такова за бутилката, освен нейния си номера записан в паспорта и протокола от монтажа.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Паспорт на бутилка за втечнен газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам такъв паспорт.
Моя е паспорт за газова уредба, като в него са вписани всички монтирани части с номерата им и номерата на сертификатите/разрешителни. Също и протокол за монтажа имам.
Моя е паспорт за газова уредба, като в него са вписани всички монтирани части с номерата им и номерата на сертификатите/разрешителни. Също и протокол за монтажа имам.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Виж си кой е производител на бутилката , ако е Бг се свържи с тях /имаш номера на бутилката/.
Този паспорт ми искаха и миналата и тази година на ГТП. Тази година гледаха годината на п-во на бутилката.
Преди години имаше къде да се прави водна проба - сега няма и не знам какво ще стане на следващия ГТП.
Вероятно нова бутилка
Този паспорт ми искаха и миналата и тази година на ГТП. Тази година гледаха годината на п-во на бутилката.
Преди години имаше къде да се прави водна проба - сега няма и не знам какво ще стане на следващия ГТП.
Вероятно нова бутилка

- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Аз като минавах преглед Август пък ми искаха точно паспорт на газовата уредба.
Вадя паспорта на бутилката щото само това имам, те "не това не ни върши работа трябва паспорта на газовото".
"Абе човек нали съм бензин/газ в талона, АГУ-то е на 6 години, какви паспорти ми търсите?"
"Да бе така е ама така са ни казали"
Луда работа
Вадя паспорта на бутилката щото само това имам, те "не това не ни върши работа трябва паспорта на газовото".
"Абе човек нали съм бензин/газ в талона, АГУ-то е на 6 години, какви паспорти ми търсите?"
"Да бе така е ама така са ни казали"
Луда работа

- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Един въпрос: имам сертификат за качество на бутилката като този, който колегата kris11 е показал, в талона ми си пише само бензин, паспорт на газовата уредба нямам. Мога ли да мина преглед така?
Dagestan написа:Един въпрос: имам сертификат за качество на бутилката като този, който колегата kris11 е показал, в талона ми си пише само бензин, паспорт на газовата уредба нямам. Мога ли да мина преглед така?
Можеш, както аз минах. Просто, ако ти се правят някъде на интересни, отиди на друго място да ти направят прегледа.
Последна промяна от INJENERA1 на Пет 02 окт 2015 9:53, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
INJENERA1 написа:Можеш, както аз минах. Просто ако ти се правят някъде на интересни, отиди на друго място да ти направят прегледа.

Бутилката на колко години е? Само , ако е над 5г могат да се заядат.
Откакто започнаха на ГТП да правят проверка на газовите ,спряха да се издават паспорти на уредбите.
Върни се в “Автогазови уредби”