Нормален ли е този разход на бензин?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Re: Нормален ли е този разход на бензин?

Мнениеот $100 » Пон 21 сеп 2015 12:02

KKamenov написа:според индивид е ... аз не мога да разбера как някой може да кара с 50 лв цял месец при положение аз зареждам около 200 лв всеки месец за градско

Става дума за разход на бензин при ГИ.

През зимата съм гледал, че минават 3км докато мине на газ. Значи по 6км всеки ден върви на бензин и то като е студен двигателя разходът сигурно е 10-11/100. Общо взето се чудех защо коментират разхода на бензин за газовите инжекциони - мислех, че е пренебрежимо малко, но не е. Моята е нагласена на около 30 градуса да минава на газ, ако беше на 40 щеше да отива още повече.

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Пон 21 сеп 2015 12:38

Разбирам.. моя е грешката, защото карам само на бензин.

въпреки това според Мишо газ сервиз, винаги има разход на бензин и той варира около 20% при ГИ и е неизбежен разход.
По-добре се обърни към специалист, които си разбира от работата, защото настройката също може да не е направена.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пон 21 сеп 2015 14:55

Зависи, колко е студено вън, зимата върви километри на бензин, докато загрее и прехвърли на газ, лятото го прави буквално за секунди, няма нищо необичайно! За 2 месеца лятото не съм изгорил и 20 лв бензин, зимата обаче си иска всяка седмица да му капнеш, това е!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 21 сеп 2015 18:40

изряден термостат и подгряване на място докато си изчистите / изтържите стъклата - а не 1 изчистеномясто като наблюдателен отор на БТР. И си чистете снега от покрива - при едно по-рязко спиране дъската се изсипва в/у предния капак.Има опастност и за рамената на пр. чистачки

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Пон 21 сеп 2015 18:54

Колеги, ако запаля и тръгна веднага, колата ми прехвърля след километър каране сега докато е горещо времето. Термостати и тн. по колата са изрядни, в което съм сигурен. Има ли как да се засече, дали колата гори и бензин докато се кара на газ. Точно това си мисля, че ми прави колата при определени ситуации...
Моля, който е от Пловдив, да ми каже читав газаджия, разбира се, без да са опоменатите по- горе, за да видим, дали наистина всичко е 6.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 21 сеп 2015 19:04

Слагаш ключ, с който да спираш бензиновата помпа и ще разбереш.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 21 сеп 2015 20:39

Няма как да гори бензин докато е на газ. Не може да вкарва едновременно газ и бензин. Може да видиш да нямаш спукан маркуч/тръба за бензина и докато си на газ да хвърляш по малко. Запали на място и после виж дали няма петно.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 21 сеп 2015 20:55

Ако има пикаеща дюза е възможно да меши и двете горива,но тогава ще се усеща от неравномерната работа на мотора.
Това може да се разбере веднага ако майстора си разбира от работата и една по една изключва всяка дюза,докато установи коя бензинова не затваря добре и разваля работата на газ.
Тогава или се търси друга дюза или се спира бензиновата помпа с реле.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 21 сеп 2015 23:08

Ако при потегляне винаги кара 1км на бензин, работата е ясна. Интересно е колко е разходът на газ - може да е удивително нисък.

z_chakarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z_chakarov » Вто 22 сеп 2015 8:25

При мен bora 2.0 - 10лв 100 октана изчезват за около 2 седмици.ГИ-то съм го направил на 25 градуса да минава на газ.Мисля , че е напълно нормален разхода ти на бензин.Сутрин минавам не повече от километър докато обърне на газ, после почти цял ден си пали направо на газ сега като е топло или най-много да поработи 20-30сек на бензин и обръща.Винаги като ми падне до първата чертичка ( не резервата, следващата) слагам по 10лв бензин.Гледам да има едни 15+ литра в резервоара винаги.

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Сря 23 сеп 2015 16:42

Ами явно си е специфично. Както при градския над мен и моята харчи по 20лв на месец.

Върни се в “Автогазови уредби”