ok това за свещите е ясно, аз помислих , че имаш предвид някакви свещи за газ и затова се учидих доста. Иначе това са си азбучни истини че ако не са читави тия елементи нямаш добра искра или е непостоянна и нямаш добро запалване...ivo123 написа:дискусии много има за и против спиране на помпата - но там е главно за механичен инжекцион и за моноинжекция.
няма смисъл отново да дискутираме дали трябва или не да се изключва помпата, а колкото до ламбда сондата мисля си че ще е нужен емулатор.
при моноинжекцията е нужен - иначе започва да вдига обороти на празен ход, да прекъсва на бензин и т.н.
на моното компа е по-глупав от пълната, предполагам, че на пълната ще прави магарии ако отчита повече време бедна или богата смес, което при обикновенната газова уредба се получава - никога не може да се нагласи сместта да е оптимална във всички режими без ламбда контрол система.
ако не знаеш състоянието на свещи, палец и дистрибутор по-добре си ги смени - сменят се защото те са една от предпоставките за гърмежи.
Това са си консумативи на колата а и не са толкова скъпи.
Това е само при положение, че не си ги сменял - всмисъл свещите да са на 50к км и т.н.
За ламбдата не знам, питах на всички места където бях дали е нужни и ми казаха че не е. Ако беше нужно и съм изявил желание, защо да се дърпат да ми вземат още пари? Не знам ще се поинтересувам още малко и ще видя