Каква газова уредба да сложа на голф 3 1.6i АЕК 95год.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
..........
със същия мотор съм слагах я при павката и лъчо в княжево обикновена газова 520 лева ланди ренцо 1г засега нямам проблеми да 4укна на дърво разхода варира между 10.5 и 12 градско и между 7-8 извънградско взависимост как се кара
- jaden
- Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
- Двигател: BXE 2009
При този майстор ме пратиха мой колеги, които ми гарантираха,че е добър майстор...Това според тях,аз още не мога да кажа,тъй като е много рано,макар че засега съм доволен. Газовата е турска и за поставянето й платих 370лв. с узаконяването. Бутилката ми е тип "пура" - 35л. и е разположена в багажника успоредно на задната седалка. Газаджията се намира в циганската махала до летището, но не е от брачедите
Направи ми впечатление,че докато чаках при него дойдоха доста клиенти!

- carllson
- Автомобил:
- Двигател:
преди няколко дни си сложих газова уредба при Павкат и Лъчо в княжево... за софия те ми дадоха най-изгодната цена и послушах съветите на колегите които са си слагали при тях. аз се спрях на изпарител БРЦ, така ме посъветваха други мои познати?! Павката и Лъчо ми казаха че Ловато е май по-добър вариант, но аз твърдоглав... БРЦ. нещо което ме безпокои е че на бутилката тея пласмаси където е манометърче ли кво е, което показва количеството на газта... мисля че ми сложиха Ловато, дали има значение или?! изпарителя си ми е БРЦ... едва ли но все пак, ме притеснява... дайте мнение.
пътувах тези дни, минах към 1000км, като държание на пътя съм много доволен, мислех си че ще има по-сериозна разлика във вървежа, но съм грешал... за тези 1000км ми даде средно м/у 9.5 и 10.5 на 100, но и аз си я настъпвах до към 180км/ч на места ги и потдържах където имах възможност... след като отида на реглаж би трябвало да падне разхода, поне така ми казаха момчетата... ще видя какво ще стане и ще споделя с вас... като цяло съм доволен.
пътувах тези дни, минах към 1000км, като държание на пътя съм много доволен, мислех си че ще има по-сериозна разлика във вървежа, но съм грешал... за тези 1000км ми даде средно м/у 9.5 и 10.5 на 100, но и аз си я настъпвах до към 180км/ч на места ги и потдържах където имах възможност... след като отида на реглаж би трябвало да падне разхода, поне така ми казаха момчетата... ще видя какво ще стане и ще споделя с вас... като цяло съм доволен.

- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
..........
колко ти излезе газовата миналата година като слагах нямаха брц а за манометъра не се притеснявай че е ловато тва няма значение 

Дебитомер
Здравейте колеги! Преди 15 дена си купих Голф 3 със същия мотор АЕК 1.6 101 кончета.
Тук гледам ,че сте поставяли Обикновенна газова уредба на този дв.
От Русе съм,и днес ходих при един от свестните майстори,който е направил уредбата на мой приятел с Мержо С180 с обикновенна.
Та той,ми заяви,че проблем при АЕК дв. е т.н. МАФ или МАП/не знам как точно се нарича/ сензор за въздух.
Той обикновенно здавал багажа,един два месеца,след като се направи колата на газ. И препоръча само газов инж.
Много ви моля да споделите дали това е така,и има проблем със сензора, и дали да се набутвам с газов инж.
И ако може с обикновенна газова,на какво да обърна внимание/или да знам по-специфично/ за нашия дв. при монтаж на такава уредба.Т.е по колко кихалки,и къде ги поставят?
И още..гледам,че /mrks423/ споменава ,че не ползва емулатори за този двигател!
Тук гледам ,че сте поставяли Обикновенна газова уредба на този дв.
От Русе съм,и днес ходих при един от свестните майстори,който е направил уредбата на мой приятел с Мержо С180 с обикновенна.
Та той,ми заяви,че проблем при АЕК дв. е т.н. МАФ или МАП/не знам как точно се нарича/ сензор за въздух.
Той обикновенно здавал багажа,един два месеца,след като се направи колата на газ. И препоръча само газов инж.
Много ви моля да споделите дали това е така,и има проблем със сензора, и дали да се набутвам с газов инж.
И ако може с обикновенна газова,на какво да обърна внимание/или да знам по-специфично/ за нашия дв. при монтаж на такава уредба.Т.е по колко кихалки,и къде ги поставят?
И още..гледам,че /mrks423/ споменава ,че не ползва емулатори за този двигател!
- carllson
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, да споделя впечатленията си, вече след година, повече от 10 000км съм минал, нямал съм детонации до този момент. Ходих само на един допълнителен реглаж на газта и то беше около Коледа... Никакви проблеми... много доволен от разход и като цяло, колата мърка като коте... Разхода ми е: градско - 11/13 извънградско 8/10
Това са минимум и максимум, в зависимост как карам... Пак казвам изключително доволен!!!
Това са минимум и максимум, в зависимост как карам... Пак казвам изключително доволен!!!
Върни се в “Автогазови уредби”