кабели свещи - какви

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Нед 20 май 2007 0:32

аз също сложих бриск силвър, много са добри, а ги взех от представителя директно, няма как да са менте. каза, че нжк се правели в този завод също. :idea:

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Нед 20 май 2007 7:40

nasodotcom написа:аз също сложих бриск силвър, много са добри, а ги взех от представителя директно, няма как да са менте. каза, че нжк се правели в този завод също. :idea:

Интересно би било да поствате и някакви цени, за да има база за сравнение, а също така и, ако не е тайна, откъде са купени нещата.

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Нед 20 май 2007 8:36

Колега за цените са нормални като за нашия джоб. Около 4лв бройката зависи от каде ще ги вземеш.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 20 май 2007 11:29

qnis3 написа:Колега за цените са нормални като за нашия джоб. Около 4лв бройката зависи от каде ще ги вземеш.

Абе намират се и по около 2... или поне преди , скоро май им вдигаха цените :)

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Нед 20 май 2007 13:37

Колега да намиратсе но знаешли колко са оригинални от няколко месеца са се появили ментета *пройзведени в Китай* и тях може и да ги намериш по 2лв. Ако ми говориш за тях отговоря е *ДА* можеш да ги намериш. Аз ги зареждам от вносотеля и не мога да ги взема на тази цена цената на едро е 10.75лв. та незнам кой ще ги дава под закупна цена! :dontknow:

le_baiser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le_baiser » Нед 20 май 2007 14:09

дадох 37лв за магнети марели миналата година за 2лв незнам какви са тези свещи , но не бих си сложил , така си бях купил чистачки ушким шампион на първия им тест се рзпаднаха .

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Нед 20 май 2007 14:22

le_baiser написа:дадох 37лв за магнети марели миналата година за 2лв незнам какви са тези свещи , но не бих си сложил , така си бях купил чистачки ушким шампион на първия им тест се рзпаднаха .

37 лева даде за кабели или свещи Магнети Марели?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 20 май 2007 14:29

zdravko написа:
le_baiser написа:дадох 37лв за магнети марели миналата година за 2лв незнам какви са тези свещи , но не бих си сложил , така си бях купил чистачки ушким шампион на първия им тест се рзпаднаха .

37 лева даде за кабели или свещи Магнети Марели?

Свещи ще да са били,кабелите за 2Е са към 60 кинта.
Чистачките на Марели са хубави,фалшификати все още няма :wink: .
За Голфче излизат към 22-24 лв пълния комплект (2-те предни и задната).

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Нед 20 май 2007 15:29

кои свещи каза, че са по 10лв, че не разбрах...аз си купих Brisk Silver(за LPG), от вносителя по 4лв броя. изглеждат и се усещат като оригинални. ето линк на вносителя:

http://www.vestauto.net/

човека в магазина каза, че в завода на Бриск се произвеждат NJK...незнам дали е истина, ама някой ако има нжк под ръка нека види дали се правят в Чехия :!:

"BRISK Tabor" вече имат изключителните права за поставянето на свещите BRISK за първоначално вграждане на автомобилите AUDI, VW, SEAT и SKODA. Вече доказали своите качества свещите BRISK получават през 2000 г. и сертификат за опазване на околната среда ISO 14001. Също така за първоначално вграждане на автомобилите си са проявили интерес и фирмите "RENAULT-DACIA", "GM"

Освен предлаганите свещи за леки автомобили BRISK разширяват продуктовата си гама със свещи второ поколение от типа "BRISK Premium LGS" и "BRISK IRIDIUM PREMIUM RACING" за леки и състезателни автомобили и мотори. Разработени са и свещи за селско стопанска техника както и подгревни свещи с най-новите изисквания спрямо дизелови двигатели и нови ECO-DISEL горива!

Качеството на новото поколение запалителни и подгревни свещи е одобрено със ISO/TS 16949.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 20 май 2007 15:34

Зависи какъв е двигателя и според това свещите може да са 5 лв едната или по 14 лв едната.Давам ви пример:
Фиат Пунто 1.2i 8V - струват 5 кинта бройката,едноелектродни.
Фиат Пунто 1.2i 16V - струват 12 кинта бройката,едноелектродни.
Едни и същи години на производство :wink: .

Последна промяна от andro_ на Нед 20 май 2007 15:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Нед 20 май 2007 15:35

nasodotcom написа:кои свещи каза, че са по 10лв, че не разбрах...аз си купих Brisk Silver(за LPG), от вносителя по 4лв броя. изглеждат и се усещат като оригинални. ето линк на вносителя:

http://www.vestauto.net/

човека в магазина каза, че в завода на Бриск се произвеждат NJK...незнам дали е истина, ама някой ако има нжк под ръка нека види дали се правят в Чехия :!:

"BRISK Tabor" вече имат изключителните права за поставянето на свещите BRISK за първоначално вграждане на автомобилите AUDI, VW, SEAT и SKODA. Вече доказали своите качества свещите BRISK получават през 2000 г. и сертификат за опазване на околната среда ISO 14001. Също така за първоначално вграждане на автомобилите си са проявили интерес и фирмите "RENAULT-DACIA", "GM"

Освен предлаганите свещи за леки автомобили BRISK разширяват продуктовата си гама със свещи второ поколение от типа "BRISK Premium LGS" и "BRISK IRIDIUM PREMIUM RACING" за леки и състезателни автомобили и мотори. Разработени са и свещи за селско стопанска техника както и подгревни свещи с най-новите изисквания спрямо дизелови двигатели и нови ECO-DISEL горива!

Качеството на новото поколение запалителни и подгревни свещи е одобрено със ISO/TS 16949.

Вярно, че не питаш мен, но по принцип 3-електродните са по-скъпи от едно-електродните, предполагам, че оттам идва разликата между "твоите" по 4 лв. и на колегата по 10 лв.

Последна промяна от zdravko на Нед 20 май 2007 17:52, променено общо 1 път.

le_baiser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le_baiser » Нед 20 май 2007 16:18

свещи са марели , мога и да бъркам малко в цената ,но не бяха под 20лв 4те , а кабели си купих ЕПС , заедно с капачка и палец на ЕПС

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 20 май 2007 19:30

Предполагам 10,75 е цената на 8 или 10 свещи (не помня по колко идваха в комплект) :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 20 май 2007 19:36

Да използвам темата за да питам: Сега съм със свещи бош- каквито са по каталог за моя двигател. Минал съм 27 000км, като преди това не знам колко са карани защотот колата с тях си дойде от италия. Въпроса ми е да ги сменям ли вече. От 9 месеца карам на газ и съм минал 9000 км.

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Нед 20 май 2007 19:54

Winner25 написа:Да използвам темата за да питам: Сега съм със свещи бош- каквито са по каталог за моя двигател. Минал съм 27 000км, като преди това не знам колко са карани защотот колата с тях си дойде от италия. Въпроса ми е да ги сменям ли вече. От 9 месеца карам на газ и съм минал 9000 км.

Ами какво да ти кажа, според мен, дори и да са били чисто нови, когато е дошла колата от Италия, пак е време да ги смениш, а щом не се знае колко са минали преди това...още повече. Поне колата е моно-инжекция и няма опасност от гърмежи с фатален изход.

Върни се в “Автогазови уредби”