кабели свещи - какви
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега да намиратсе но знаешли колко са оригинални от няколко месеца са се появили ментета *пройзведени в Китай* и тях може и да ги намериш по 2лв. Ако ми говориш за тях отговоря е *ДА* можеш да ги намериш. Аз ги зареждам от вносотеля и не мога да ги взема на тази цена цената на едро е 10.75лв. та незнам кой ще ги дава под закупна цена! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko написа:le_baiser написа:дадох 37лв за магнети марели миналата година за 2лв незнам какви са тези свещи , но не бих си сложил , така си бях купил чистачки ушким шампион на първия им тест се рзпаднаха .
37 лева даде за кабели или свещи Магнети Марели?
Свещи ще да са били,кабелите за 2Е са към 60 кинта.
Чистачките на Марели са хубави,фалшификати все още няма

За Голфче излизат към 22-24 лв пълния комплект (2-те предни и задната).
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
кои свещи каза, че са по 10лв, че не разбрах...аз си купих Brisk Silver(за LPG), от вносителя по 4лв броя. изглеждат и се усещат като оригинални. ето линк на вносителя:
http://www.vestauto.net/
човека в магазина каза, че в завода на Бриск се произвеждат NJK...незнам дали е истина, ама някой ако има нжк под ръка нека види дали се правят в Чехия
"BRISK Tabor" вече имат изключителните права за поставянето на свещите BRISK за първоначално вграждане на автомобилите AUDI, VW, SEAT и SKODA. Вече доказали своите качества свещите BRISK получават през 2000 г. и сертификат за опазване на околната среда ISO 14001. Също така за първоначално вграждане на автомобилите си са проявили интерес и фирмите "RENAULT-DACIA", "GM"
Освен предлаганите свещи за леки автомобили BRISK разширяват продуктовата си гама със свещи второ поколение от типа "BRISK Premium LGS" и "BRISK IRIDIUM PREMIUM RACING" за леки и състезателни автомобили и мотори. Разработени са и свещи за селско стопанска техника както и подгревни свещи с най-новите изисквания спрямо дизелови двигатели и нови ECO-DISEL горива!
Качеството на новото поколение запалителни и подгревни свещи е одобрено със ISO/TS 16949.
човека в магазина каза, че в завода на Бриск се произвеждат NJK...незнам дали е истина, ама някой ако има нжк под ръка нека види дали се правят в Чехия

"BRISK Tabor" вече имат изключителните права за поставянето на свещите BRISK за първоначално вграждане на автомобилите AUDI, VW, SEAT и SKODA. Вече доказали своите качества свещите BRISK получават през 2000 г. и сертификат за опазване на околната среда ISO 14001. Също така за първоначално вграждане на автомобилите си са проявили интерес и фирмите "RENAULT-DACIA", "GM"
Освен предлаганите свещи за леки автомобили BRISK разширяват продуктовата си гама със свещи второ поколение от типа "BRISK Premium LGS" и "BRISK IRIDIUM PREMIUM RACING" за леки и състезателни автомобили и мотори. Разработени са и свещи за селско стопанска техника както и подгревни свещи с най-новите изисквания спрямо дизелови двигатели и нови ECO-DISEL горива!
Качеството на новото поколение запалителни и подгревни свещи е одобрено със ISO/TS 16949.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи какъв е двигателя и според това свещите може да са 5 лв едната или по 14 лв едната.Давам ви пример:
Фиат Пунто 1.2i 8V - струват 5 кинта бройката,едноелектродни.
Фиат Пунто 1.2i 16V - струват 12 кинта бройката,едноелектродни.
Едни и същи години на производство
.
Фиат Пунто 1.2i 8V - струват 5 кинта бройката,едноелектродни.
Фиат Пунто 1.2i 16V - струват 12 кинта бройката,едноелектродни.
Едни и същи години на производство

Последна промяна от andro_ на Нед 20 май 2007 15:36, променено общо 1 път.
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nasodotcom написа:кои свещи каза, че са по 10лв, че не разбрах...аз си купих Brisk Silver(за LPG), от вносителя по 4лв броя. изглеждат и се усещат като оригинални. ето линк на вносителя:
Вярно, че не питаш мен, но по принцип 3-електродните са по-скъпи от едно-електродните, предполагам, че оттам идва разликата между "твоите" по 4 лв. и на колегата по 10 лв.
Последна промяна от zdravko на Нед 20 май 2007 17:52, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Winner25 написа:Да използвам темата за да питам: Сега съм със свещи бош- каквито са по каталог за моя двигател. Минал съм 27 000км, като преди това не знам колко са карани защотот колата с тях си дойде от италия. Въпроса ми е да ги сменям ли вече. От 9 месеца карам на газ и съм минал 9000 км.
Ами какво да ти кажа, според мен, дори и да са били чисто нови, когато е дошла колата от Италия, пак е време да ги смениш, а щом не се знае колко са минали преди това...още повече. Поне колата е моно-инжекция и няма опасност от гърмежи с фатален изход.
Върни се в “Автогазови уредби”