Golf3 1.8 Mono Автоматик - харчи ЗВЕРСКИ много газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пон 03 сеп 2007 10:32

Опция за зимно каране мисля, че нямам. Имам един превключвател Е/S (Economy / Sport предполагам).
Ще се опитам да формулирам как работи:

1. Ако педалът за газта е натиснат до средата (образно казано) превключването на по-висока предавка става на около 2500 оборота, а връщането на около 1800. Това обаче въобще не е строго забито така, тоест нещата са далеч по-гъвкави: има случаи когато да речем дълго време съм бил на 2000 оборота на 3та и по някое време той си решава да сложи 4та без да е достигнат прага от 2500, както и връщането може да стане дори и на 1200 примерно.

2. Ако педалът е натиснат повече от средата се гледа вече E/S превключвателя. При Е - на 4000 сменя, при S - на 6000 сменя. Освен това ако съм бил на висока предавка и рязко натисна от 1 на 2 връща 1 или 2 предавки за по-лесно ускорение.

Това което си написал "140 км/ч на 5-та =4000 об/мин." ако са данните от твоято кола, само потвърждава мнението ми, че на извънградско 4 степенния автомат си е като 5 степенна "ръгачка".

Колкото до твоя разход около 9-10/100 градско и 8/100 извънградско, аз си правя следното заключение. Или градското ти не е съвсем "градско" или извънградското ти не е съвсем "извънградско". И понеже извънградското ти се доближава до моето извънградско - считам че твоето градско е мнооооого леко :lol: - тоест едва ли е като при мен: 3.5км / 8 светофара и вечер пак същото. Точно затова си взех автомат - писна ми да си троша дясната ръка.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 03 сеп 2007 11:46

Градското ми е около 10/100 рядко е под 10 и още по-рядко над 11......а дали е леко??Ако си наясно Варна какъв кошмар е станала.....
Но колата ми е с ламбда -контрол и много добро газово(BRC)-практически е трудно да се усети разлика в динамиката на газ и бензин,ако не си карал по-продължително колата....
Лично аз мисля,че вариации на разхода на газ от 9 до 14/100 са напълно норални за нашия тип ДВГ.....особено като се добавят огромния брой модифициращи фактори....и тежестта на обувката :lol:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 03 сеп 2007 17:32

joker написа:Градското ми е около 10/100 рядко е под 10 и още по-рядко над 11......а дали е леко??Ако си наясно Варна какъв кошмар е станала.....

Дооок, варна си е слънце... явно скоро не си карал из София... защото аз бях във Варна за 2 седмици посред летния сезон, фраш с туристи и пак си е преспокоен трафика, сравнен със софийския :)

Навъртях около 700 км градско във Варна и разхода ми беше 12 (ръчкам много) , в София под 15-17 трудно падам :wink:

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 04 сеп 2007 9:48

joker, идея си нямам какво точно е ламбда контрола, но от това което си написал разбирам, че едва ли не благодарение на него градския разход ти е паднал и се е доближил до извънградския. Нещо не ми се вярва да е точно така.

По принцип навсякъде където дават съвети за икономично каране казват да се избягват "ластиците" по светофарите и да се премине на по-плавен режим на каране (спиране от далече преди червен светофар с идеята да светне зелено преди да си спрял напълно, за да няма тръгване от място). Именно в градски условия колкото по-натоварен е трафика толкова по трудно може да се прави това "плавно каране", а за София - абсурд.

Във Варна какъв е трафика нямам представа (признавам си). Но си спомних ето това тове мнение което бях чел преди време: "не се коси...вече 12 години се придвижвам само с колело из гарада(включително и за работа).....с колата воза само кучето или пътувам на дълъг ъпт" (взето от тази тема: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=54229)
Така, че оставам с впечатлението, че ти не ползваш колата си в час пик, а явно по друго време. Е ако се върнеш назад в мненията ми ще видиш, че съм писал че съм постигнал разход в града (София) от 6.6/100, НО не е било въобще в час пик!

Доста се отклоних от темата и мисля да спирам до тук с разсъжденията, аз за себе си истината за разхода на автомобилите съм я открил одавна ...

Потребителски аватар
ipget
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ipget » Вто 04 дек 2007 13:40

Това беше преди, а сега вече 03.12.2007 мисля, че положението е нетърпимо и трябва да се промени.
Разхода, който дава в момента (това е от около 3 месеца - гаджето ми го кара) е около 23-24 Л/100км ГАЗ.
Преди месец пък го засякох към Ихтиман със 100-120км/час и обратно и по-бавно в една част - даде 8л/100км бях много учуден
Онзи ден до КОПИТОТО и обратно и малко градско - 18л./100км.

Какво става не знам, но ПОМАГАЙТЕ и казвайте къде да ходя и да се оправя положението.
Очаквам мненията ви.
Поздрави

Та да питам какво да правиме и къде е проблема ако има такъв.
На стенда при газаджиите след изминати 1500км. ми казаха, че работата е перфектна.

Ще съм благодарен ако компетентни хора изкажат мнение.
Поздрави
може да ми пишете и на ipget@mail.bg

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 04 дек 2007 14:27

що две теми бе?

Потребителски аватар
ipget
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ipget » Вто 04 дек 2007 17:42

Щото тази я бях пуснал много отдавна и я бях забравил, та за това две теми. :lol:

Потребителски аватар
ipget
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ipget » Пет 11 апр 2008 10:34

Здравейте пак,
Мина доста време и километри.
Правих сума ти настройки, последно смених изпарителя с един BRC (още не съм го проверил точно), но на пръв поглед пак си харчи около 20л./100км.
Катализатора е избушен.
Кажете какво става с тоя GOLF3, че започвам да се чувствам безсилен?

veskovesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veskovesko » Пет 11 апр 2008 13:12

е се учудвам мойта газова ловато е вече на цели 3 седмици и
харчи 19.4л на 100км.
вече 3пъти ходя при газаджията следващата седмица пак УЖАС.

Потребителски аватар
ipget
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ipget » Пет 11 апр 2008 21:20

Какъв е двигателя и самата кола?

demireva
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf3 1.8 Mono Автоматик - харчи ЗВЕРСКИ много газ

Мнениеот demireva » Вто 05 май 2009 21:43

Моят Голф е 1.8 автоматик, трета серия, бензинов. Харчеше ми бензин градско 8-9/100 в София - градско:), движа се в центъра, извънградско 7-8/100 - беше перфектен. Засичах го постоянно, защото фирмата ми плаща горивото и зареждам целия резервоар. Изведнъж колата започна започна да губи обороти и да гасне по време на движение, прави го само на градско. В сервиз ми смениха въздушен филтър и горивен, и по някакъв синхронизатор ровиха, също капачката на делкото и един кабел дето влиза в него, та колата се оправи, но започна да прави разход градско 11-12/100, извънградско 9-10/100. Карах я така 3 седмици и реших да сложа газова уредба. Междувремено ходих в 2 сервиза, било нормален разход - ама за домакина на фирмата не е нормален, защото той ми проверява колата и ми разписва пътната книжка. Като сложих газта - Ловато, навъртях 1400 км и я засичам , гори 14-15/100 градско и извънградско 11-12/100. Кажете какво да правя, от какво е този разход?Виждам, че и друг има такъв проблем. Да вметна, че ми е махнат катализатора.
Извинявам се лошия изказ, но съм жена:))))))))))) и не познавам терминологията по автомолите:)))))))).

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 05 май 2009 22:10

Тези разходи 7-8 градско с автоматик как ги постигате, бе, хора :shock :shock :shock :shock :shock :shock

Под 12-13 градско просто е нереално да се говори, било то и за бензин... айде за бензина може би на 11 може да се свали...

Потребителски аватар
vladostp
Автомобил: Golf3
Двигател: ABS

Мнениеот vladostp » Пет 08 май 2009 9:08

колеги аз съм с 1.8 моно голф АБС 92г. и у Варна грацко ми харчи около 12 а извън града около 10.
НО когато ЖЕНАТА го кара нещата се променят.
така че колега то че разхода ти е висок висок е но автоматик с климатик в София и жена зад волана няма кво да се коментира :D

А и нещо друго - отиди да ти махнат смотания катализатор

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Пет 08 май 2009 15:43

Само да вмъкна. Такива големи разходи се появяват и при неправилен тип на смесителя /плочката/ и монтажа и съответно. Диаметъра на дифузьора трябва да е 34-36мм максимум за г3 1,8 ABS.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пет 08 май 2009 17:09

а случайно да ти е замирисвало на газ? да не би да имаш теч от някъде???(п-с на мен ми беше протекло от зареждатчката и се бях видял в чудо. Виж и горното мнение. Знам че на някой модели трябва да се сложи допълнителна гарнитура под плочката за да се повдигне. П>с Май найстина най- добре пробвайте при някой друг майстор и последно? как си засичаш разхода? Може да пробваш да смениш газстанцията :arrow: че и аз съм минавал 60км с 10л газ (УЖ) :beat_butt2

Върни се в “Автогазови уредби”