Хайде да посмятам

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
greenbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greenbul » Сря 12 дек 2007 13:10

Добре де. Аз карам колата всеки ден от вкъщи до работата, живея в едния край на софия и работя в другия. Същото упражнение го повтарям вечер до центъра. Всяка събота и беделя съм с колата извън София. Как подяволите се правят над 15 000 км на година???

Сметката я написах за видите, че иконимията е нищожна, тук пропускаме километрите които се изминават на бензин докато колата загрее. Ваското1 е написал супер тема за тези с обикновени газови на инжекциони http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=51505 .

Мисля, че от както не се правят коли с карбуратори, газовата е ей така за да се залъгват хората че плащат по-малко, като си смятат само парите за газ без да отчитат целия раход по каране.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 12 дек 2007 13:27

greenbul написа:Добре де. Аз карам колата всеки ден от вкъщи до работата, живея в едния край на софия и работя в другия. Същото упражнение го повтарям вечер до центъра. Всяка събота и беделя съм с колата извън София. Как подяволите се правят над 15 000 км на година???

Сметката я написах за видите, че иконимията е нищожна, тук пропускаме километрите които се изминават на бензин докато колата загрее. Ваското1 е написал супер тема за тези с обикновени газови на инжекциони http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=51505 .

Мисля, че от както не се правят коли с карбуратори, газовата е ей така за да се залъгват хората че плащат по-малко, като си смятат само парите за газ без да отчитат целия раход по каране.

Продължавай да четеш и ще научиш още доста интересни неща.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 12 дек 2007 13:47

greenbul написа:Добре де. Аз карам колата всеки ден от вкъщи до работата, живея в едния край на софия и работя в другия. Същото упражнение го повтарям вечер до центъра. Всяка събота и беделя съм с колата извън София. Как подяволите се правят над 15 000 км на година???

ами правят се... като от софия трябва да ида до другия край на бг, за да се прибера вкъщи и дотам са 500 км в посока, в 2-те посоки и малко обиколки 1200-1300 км за един уикенд ей така се правят. в крайна сметка какво те бърка, нали си караш ти на бензин. след като не ти пречи финансово продължавай така. а ако ти изгори бензиновата помпа на пътя, както ми се е случвало, си оставаш там. примерно

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Сря 12 дек 2007 14:37

АААААААААА оня ден на извънградско карах на бензин и заби муцуната , обърнах на газ и си продължих.
После установих че именно бензиновата помпа е изгоряла, смених я 140 лева + 30 труд = 170 лева.
Ами ако нямах газ и си оставах да чакам на 100 км от вкъщи и без кука за дърпане не ми се мисли, че и студено.
15000 км годишно са си 40 км на ден, много ли е ?
И все пак е по-евтино да се кара на газ макар и да се вдига разхода при обикновенни газови
П.С. вече 3 месеца имам газова и съм избил парите дето съм ги дал (8000+ км)

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 12 дек 2007 14:50

освен това, разходите по газовата са сведени до минимум, защото тя е доста просто устройство и съответно по-надежно. по бензиновата сисетема се запушват инжектори, изгарят помпи, ламбда сонда, тпс/при моно/, при пълна газовата не го заобикаля, безброй температурни датчици и глупости, които те оставят на пътя. а на газ може да почне да прави мизерии, но ще те върне от път в повечето случай. ако не си абсолютен палачар и не смениш мембраните навреме и се скъса и изпарителя е такъв, че водата и газта я дели меммбрана тогава можеш да останеш на пътя, но във всички други случаи е поправимо и ще се прибереш. да не забравяме някои имобилайзери прекъсват бенз помпа и също те оставят на път. ее, всички тези предимства си имат недостатъка, че е по-неточна техника от бензиновия инжекцион, ама аз това го пренебрегвам.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Сря 12 дек 2007 15:51

2 години и 27хил.км.-никакви проблеми с газовото(ламдата светва веднага като мина на газ).Един маркуч за вода ,1 щипка от кутията на въздушния филтър(от гърмеж)-,и една бензинова помпа-замяна с 2ра ръка(сложих след това реле за изключване).мисля си че тези 530 лв.съм ги избил отдавна и съм доста на кяр.но все може да има разлика щот е опел но i VW да е пак ще карам на газ.ВИВА ПРОПАН- :P БУТАН

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 12 дек 2007 16:36

SnowMaster написа:2 години и 27хил.км.-никакви проблеми с газовото(ламдата светва веднага като мина на газ).Един маркуч за вода ,1 щипка от кутията на въздушния филтър(от гърмеж)-,и една бензинова помпа-замяна с 2ра ръка(сложих след това реле за изключване).мисля си че тези 530 лв.съм ги избил отдавна и съм доста на кяр.но все може да има разлика щот е опел но i VW да е пак ще карам на газ.ВИВА ПРОПАН- :P БУТАН

:bowdown абсолютно. аз съм с карбуратор и откленението бензин/газ ми е под 1/100 20000 си ги правя за лични нужди, поддръжката ми няма разлика, тъй като и преди съм си я гледал според нуждите.келавите 400 лв бяха избити още в първите месеци. онзи ден карах на един колега колата /бензинова/ и удоволсито ми струваще 20лв / 10.400 бензин/ минал съм около 80 км. С тия пари Ханс минава поне 170 км

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Сря 12 дек 2007 18:14

Колега greenbul не съм съгласен с твоите сметки сега да ти покажа сметката за мен.
предварително искам да поясня че цените на горивата са осреднени, както и средния (градско/извънградско) разход на колата (1.8I 107hp)
Цена на газта 1 лв.
Цена на бензина 2 лв.
Годишно изминавам по 20 000 km.
Разход бензин 7.5 l/100 km.
Разход бензин 8.5 l/100 km.

Ако карам на бензин - 1500 l - 3000 лв.
Ако карам на газ - 1700 l - 1700 лв.

Теоритично годишната разликата е 1300 лв.

Не преминавам на газ до като колата не е загряла - т.е. да сложим 300 лв. годишно за бензин - 150 l - 2000 km. Останалите 18 000 km. изминавам на газ - 1530 l - 1530 лв. Разликата е 1170 лв. годишно. Дали не ми се изплатила уртбата? (при закупуването на колата тя беше монтирана) дори и Аз да съм я монтирал, сложи пари за смяна на въздушен филтър за бензинова помпа, ако искаш (за случая на колегата) или за каквото искаш.
П.П Карам колата на газ вече 3 години.
Изводите оставям на Теб

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 12 дек 2007 19:03

[quote="marianchev
Ами ако нямах газ и си оставах да чакам на 100 км от вкъщи и без кука за дърпане не ми се мисли, че и студено.
    Ако нямаше газ нямаше да ти изгори помпата mhihi mhihi mhihi
    Ама и колегата намерил в кой раздел да пусне тема за газта че не е голяма далавера mhihi :don't worry

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 12 дек 2007 19:25

Ахам.
Абе колега аз че съм на дизел последните 3 коли и сега пак съм се запътил да продавам TDI-то и да минавам на бензинка с газов инжекцион.Мен Кво ще ме убедиш за да си остана дизелджия??????????
Писна ми от цени и начина на образуването им в BG,където едно нещо колкото по-се харчи те толкова по-му дигат цената.Ебаси държавата.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 12 дек 2007 20:26

ей като почнете да ги плещите ...ами цени на газов инжекцион 1300 лв. МАКС!!! и после пълните форума с въпроси ...гасне ми, глъхне ми и т.н. ами проблемите идват от там, че пестите .... на 1800 лв., колко % спестявате бре ...едно напиване
:lol:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 13 дек 2007 8:44

Нищо не мога да ти разбера.Кви 1300 лв МАКС,после кви 1800?????????????????
Аз ти говоря за газов инжекцион за 6 цилиндров двигател за 2470 лева с труда с всичкото му.BRC с най-новия софтуер за управление с 5 режима на работа.ПРи цена на газта съм го смятал 1,20лева а на дизела 2,15 лева,както ще се очертае.За 19 000 км го избивам,само от гориво разликата,тоест за 7,5 месеца някъде максимум по мое каране.Не смятам разликата и от по-честата смяна на консумативите при дизела,недай си боже пък да се развали нещо.Миналата седмица търсех хидравлична помпа,420 лева за дизеляка,стана ми интересно и погледнах за бензиновата версия--270 лева,е уж не е нещо по двигателя,отделен елемент си е,ама като има кажеш ''За дизел търся'' и хайде почва пързалянето.
И не се кахъри,няма глъхнене и ''Защо не пали или не върви'',карал съм и на далеч по-серизони машини с газов инжекцион,затова че имам достатъчно инфо и наблюдения.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 13 дек 2007 10:36

айде и моята сметка:
разход в тези задръствания на София: 18/100 газ/бензин (газов инжекцион) н да сметнем 15/100 средно

бензин 100 октана х 2.30(незнам колко е точно - гледам да не гледам) = 34.50лв на 100км
газ 105 октана :lol: х 1.13(това го видях без да искам) = 16.95 лв

20 000 км на година = бензин 6900лв и газ 3390лв
газов инжекцион - 1100лв
да караш АБФ - безценно

дали има сметка а...?! ;)

п.с. за една година съм сменил само газови филтри за 30лв :wink:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 13 дек 2007 10:47

Теодор написа:Ако нямаше газ нямаше да ти изгори помпата mhihi mhihi mhihi

Ако можеш да го обясниш по-горното логически ще те черпя една тортичка.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Чет 13 дек 2007 12:52

madmen написа:
Теодор написа:Ако нямаше газ нямаше да ти изгори помпата mhihi mhihi mhihi

Ако можеш да го обясниш по-горното логически ще те черпя една тортичка.

По пътя на логиката, ако нямаш газ би следвало да зареждаш по често и така помпата не остава дълго време суха :roll:
Явно това е искал да каже колегата, но пак няма гаранция :wink:

Върни се в “Автогазови уредби”