Изключена ли ви е бензиновата помпа когато сте на газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 22 яну 2008 10:29

"бензина охлаждал до известна степен дюзата и я предпазвал"

И аз мислех така в началото, и затова първата я бях оставил да върти.
Но всъщност не е вярно - дюзата постоянно се обдухва от свежия въздух цялата (говорим за моно), така че просто няма как да се нагрее съществено. Смукателния колектор принципно не се загрява кой-знае колко много, отделно инжекторния блок не е директно закачен на него а през гумен маншон.

Пък и след като моята не запече за няколко месеца напълно суха работа без грам бензин:-), не виждам как ще има проблем ако всеки ден поне по веднъж се пуска помпата за малко.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 22 яну 2008 14:10

На мен ми е интересно в случаите когато помппата не е изключена и се управлява от компютъра и караш на газ дали се включва само от време на време помпата колкото да поддържа налягането в по маркучите или си работи постоянно без да я изключва компютъра?

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 22 яну 2008 15:49

Поне при моното работи постоянно - няма датчик за налягане. Претака резервоара като каца със зеле. :-)

Потребителски аватар
borisoff13
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот borisoff13 » Вто 22 яну 2008 22:57

За моноинжекциона е задължително да се спре помпата, а за пълния инжекцион-по избор. Аз поне от опит го знам това - 5г. вече слагам газови уредби. Моето мнение е да се спират помпите!

volf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volf » Вто 22 яну 2008 23:20

kossel написа:На мен ми е интересно в случаите когато помппата не е изключена и се управлява от компютъра и караш на газ дали се включва само от време на време помпата колкото да поддържа налягането в по маркучите или си работи постоянно без да я изключва компютъра?

Помпата ми не е изключена,и понеже всичко си е автоматично,неможеш да разбереш,кога изключва бензиновия и включва газовия инжекцион,освен по индикацията на светодиодите.Освен това помпата , я управлява бензиновия комп.
А относно вкл.и изкл. на бенз. помпа,то се доверявам на Майстора си на Г.И/според него помпата трябва да е вкл./
Вече 5 месеца откакто Г.И е сложена и я експлоатирам .Всичко по нея е О.К. Даже не се е налагало да ходя да ми я донастройват. Върви си перфектно на газ и бензин.
Да не ме чуе оня рогатия ,че да вземе да ми завиди и да ми скрои номер. Боже упази!!!

cman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cman » Вто 22 яну 2008 23:23

за моно - PR, ABS мотор по-добре спряна, колегата psstv18rp е казал всичко

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 24 яну 2008 7:03

Е пьк, като вьрти какво, тя нали затова е направена в краина сметка.Какьв е смисьла да се спира , ще и се удьлжи живота ли какво :roll: .То ако е затова си е направо издребняване.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Чет 24 яну 2008 12:07

Единствения "+" от спирането на помпата е, че ако ти свърши бензина в резервоара, помпата няма да изгори!
Моята си върти постоянно и всичко е OK! :wink:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 24 яну 2008 12:30

"Какьв е смисьла да се спира , ще и се удьлжи живота ли какво

Да, удължава се. Износва се като всяка механична част.
Ако си сложил чисто нова *маркова* помпа, която може да изкара 100-200хил/км минимум, наистина няма смисъл, но едва ли някой с АГУ ще се изръси така. :-)

Напрактика вариантите са:
1. Колата още е с помпата с която е дошла в БГ. В общия случай тази помпа е към края на дните си, и никак не е зле да се удължи животеца й максимално, за да се избегне изобщо покупката на нова.
2. Помпата е изгоряла и е сменена с "нова" (китайска) или от морга. Отново не е ясно колко ще изкара, и има смисъл да се пести.

Потребителски аватар
ganio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ganio » Пет 25 яну 2008 11:44

Майстора при който бях ми каза че смисъла от спиране на бензиновата помпа е следният: Ако ти свърши бензина и помпата работи ще изгори.

solenoid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот solenoid » Съб 16 фев 2008 10:52

Аз съм чувал, че когато работи помпата при спряна дюза се товари повече от липсата на дебит през бензиновата дюза и блъскането на всичко през обратната магистрала. Други твърдят, че помпите запичали от дълго бездействие и суха среда, но ако се пали на бензин всеки път няма да има такъв проблем предполагам.
Това за охлаждането - според мен ефекта е доста слаб, за да е от значение.
Мойта не е спряна, но засега проблеми не съм имал.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Съб 16 фев 2008 13:55

"се товари повече от липсата на дебит през бензиновата дюза"

Дебита през дюзата е малък, това не е съществено. Още повече че двете магистрали са с еднакъв диаметър.

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Пон 18 фев 2008 23:43

не питай старило а питай патило. моята изгора хем имаше винаги бензин и се разделих със 185 лв за нова, релето което изключва помпата когато си на газ струва 7 лв,и нямам проблеми с превключването, преценете сами кое е правилно :!:

Върни се в “Автогазови уредби”