Колко трябва да харчи голф II 1.3 на газ ???
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Колега moimoimoi не искам да се заяждам но 1.3 не може да ги вдигне ако ще да се .... ще кажа и защо.
Моята 1.6 РФ която не казвам че върви много но върви доволно (мога да докажа ако се налага) миналата неделя ми вдигна 170 на бензин със зор и по надолнище .
Мой приятел и колега от форума да не споменавам име има 1.8 моно му вдига максимално 200(на бензин) със много зор надолу ... как така си ги вдигнал 190 не ми е ясно но някак не ми се струва истинско да не кажа ,че е нереално и то на газ.... обоснови се .
В крайна сметка имам много надежден свидетел за компресията на двигателя ми че отговаря на тази в гаража ми и скоростите са ми нови (почти).
Моята 1.6 РФ която не казвам че върви много но върви доволно (мога да докажа ако се налага) миналата неделя ми вдигна 170 на бензин със зор и по надолнище .
Мой приятел и колега от форума да не споменавам име има 1.8 моно му вдига максимално 200(на бензин) със много зор надолу ... как така си ги вдигнал 190 не ми е ясно но някак не ми се струва истинско да не кажа ,че е нереално и то на газ.... обоснови се .
В крайна сметка имам много надежден свидетел за компресията на двигателя ми че отговаря на тази в гаража ми и скоростите са ми нови (почти).
- holy_man
- Автомобил:
- Двигател:
:)
аз съм с голф 2 1.3 МН разхода ми е 10/100 в града и някъде 9/9,5/100 извън града , като се има впредвид че се настъпва доволно 

Pavcho2 написа:Колега moimoimoi не искам да се заяждам но 1.3 не може да ги вдигне ако ще да се .... ще кажа и защо.
Може може и не говоря празни приказки. Люси ми оправи карба и е убиец, но газовата плочка пречи на бенза понякога(постоянно де), а на газ направих 180 км/ч...п.п. и съм с 4 скорости и п.п.2...не мисля пак да вдигам толкова

Сега по темата: изпарителя ми е много дърт и калпав, от онези големите и ми гори според както го настроя. В момента градско-Зл.Пясъци-градско ми даде 7.7/100 засичано вчера. Пали се на бензин, на място се превключва веднага на междинно положение да свърши бензина и се обръща на газ.
Re:
Pavcho2 написа:Колега moimoimoi не искам да се заяждам но 1.3 не може да ги вдигне ако ще да се .... ще кажа и защо.
Абе глей са..По бая нанадолно има някаква минимална вероятност да ги вдигне,но има нещо друго-според мен е просто излишно дори да се мисли за проба за такова нещо,защото този мотор при 160 км/ч е в 5000об.Смятай в колко ще е при 190...

Това ми е максималната скорост,която съм вдигал по нанадолното на магистралата преди Ихтиман.Сигурен съм,че можеше и 180 ако бях продължил да настъпвам,но направо ми стана жал за колицата ми...Още малко буталата щяха да изкочат да видят кой е тоя лудак зад волана

Иначе по темата-Голф 1.3 харчи колкото харчи Голф 1.6 и може би колкото 1.8...Така,че е крайно излишно човек да се занимава с тия дрисливи 54 коня..
Градско:лятно време-10-11-12
зимно време-12-13-14(много зависи колко е студено)
Извънградско:лятно време-8-8.5
Зимно време:пак толкова 8-8.5
Колата си върви точно колкото са и конете,аз лично съм доволен от това,че не ми дава ядове,но не може да се говори за каквато и да било тръпка зад волана-чиста работна талига.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Re: Колко трябва да харчи голф II 1.3 на газ ???
С предишния 1,3 мотор съм вдигал 160 максимум на газ,след 140 е една мъка...трябва наклон за да стигне до 160 камо ли 190...

,но разхода ако се кара над 110-120 е почти същия като в града, при мен беше 11-11,5л газ,8-9л бензин,извънградско падаше до 8,5-9л на газ.

,но разхода ако се кара над 110-120 е почти същия като в града, при мен беше 11-11,5л газ,8-9л бензин,извънградско падаше до 8,5-9л на газ.
Абе няма какво да се обсъжда-моторът 1.3 не е направен за високи скорости,не е направен и за икономия.Често си задавам въпроса закакво АДЖЕБА всъщност е създаден
Като гледам твоя 1.3 е инжекцион пак е по-добре,аз с моя чист карбуратор питаш ли ме
При теб със 160 си в 4500об,аз при 160 съм в 5000+ даже!

Като гледам твоя 1.3 е инжекцион пак е по-добре,аз с моя чист карбуратор питаш ли ме

При теб със 160 си в 4500об,аз при 160 съм в 5000+ даже!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Че какво му е ненормалното 10? В София трудно ще ме убедите, че има стара кола, която да не е фраш с електроника и да харчи под 8 бензин (което на газ автоматично става поне 10). А извънградско както казаха колегите, големия мотор е по-икономичен, защото не се кара с газ до дупка и на високи обороти.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Re:
Батко мАтора не ти е в ред

Както казаха колегите тези коли вече не са за толкова високи скорости

п.п И колеги не си мислете,че вашия мАтор и моторите на останалите колеги вървят еднакво

Re:
kikir написа:До някакви граници на кубатура отнесена към тегло на колата
съгласен с теб[/quote]
Добре че се съгласяваш бързо, иначе щях да напиша че VR6 2.8 е най-икономичен

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Нормален карбуратор ми беше 1,3-то с плочка за газта,но скоростната кутия беше 5-степенна и за това може да има разлика в оборотите.Тоя мотор си е за Поло,или двуврата двойка

Върни се в “Автогазови уредби”