:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

газ на passat b5 1.8T -монтирана-СНИМКИ-проблем - решен

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Газ на Passat 1.8T - МОНТИРАНА

Мнениеот bobipepi » Сря 27 фев 2008 10:27

Ходих във понеделник да сложа ГИ.Сервиза се оказа БУЛАВТОСЕРВИЗ.Цената ми излезе за ВСМ - 1180лв.Колата ми беше готова във Вторник вечерта.Казаха ми че частите са италия само компа е български.За вървежа до 4000 оборота се ядва над това и става трудничко с набирането.За разхода я засекох и след дни ще имам инфо.Скоро ще пусна някоя снимка на двидателя как изглежда монтажа.Това което видях във форума пище че кабелите на компа трябва да излизат от долу а при мен са отстрани а това уж имало значение.Разтоянието от дюза до колектор да не надвишава 25см,при мен може и да е спазено като гледам на око но ще ги замеря.Вакум регулатора или как там му викат при ГИ трябвало да е оринтиран по посока на движението - при мен стои повече в напречна посока.Абе в крайна сметка ако харчи малко и недава проблеми ще е добре, но това ще го знам малко по-натам във времето.

sinsimmer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sinsimmer » Сря 27 фев 2008 12:28

:oops: :oops:
Извинете ме, че нищо не разбирам, но този пасат не е ли 5 ц.?
Защото тази цена в сервиза е дадена за ГИ 4ц.
http://www.bulavtoservis.com/services.php

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 27 фев 2008 12:44

Честито и като имаш засечен разход в София пиши моля те резултата.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 27 фев 2008 13:55

Това дето пишеш "трудничко с набирането" нещо ме озадачава...
150 буйни кончета впрегнати в кола дето е с не повече от 200 кг по-тежка от моято скромна каручка с 90 магаренца(и добре вървяща на газ)...и да имаш проблеми с набирането???Нещо не е наред с реглажа!
Същата кола като твоята ,ама нетурбинирана сиреч 125 к.с, на мой колега върви на газ почти еднакво като на бензин...

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 27 фев 2008 14:25

Жокер, всичко е внушение :lol:
Честито за гъзовата на колегата :lol:
Искам да видя снимки ако може, да видя как се вади пръчката на маслото, че при мен е магия :twisted:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 27 фев 2008 14:26

sinsimmer написа::oops: :oops:
Извинете ме, че нищо не разбирам, но този пасат не е ли 5 ц.?
Защото тази цена в сервиза е дадена за ГИ 4ц.
http://www.bulavtoservis.com/services.php

1.8Т е 4 цилиндров

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobipepi » Съб 01 мар 2008 11:15

Да може и да е внушение.Преди това имах Audi 100 2.0I 16V и като взех пасата все ми се струваше че е по бавен докато неизрязах едно такова.Все пак Audito e 136 коня и по тежичко.За сега на газ му закачам 200км/ч но от 170 на горе при газ бавно ги поема.А иначе пасата е с 4 цилиндъра.Първото ми засичане смесено и със скорости 160-180 на магистралата ми даде разход 12.1 на 100.Скоро ще пратя снимки,е скоро до 2-4 дни.

sinsimmer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sinsimmer » Вто 04 мар 2008 9:17

Честито!
Можеш ли да кажеш само в града какъв разход ти дава, че съм се засилил да слагам и аз ГИ, но карам основно градско :?

skiller_1
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: 2.0 AQY
Контакти:

Мнениеот skiller_1 » Нед 09 мар 2008 11:56

Аз също ще помоля колегата bobipepi ако е удобно да напише някакъв софйски градски разход с по-агресивно и с по-спокойно каране мерси.

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Газ на Passat 1.8T - МОНТИРАНА - СНИМКИ

Мнениеот bobipepi » Нед 09 мар 2008 18:22

Последните измервания за разхода е 40литра - изминах 375км.Което прави 10.66 разход на 100.Пътувах по магистралата около 300км със скорост 120-150, останалото градско.Засега не мога да я засеча само градско щото рядко ми се налага при всяко зареждане да остана само в София,а бутилката ми събира 48лт и замервам пълна -пълна от една и съща бензиностанция.Снимки
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

1.8T метан

Мнениеот Aylan » Пет 21 мар 2008 23:30

Да не пускам нова тема, има ли система дето работи на метан за тоя двигател. Чух преди няколко дни за някакви японски инжектори, които работят и с метан и с LPG, дали може да се сложи комбинирано?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.8T метан

Мнениеот madmen » Съб 22 мар 2008 11:15

Aylan написа:Да не пускам нова тема, има ли система дето работи на метан за тоя двигател. Чух преди няколко дни за някакви японски инжектори, които работят и с метан и с LPG, дали може да се сложи комбинирано?

Всички метанови инжекциони работят на този двигател. Не ти разбрах въпроса.

Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

метан+LPG

Мнениеот Aylan » Съб 22 мар 2008 11:47

Въпроса е дали може да бачка 1.8 Т на 3 вида горива //бензин+метан+LPG/ За моноинжекция може, един приятел вече 45000км без проблем, аmа на RP. Ако пътуваш в Европата LPG се намира навсякъде, а за метана не съм сигурен. Ако се кара колата много - на година 80 000-120 000км не са никак малко и всяка икономия си е от значение, особено ако се пътува и в EU.

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobipepi » Вто 08 апр 2008 18:09

Та колеги като се изръсих за ГИ в този сервиз на БУЛАВТО, минах 4хк и при преминаване от бензин на газ започна да заиграва двигатела на моменти гасне..,особено когато е студена сутрин, започна да губи и мощност на газ( монтираха я преди 1 месец)..Та реших да отида до сервиза да я донастроят .Пратиха ме да питам шефа който 15минути обясняваше по телефона на негова дружка колко Джин бима бил изпил снощи.Както и да е изчаках го да си поговори и попитах какво правим.Поиска ми гаранцията и ми каза да си запиша час за някой ден щот сега е ФУЛ и да оставя колата за един ден.Едва се здържах да го питам скорости ли ще ми сменя та му триябва цял ден за диагностика.Погледнах клетките празни.Коли никакви.Както и да е поне реши да я чуе и извода му беше че не работи добре на бензин и затова и на газ и да хода да си я оправям да работи на бензин.Чуда се само преди месец когато триабваше да ми слагат ГИто що не бяха толко отворени та да им тегла една и да си хода. МАЙНАТА ИМ НА ГАРАНЦИЯТА другата седмица отивам при Ваското1.Отворковци изкарали два лева от три газови и вече не може да се говори с тях.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 09 апр 2008 8:19

madmen написа:
golfer написа:
Здрасти бат' Краси,
знам, че газифицира пасатора и понеже един човек иска да направи същия филм би ли му написал кое, къде, как, колко разход проблемации и пр.
благодаря ти предварително

madmen написа:
Ами моята я слага един познат. За съжаление сега вече работи в Косово. Работеше преди заедно с няколко човека на околовръстното до отбивката за Суходол(Ако знаеш къде се намира"Сумиста" от Ауди форума->занимаващ се с климатици -> точно до него) Полски газов инжекцион(само компира е полски иначе всичко е 'талянско) 1350лв с тороидална бутилка и монтаж и всичко. Иначе Тартарини е 1800лв. Момчето се занимава с газ и метан от 15 години и казва че няма българска, с която да не е имал ядове. Колата върви добре, има може би известен спад на мощност, а може и да си внушавам. Харчи ми около литър повече отколкото на бензин. Зареждам на Рафа и Лукоил. Досега съм минал около десетина-петнайсет хиляди и нямам оплаквания. Зареждам около 32-33 литра и минавам 300км. Повечето хора се плашат от газ на този мотор, но няма нищо такова. Става идеално.

Краси пише, ама никои не чете!

Върни се в “Автогазови уредби”