:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Стрелката на газовата бутилка нещо се шашка

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: 12

Мнениеот The_Machine » Пон 25 фев 2008 21:28

IFA_Racing_Team__DDR написа:като говорим за сонди, поплавъци и нивомери бих ви попитал и аз за един такъв. Значи сондата е БРЦ и колкото и газ да има показва 0. Свалих я и започнах да шавам поплавъка нагоре надолу и стрелката взе да се движи по скалата! Това ме наведе на мисълта че сигурно поплавъка ми е спукан и се пълни и тои с газ и неще да плува. Поплавъка изглежда като черен пластмасов цилиндър, като нито е смачкан нито личи да има пукнатини по него.

П.П. Интересно беше че след като го извадих от бутилката от идиния му край взе да излиза лекичко газ! - все едно и той е бил пълен с газ под налягане.

Ще съм много благодарен ако дадете мнение по въпроса.

Поздрави

Ами сменяш поплавъка - продават се и са жълтици :)

The_Machine написа: написа:
pacoy написа:
И моя пуплавък така прави но...сега имам друг проблем....стрелката ми показва че бутилката е празна а не е.За колкото и пари да заредя се си седи на нула.Някъкви предположения от какво е така ?

Блокирал е нивомера

и сега какво следва ? Embarassed

Следва отваряне на бутилката и вариант 1 - отблокира се сондата, вариант 2 - смяна на поплавъка...

Потребителски аватар
baby_moni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baby_moni » Сря 27 фев 2008 22:50

и аз да помоля за съвет,точно където е стрелката има едно прозрачно капаче което я закрива,когато слагахме бас касата се наложи да махнем това капаче и да орежем малко от пластмасата за да може касата да влезе,и сега когато и да погледна колко газ имам ще ме излъже (а колата в момента не върви на бензин) ,има ли някакво друго решение освен с тея лампички които се изкарват на таблото.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 27 фев 2008 23:14

baby_moni написа:и аз да помоля за съвет,точно където е стрелката има едно прозрачно капаче което я закрива,когато слагахме бас касата се наложи да махнем това капаче и да орежем малко от пластмасата за да може касата да влезе,и сега когато и да погледна колко газ имам ще ме излъже (а колата в момента не върви на бензин) ,има ли някакво друго решение освен с тея лампички които се изкарват на таблото.

Защо да те лъже? Стрелката на мястото ли си е?

Потребителски аватар
baby_moni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baby_moni » Чет 28 фев 2008 19:20

да там е,но мога да я махна защото няма капаче.когато я махна и пак я сложа ми показва различно,трябва малко да я мръдна на някаде за да ми покаже колко има,но дали е вярно никои не знае.ако можеш да предложиш някое решение ще съм ти мн благодарна.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 28 фев 2008 22:31

Хм... има ли магнитче на самата стрелка сложено, или е вградено в стрелкичката? Ако е разместено магнитчето (трябва да е центровано в стрелката) няма да показва вярно. Инак не е проблем , че пластмасата отгоре я няма - пак ще показва колкото и с него - все приблизително :lol:

Потребителски аватар
baby_moni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baby_moni » Съб 01 мар 2008 10:56

магнитчето си е там и всеки път си го слагам на средата за да покаже точно,но както ми показжа 1/2 и след 5 км. няма нищо.Благодаря за обърнатото внимание,май ще трябва да сменя бенз.помпа.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 01 мар 2008 16:12

baby_moni написа:магнитчето си е там и всеки път си го слагам на средата за да покаже точно,но както ми показжа 1/2 и след 5 км. няма нищо.Благодаря за обърнатото внимание,май ще трябва да сменя бенз.помпа.

Добре де, това започна да го прави откакто сте сложили бас-касата ли?
Да не сте извъртали сондата на бутилката под различен ъгъл спрямо хоризонталата?

Потребителски аватар
baby_moni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baby_moni » Нед 02 мар 2008 11:27

това стана откакто махнахме стрелката,отначало показваше колкото имаше но сега нещо се ебава,когато поплавъка започне да скрибуца значи остават 7-8 литра,но от скоро време като чуя поплавъка и много бързо свършва газта,да е почнала да гори повече?пък и съм пробвала да зареждам газ от различни места,защото отначало си помислих че газта нещо е смотана.

Потребителски аватар
IFA_Racing_Team__DDR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

оо

Мнениеот IFA_Racing_Team__DDR » Вто 11 мар 2008 14:49

значи, наистина се оказа че поплавъка е спукан - моля кажете каде в люлин или около люлин има магазин за газови от кадето да мога да си купя нов поплавък?

Потребителски аватар
IFA_Racing_Team__DDR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

тт

Мнениеот IFA_Racing_Team__DDR » Нед 16 мар 2008 23:50

тези дни обикалях здраво по магазините за газови из София и навсякъде ми казаха, че такова чудо - само поплавък, не се продавало. Останах доста разочарован, че май няма да си оправя сондата. Моля който се е сблъсквал с подобен проблем да даде акъл какво да правя? Благодаря предварително!

П.П. В един от магазините ми дадоха идеята да използвам корк за заместител на пластмасовия ми поплавък, но това ми се стори доста несериозно.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: тт

Мнениеот The_Machine » Пон 17 мар 2008 0:09

IFA_Racing_Team__DDR написа:тези дни обикалях здраво по магазините за газови из София и навсякъде ми казаха, че такова чудо - само поплавък, не се продавало. Останах доста разочарован, че май няма да си оправя сондата. Моля който се е сблъсквал с подобен проблем да даде акъл какво да правя? Благодаря предварително!

П.П. В един от магазините ми дадоха идеята да използвам корк за заместител на пластмасовия ми поплавък, но това ми се стори доста несериозно.

Има коркови поплавъци.
Ходи до бившата ми работа, там имахме насъбрани 100-тина поплавъка (имаше и една серия на Емегаз сондите с дефектиращи поплавъци, които се"напиваха" с газ, та ги подменяхме после... )
Горубляне на автоборсите с/у ОМВ, кажи, че Ивчо с Пасата те праща :)

Потребителски аватар
IFA_Racing_Team__DDR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

дд

Мнениеот IFA_Racing_Team__DDR » Пон 17 мар 2008 10:54

ок мерси много за съдействието, след 1 - 2 дни ще ида до там да видя какво ще излезе накрая :)

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 26 май 2008 21:48

Малко ъп на темата -нямах време да се занимавам с проблема описан в темата, но той изчезна :shock :shock :shock

Някаква логическа идея как и защо :roll:

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: Стрелката на газовата бутилка нещо се шашка

Мнениеот doaiena » Чет 26 мар 2009 19:43

Аз има същия проблем с нивомера показва каквото си иска, когато си поиска!
Къде да отида да го управят и колко пари ще струва?
От бутилката газта трябва ли да се махне за ремонта на нивомера?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Стрелката на газовата бутилка нещо се шашка

Мнениеот The_Machine » Пет 27 мар 2009 0:10

Трябва да ти е свършила газта, да.
Какъв ти е точно проблема?
Ако искаш заповядай да го отстраня :)

Върни се в “Автогазови уредби”