:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Газов инжекцион KOLTEC VG392-ПОМОЩ КОЛЕГИ!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Сря 14 май 2008 6:02

Намерих проблема при моята. Има жълт проводник който ес свързва към "сухия клапан за газта" на дистрибутора и той се беше разхлабил.Натегнах му гайката и сега газовата си работи.Но заминавам за 10-ина дена и не мога да пиша повече.Като се върна ще ви пиша .

Vertriebler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vertriebler » Чет 22 май 2008 13:33

Проблема се оказа стъпковия мотор в дистрибутора. Има ли някой здрав такъв? Че в БГ не се продават резеревни части за тази газова.

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Нед 25 май 2008 22:42

Vertriebler

Ако искаш може да попитам Холандеца с който си пиша за какви пари може да го изпрати.То и аз сигурни ще поръчвам резерван комплект за дистрибутора.

Проблема при мен е че, гасне понякога предимно на сфетофари като изключа от скорост , просто падат оборотите и гасне.
Иначе при мен компютъра дава две грешки ;45-богата смес и 21-TSP is too high. Попитах Холандеца от какво може да са и той ми каза да проверя вакум маркучите между МАР-сензора .изпарителя и мотора.Но не видях да са напукани.Другия вариант е да си почистя истрибутора.
Моя модел е EGI с електрически дистрибутор и пасивни инжектори.
GSI-модела е с филтър-сплитер и ел. инжектори които , са много скъпи и като се прецака един трябва да се сменят всичките.

Vertriebler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vertriebler » Сря 28 май 2008 10:23

Мисля направо да си сложа нова газова, че и да я оправят тази после пак ще се наложи ремонт и пак ходене по мъките.

dodova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodova » Вто 24 юни 2008 8:29

МОЯТ КОЛТЕК Е НА 205000 КМ И ПОЧНА ДА ДАВА ЯДОВЕ . ДАЙТЕ КООРДИНАТИ НА ТОЗИ ХОЛАНДЕЦ ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ КАЖЕ. ИНАЧЕ ТОЛКОВА РЕМОНТИ МУ УДАРИХ, ЧЕ ВЕЧЕ ВСИЧКО СЪМ ВИДЯЛ. МИСЛЯ, ЧЕ МЕМБРАНИТЕ В ИЗПАРИТЕЛЯ СА ЗА СМЯНА, ЗАЩОТО СА МНОГО ТВЪРДИ А ПОСЛЕ ЦЕНТРОВКАТА?

TS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TS » Сря 27 авг 2008 21:21

Здравейте,
И аз съм с ГИ Колтек. Нямах никакви проблеми, докато един ден запалих и когато мина на газ просто загасна колата. Проверил съм филтрите, клапаните и т.н. Правих теста със замасяване, но лампата светва продължително един път и загасва. При теста с ЕЛКОН не даде никакви грешки. Когато е в движение, при включване на газ, автомобилът заглъхва, чува се как магнитвинтила се отваря, тръгва за около 5 сек. и загасва. Моля за помощ - не мога да разбера какво означава еднократното светване при замасяването и въобще къде да търся проблем (прегледал съм уж всичко, което е вероятно да създава проблем).

petar70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar70 » Чет 11 сеп 2008 19:56

TS написа:Здравейте,
И аз съм с ГИ Колтек. Нямах никакви проблеми, докато един ден запалих и когато мина на газ просто загасна колата. Проверил съм филтрите, клапаните и т.н. Правих теста със замасяване, но лампата светва продължително един път и загасва. При теста с ЕЛКОН не даде никакви грешки. Когато е в движение, при включване на газ, автомобилът заглъхва, чува се как магнитвинтила се отваря, тръгва за около 5 сек. и загасва. Моля за помощ - не мога да разбера какво означава еднократното светване при замасяването и въобще къде да търся проблем (прегледал съм уж всичко, което е вероятно да съз

дава проблем).

petar70
Автомобил:
Двигател:

стъпков мотор

Мнениеот petar70 » Чет 11 сеп 2008 20:23

здравейте,аз също имам ги koltec карал съм го вече около 200000 км.само стъпковият мотор ми е създавал проблеми сменял съм го 2 пъти.сменял съм и мембрани на изпарителя.в бг се продават само мембрани комплект,нищо друго,когато стъп.мотора не работи добре при лревключване от бен.към газ двиг.гасне и после много трудно пали на бензин.
въпросът ми е ако някой е успял да намеристеп.мотор в бг.да каже къде. пробвал съм от различни опели но не става.

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Чет 11 сеп 2008 20:27

Да но става от ламбда контрола. :D

petar70
Автомобил:
Двигател:

стъпков мотор за ги koltec vg 392 Помощ колеги!

Мнениеот petar70 » Съб 13 сеп 2008 14:48

колеги търся спешно степ.мотор за koltec vg392 който знае нещо по въпроса или има за продаване да казва

dodova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodova » Сря 17 сеп 2008 17:27

колеги от къде да си купя мембрани за vg 392

petar70
Автомобил:
Двигател:

мембрани за колтек

Мнениеот petar70 » Сря 17 сеп 2008 21:11

колега мембрани произвежда софийската фирма мемтекс струват около 20 лв комплект изработват ги с италиански материали. тел 02/8574063 www.memtex.net

Последна промяна от petar70 на Сря 17 сеп 2008 21:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 17 сеп 2008 21:25

Трябва да ги има в София Газ Комерс до моста Чавдар.
Ако искаш мога да ги купя и да минеш да си ги вземеш когато можеш :)

dodova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodova » Пон 22 сеп 2008 17:31

благодаря ви колеги за инфото, а след като купя мембраните къде бихте препоръчали да ги монтират? доколкото четох по темата мога и сам да ги сменя, но настройките на налягането не съм сигурен дали ще станат а и нямам манометър и накрайници.

naskotop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskotop » Пет 03 окт 2008 13:48

Наскоро си купих WV Golf4 1.6, 1999 и при пазарлъка ми включиха един газов инжекцион, свален от абсолютно същия двигател/кола. Оказа се, че това е KOLTEC VG392, който за съжаление не се поддържа в България. Поставих го при едни приятели (които по принцип не са специалисти по газови инжекциони) и установих, че колата гасне на газ при ниски обороти.

Интересувам се знаете ли за човек/сервиз в София (или където и да било), който би могъл да ми свърши работа срещу добро възнаграждение.

Благодаря предварително,

Наско
email: naskotop@yahoo.com

Върни се в “Автогазови уредби”