Днес забелязах цените на горивата
1лв-1л газ
2,40 за литър дизел
Колата ми гори 8-9 извън града с климатроник нормлно каране.
Кой дизелов автомобил със същите габарити ще гори под 4 с клима?
Дизела не е лош, но все още е скъпо удоволствие - скъпо гориво, скъпа подръжка, сложни ремонти(ако се наложи). Предпочитам си газта и да ме интересува много много цената на гривата.
Честно писано зяпам дизелови автомобили, ама не мога да се реша(цени на гориво и горе изброените)...
За или против газова уредба.
Re: За или против газова уредба.
според мен си заслужава ако е обикновена газова и не е нужно да е палиш на бензин да чакаш да загрява и такива неща от две години я карам моята кола само на газ и зима и лято си я паля на газ бензин и една капка не е виждала тая кола нито ми замрузва испарителя нито нищо само зимата като палиш я оставаш на място да поработи 1 2 мин и тругваш без проблеми
За това си прав, колега.
Но ако имаш изворче на дизел за 1,60, що да не. Остава само скъпата м подръжкана дизела.
Но ако имаш изворче на дизел за 1,60, що да не. Остава само скъпата м подръжкана дизела.
velinsl написа:За това си прав, колега.
Мда дизелите са мечта за всеки. Не знам да има нормален човек да иска да си вземе тракалник. Винаги се опира до спестяването.
дизел ама на балкана катери повече от газта. всяко нещо си има приемущество. 
голфа интерколера дизел ги подържа на магистрала 180км/час и гори от 6 до 7 литра

какво ще кажете газажии такива? има хубави моменти

голфа интерколера дизел ги подържа на магистрала 180км/час и гори от 6 до 7 литра

какво ще кажете газажии такива? има хубави моменти

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
nikson85 написа:дизел ама на балкана катери повече от газта. всяко нещо си има приемущество.
голфа интерколера дизел ги подържа на магистрала 180км/час и гори от 6 до 7 литра![]()
какво ще кажете газажии такива? има хубави моменти![]()
![]()
![]()
Ами карай си кочината и кихай 2лв за нафта

Дизела вярно гори малко, ама при цена 2,40 с тенденция за увеличаване...
Къде е икономията тогава?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Бомба в колата НИКОГА !!!
Това е мойто мнение колега остави на страна вървежа, преебването на двигатела и цената на газта, помисли си некой наркоман зимно време ако не успрее да спре и се надене от зад какво става
.
Нещо мн неприятно, помисли си и не избързваи с тази "бомба"
Поздрави от мен

Нещо мн неприятно, помисли си и не избързваи с тази "бомба"

Поздрави от мен

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
velinsl написа:Дизела вярно гори малко, ама при цена 2,40 с тенденция за увеличаване...
2.20 е дизела

- player123
- Автомобил:
- Двигател:
скоро като стане 3 лева ще видиш 2.20 през крив макарон
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
player123 написа:скоро като стане 3 лева ще видиш 2.20 през крив макарон
Кълнеш ли

- player123
- Автомобил:
- Двигател:
мм нем просто ти казвам че горивните запаси свършват и скапаната нафта няма да е по евтина а газ ще има още много
и най най най много да стане 1.20 

- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Голяма тема голямо нещо ,за газ-та съм имам преки наблюдения върху коли на нафта , бензин и газ , на последното е най-евтино патуването и изобщо да си караш колата !
Само не видях някой да е повдигнал въпроса , пасатчетата - Б5 бензинките , могат ли да им се слагат чиста газ - тоест без газов инжекцион , само с емулатор да бачкати как са като разхот , дай-те подробно инфо за мотори на които е възможна интервенцията !
Само не видях някой да е повдигнал въпроса , пасатчетата - Б5 бензинките , могат ли да им се слагат чиста газ - тоест без газов инжекцион , само с емулатор да бачкати как са като разхот , дай-те подробно инфо за мотори на които е възможна интервенцията !
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
nikson85 написа:дизел ама на балкана катери повече от газта. всяко нещо си има приемущество.
голфа интерколера дизел ги подържа на магистрала 180км/час и гори от 6 до 7 литра![]()
какво ще кажете газажии такива? има хубави моменти![]()
![]()
![]()
Първо:

Второ: Мармотааа, пускайте мармотаааа!

Трето: Симпатяга, вече го написах и по-горе в темата - адски неподготвени изказвания! Изобщо нямаш представа за някои неща. Тия 7 всъщност да не са около 7.5 - 8 само да те попитам? 15 лв. на 100 км извънградско... смех...

Батко, Туарег с 3.0 мотор харчи толкова бре. Къде за А професионална с тез' цървули?!

Да не казвам колко харчи моя тъп 20-годишен дръгел с якото настъпване, че ще трябва да ти изпишат я Прозак, я Бензендрин! Ако не знаеш за какво се дават - хвани прочети. Все още е безплатно по нета...

Тъй, да се успокоя сега... Газта изобщо не е най-доброто решение. Най-доброто решение е да си караш и да си свиркаш. НО газта разполага с предимство пред другите горива - цената. При равни други условия, т.е. при напълно изправна система (нещо, което очевидно е непознато за много хора), газовата инсталация е напълно безопасна, а спестяванията правят 99% от всички възможни проблеми абсолютно пренебрежителни. Въпрос на предпочитания, възможности и лична преценка в конкретен случай с конкретен автомобил.
Защо не се хванете да спорите коя музика е най-хубава? Или пък кой цвят е най-готин? Покажете си и годежните пръстени, които подарихте на тия кочини дето ги караме! АМАН!!!

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бъмбъл бейтуна!
Върни се в “Автогазови уредби”