Колко газ Ви харчат колите:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
днес успях да я докарам до 6,7 за 111км с 4-5 км градско с климатик през цялото време,с трима човека и дете на 6 г,и две малки чанти багаж.сега критиците ще се изкажат възможно или не,аз лично не вярвам много но на колонката показа това.не съм карал с повече от 100,с чисто нови свещи съм,и сменени гумички на смукателния колектор.заредих на ЛУК ОИЛ и учудващо за мен колата вървеше повече от страхотно явно партидата газ е била хубава.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
8233 написа:днес успях да я докарам до 6,7 за 111км с 4-5 км градско с климатик през цялото време,с трима човека и дете на 6 г,и две малки чанти багаж.сега критиците ще се изкажат възможно или не,аз лично не вярвам много но на колонката показа това.не съм карал с повече от 100,с чисто нови свещи съм,и сменени гумички на смукателния колектор.заредих на ЛУК ОИЛ и учудващо за мен колата вървеше повече от страхотно явно партидата газ е била хубава.
Ей, много малко харчи тва ВР5 ... ц, ц, ц ...

Пошегувах се - исках да изтъкна, че няма никаква полза да пишеш колко ти харчи колата, ако не пишеш с какъв мотор е.

Последна промяна от myrshavija на Вто 12 юли 2011 5:14, променено общо 1 път.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тази сутрин Ст.Загора - Бургас с повечко натискане на педала че закъснявах за работа
гледах да карам с около 110 извън и около 120-130 на магистралата
заредих 20 лв газ и където беше преди зареждане стрелката сега пак е там
гледах да карам с около 110 извън и около 120-130 на магистралата
заредих 20 лв газ и където беше преди зареждане стрелката сега пак е там
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не гледай стрелката че лъже яко...понякога е вярна понякога не...зависи и какво сияпт на газостанцията.При мен един път колата винаги където я паркирам на едно и също място гледам седи в червеното минавам 50км градско и сипвам до горе и са останали 3 литра ,друг път не е влезнала още в червеното карам 15-20км градско и сипвам догоре и са останали 2 литра
друг път ми показва така на око доколкото я гледам празно пълно че имам 7-8литра,а минавам 150км ..няма как да стане такъв разход
сега лятото лъже още повече
А на газостанцията не са ме лъгали сигурен съм пробега по километраж си ми е както трябва да бъде,просто стрелката си показва каквото си иска 
друг път ми показва така на око доколкото я гледам празно пълно че имам 7-8литра,а минавам 150км ..няма как да стане такъв разход - parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е не мога с абсолютна точност да кажа че е точно там където беше но ориентировъчно съм си изгорил 20 лв газ - при такова каране с тоя мотор за мен това е добър разход
пп. моля колегите с V6 мотори и разход 6/100 газ да не ме критикуват - аз и на толкова съм доволен
пп. моля колегите с V6 мотори и разход 6/100 газ да не ме критикуват - аз и на толкова съм доволен

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Да де ясно..просто особенно лятото изобщо не я гледай стрелката няма смисъл 

myrshavija написа:8233 написа:днес успях да я докарам до 6,7 за 111км с 4-5 км градско с климатик през цялото време,с трима човека и дете на 6 г,и две малки чанти багаж.сега критиците ще се изкажат възможно или не,аз лично не вярвам много но на колонката показа това.не съм карал с повече от 100,с чисто нови свещи съм,и сменени гумички на смукателния колектор.заредих на ЛУК ОИЛ и учудващо за мен колата вървеше повече от страхотно явно партидата газ е била хубава.
Ей, много малко харчи тва ВР5 ... ц, ц, ц ...
колата е 1,6 SR 101 коня не е VR5,7 да е да речем пак бива но може и сачмата да е задържала,но повече не влизаше,дето се вика галих я газта не съм изпреварвал постоянна скорост почти никакъв трафик.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
До мУретУ и обратНу. С горе-долу 45л. съм изминал 560км, от които около 70 км градско - около 55 в Стара Загора и малко врътнах из Поморие, останалото е извънградско с нормално каране първия път с много леко натоварено движение, после на връщане към Стара Загора в Неделя беше лудница имаше спиране и тръгване на няколко пъти, връщане на ниски предавки заради образували се колони и т.н. Като го смятам с моята ЕЛКА излиза къмто 8л/100 като подчертавам дебело, че аз не пестя гориво като шофирам. Дали е много или малко не ми дреме, устройва ме като разход, колата не е скопена върви си доста прилично предвид глупостите правени по нея 

Здравейте колеги,
Карам отскоро и реших и аз да си споделя разхода. Карам Golf 3 1.8 ADZ с изпарител HEDEF.
Първо засичане Карлово - Айтос - Руен - Варна - 330км с 22л газ, което прави 6.67л/100км. Средна скорост 55км/ч.
Второ засичане Варна - Шумен - В.Търново - София, като на Tърговище ни отбиха през някакви села заради катастрофа май. 37л газ за 465км ( последните 15км градско ) или 8л/100км. Средна скорост 75км/ч.
Трето засичане тия дни. 28л за 340км из В.Търново и В.Търново - София. Средната скорост мога да кажа само за последния пробег от В.Търново - София - 80км/ч. Разход 8.3л/100км
Градско в София през зимата минавах средно по 140км-150км за 17л, т.е. 11.5-12.5л/100км, хващал съм и по 13л/100. Сега лятото не съм засичал.
Заключението ми е, че като карам нормално, на дълго си лапа 8 и отгоре, а зимно време е направо ламя. Тук-там четох, че с ел. изпарител BRC щяло да е по-икономично. Има ли истина в това или няма смисъл да се вкарвам 100 - 120лв. за нов изпарител?
Карам отскоро и реших и аз да си споделя разхода. Карам Golf 3 1.8 ADZ с изпарител HEDEF.
Първо засичане Карлово - Айтос - Руен - Варна - 330км с 22л газ, което прави 6.67л/100км. Средна скорост 55км/ч.
Второ засичане Варна - Шумен - В.Търново - София, като на Tърговище ни отбиха през някакви села заради катастрофа май. 37л газ за 465км ( последните 15км градско ) или 8л/100км. Средна скорост 75км/ч.
Трето засичане тия дни. 28л за 340км из В.Търново и В.Търново - София. Средната скорост мога да кажа само за последния пробег от В.Търново - София - 80км/ч. Разход 8.3л/100км
Градско в София през зимата минавах средно по 140км-150км за 17л, т.е. 11.5-12.5л/100км, хващал съм и по 13л/100. Сега лятото не съм засичал.
Заключението ми е, че като карам нормално, на дълго си лапа 8 и отгоре, а зимно време е направо ламя. Тук-там четох, че с ел. изпарител BRC щяло да е по-икономично. Има ли истина в това или няма смисъл да се вкарвам 100 - 120лв. за нов изпарител?
Последна промяна от bobek на Сря 13 юли 2011 20:30, променено общо 1 път.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай с центровка на твоя..иначе че може по-икономично може,но зависи от стила ти на каране и от състоянието на колата.Чисто теоретично може с едно литър и половина да се смъкне разхода ти
В смисъл и практически,но не съм карал точно твоята кола...1.8 90 коня пасат на кротко каране 70-80-90,в селата 50-60 ми е харчил 6.5 газ
agent_kowalski написа:Пробвай с центровка на твоя..иначе че може по-икономично може,но зависи от стила ти на каране и от състоянието на колата.Чисто теоретично може с едно литър и половина да се смъкне разхода тиВ смисъл и практически,но не съм карал точно твоята кола...1.8 90 коня пасат на кротко каране 70-80-90,в селата 50-60 ми е харчил 6.5 газ
С кротко каране 70-80-90, в селата 50-60 и на мен ми харчи 6.6-6.7. От разхода извънградско не мога да се оплача. Ще се консултирам с някой от форумните газаджии да видим може ли да се направи нещо по въпроса с разхода градско.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
за зимата градско 11-12 толкова е тука си ок,но за извънградско при кротко каране 8 дето викаш там е много,8 може да ти е 140 като държиш плътно.
- stefan4o
- Контакти:
Ковалски, в една друга тема говорехме за едни обороти и разход при тях... Та как смяташ кола с 90 к.с. да гори 8 при 140 км/ч??? На колко оборота е това, не е ли къмто 4000 на 5та предавка? Ако е с много дълги скорости може и да има доза истина, но пак няма да е 8 според мен при 140 км/ч 

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Значи точно пасата за който говорех софия газта до горе и в пловдив до горе и даде толкова.карал съм 140 по магистралата точно,нямаше оборотомер така че не знам оборотите.карал съм не един брой голф 3,пасат 3,пасат 4 и толедо 1.8 90 всичките на газ и никой от тях не е харчил особенно много
а за оборотите голф 2 1.6 на пета 3000 120,3500 140,4000 160 
едит:има и друг фактор спецялно от софия до пловдив се спускаш като цяло ,обратното винаги идва малко повече.зависи и посоката в която се засича.
едит:има и друг фактор спецялно от софия до пловдив се спускаш като цяло ,обратното винаги идва малко повече.зависи и посоката в която се засича.
- stefan4o
- Контакти:
agent_kowalski написа:Значи точно пасата за който говорех софия газта до горе и в пловдив до горе и даде толкова.карал съм 140 по магистралата точно,нямаше оборотомер така че не знам оборотите.карал съм не един брой голф 3,пасат 3,пасат 4 и толедо 1.8 90 всичките на газ и никой от тях не е харчил особенно многоа за оборотите голф 2 1.6 на пета 3000 120,3500 140,4000 160
Има и друго на Голф Мк2 1.6 се монтира кутията 4Т, която е известна като най-дългата кутия. Докато при 1.8 моно има шанс кутията да е малко по-къса, примерно.
Върни се в “Автогазови уредби”