Oт къде зареждате газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Oт къде зареждате газ?

Мнениеот parno » Вто 07 дек 2010 20:51

старая се да зареждам от ОМВ
там зареждах бензин на голфа и най-добре усещах колата
сега газ съм сипвал на всички възможни вериги и най-недоволен съм от Лукойл
разхода е мадар факар донке ле с тяхната газ
сипвам на ШЕЛ или на ОМВ

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 11 яну 2011 18:29

Вече 300км от ЕКО на газ...по-доволен и 1кило по-малко газ :D Стила ми на каране не е много много променен като цяло.

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Чет 13 яну 2011 0:55

От ЕКО и ЛукОйл заради картите ама като,че на ЕКОто газта е по-икономична :)

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 13 яну 2011 11:00

Газта на ЕКО не е лоша, но да имате едно на им, че често удрят в литража :) Това от личен опит го разбрах, а и доста други колеги от форума и приятели ми го казват!

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 13 яну 2011 11:02

BG_POLICE написа:Газта на ЕКО не е лоша, но да имате едно на им, че често удрят в литража :) Това от личен опит го разбрах, а и доста други колеги от форума и приятели ми го казват!

Аз вече имам навика като зареждам да гледам манометрите.Ако газта е под 12-11атм директно им отказвам още докато заредят 1-2лв...

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 13 яну 2011 11:06

Ами знам ли може и да си прав, но аз обикновено им казвам бензин за 20 и газ догоре и понеже трябва да платя първо бензина, за да ми се освободи колонката влизам в бензиностанцията и въобще не се сещам да погледна налягането :) Може би това ми е грешката! В интерес на истината напоследък сипвам на ОМВ и досега на всяка една тяхна бензиностанция са ми зареждали едно и също количество газ и не ми е правила колата проблеми с прекъсване или други такива, така че и там става :)

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 13 яну 2011 11:14

BG_POLICE написа:Ами знам ли може и да си прав, но аз обикновено им казвам бензин за 20 и газ догоре и понеже трябва да платя първо бензина, за да ми се освободи колонката влизам в бензиностанцията и въобще не се сещам да погледна налягането :) Може би това ми е грешката! В интерес на истината напоследък сипвам на ОМВ и досега на всяка една тяхна бензиностанция са ми зареждали едно и също количество газ и не ми е правила колата проблеми с прекъсване или други такива, така че и там става :)

И на мене ми харесваше горивото им,но в последно време някакси колата не се държи както трябва с тяхната газ.Може да съм нацелил кофти партида,но засега съм доволен от ЕКО,ще пробвам още 200-300км от тях.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 13 яну 2011 11:18

mupk0 написа:
BG_POLICE написа:Ами знам ли може и да си прав, но аз обикновено им казвам бензин за 20 и газ догоре и понеже трябва да платя първо бензина, за да ми се освободи колонката влизам в бензиностанцията и въобще не се сещам да погледна налягането :) Може би това ми е грешката! В интерес на истината напоследък сипвам на ОМВ и досега на всяка една тяхна бензиностанция са ми зареждали едно и също количество газ и не ми е правила колата проблеми с прекъсване или други такива, така че и там става :)

И на мене ми харесваше горивото им,но в последно време някакси колата не се държи както трябва с тяхната газ.Може да съм нацелил кофти партида,но засега съм доволен от ЕКО,ще пробвам още 200-300км от тях.

:да:

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Вто 18 яну 2011 15:27

Миналата седмица заредих на OMV 20л. и изминах точно 70км. градско и газта свърши,движа се по един и същ маршрут,след което заредих на ЕКО пак 20л.и изминах 110км. пак по същия маршрут и газта не беше свършила.

Kalo_Lion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalo_Lion » Пон 21 фев 2011 6:54

Здравейте и от мен. Зареждах от ОМВ и в редки случай от Петрол и Лукойл, но колата започна да не върви добре с газта заредена от ОМВ и разхода се увеличи. Затова започнах отпреди месец да зареждам от Петрол и за сега всичко е о.к.
От статиите по-горе разбрах, че не само аз имам оплаквания от газта на ОМВ и мисля, че това е поредната фирма в България, която след достигане на по-голям пазарен дял разваля качеството на стоката си.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 21 фев 2011 20:19

Един съвет...като зареждате газ на газостанция обърнете внимание в какви бутилки продават битова газ...Ако бутилките са на Топливо верочтно и газта за колите е от Топливо....а това си е най-рисковата газ...Откакто на OMV продават газ в жълтите бутилки (Vitogaz) газта им е много добра и аз зареждам само от там...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 21 фев 2011 20:38

От ЕКО по принцип.Но другия път ще погледна на какво налягане зареждат :idea:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 22 фев 2011 6:50

къде го гледате това налягане :roll: :lol:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 22 фев 2011 7:58

Обикновено отстрани на колонките има уред за показания от измерено налягане! Представлява кръгло стъклено уредче с циферблат на него и една стрелка :)

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Вто 22 фев 2011 8:47

eko ама до кога ли scare разхода всеки път е различен ,а карам само градско без да натискам много :roll:

Върни се в “Автогазови уредби”