незнам колко е нормално за Венто 1.8 ABS
14-15 в града и 8 извънграда 110км/ч макс.Само сутрин паля на бензин около 5-6 минути и това е,после топла студена все на газ паля.
Колко газ Ви харчат колите:
-
niki991
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
здр колеги карам сеат толедо 1.6ср 100 коня с газов инжекцион и разхода ми е 10/100 изВан града с средна скорос 110км .НЕ Е ЛИ МАЛКО МНОГОО
Колата е 1999 г
Колата е 1999 г- Martogolf2
- Автомобил:
- Двигател:
1.6 RF карборатор вакомно ловато извън гродско 7/8 а градско 10до14
velinsl написа:Днес ударих антирекорд в градът на дупките 105км- 21лв с отстъпката(идва около 1,30 за литър).
Не знам дали двете обстоятелства
- паля само на газ, не че няма бенц
- гуми 205/55/15(вече в мазето)
са смекчаващи обстоятелства.
Вече със стандартните гуми и отново само газ, само че вече щото ми изгоря помпата 13.3 градско.
ПС: Тоя Пасат май не му е писано да работи на бензин.
ПС: Явно Ламята (Спаска или Пасатка) е на диета.
Последна промяна от velinsl на Вто 29 ное 2011 0:20, променено общо 1 път.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
velinsl написа:ПС: Тоя Пасат май не му е писано да работи на бензин.
И на моя също, вече 3-та година продължава да не му е писано ...
От вчера, 208 километра само извънградско с маскимална 100 км/ч (предимно 90) и 50 в селата и градовете, 2 човека, много аграрни продукти в багажника
и цялата задна седалка с багаж - от пълно до пълно, на една и съща бензиностанция, на една и съща колконка - 14,40 литра = 19.87 лева без отстъпката. РП, вече със зимните тесни гуми 185/65/Р14 - който не вярва разбираме се, зареждаме, карам и бирата от мен после след потвърждение
Градско е друга работа определено, но все не мога да го засека - то Свищов селото е 6км в диагонал и да навъртя 100 км е зор работа
, а в Плевен все не се задържам повечко време да ги направя...но определено както си я паля всеки път и чакам поне 5-6 минти да позагрее сега като застудя го вдига доста! 
ПС. Колата е с нови свещи Denso...
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
последното пълно-пълно, само градско 100км с 19.57л газ.Само на ръчкане.Извънградско вчера... показание по борда....5.9/100.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Да не изпуска газ 20 литра/100 км, идва доста
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
ами незнам, понамирисва от някъде, но чак да изпуска, иначе ми се струва нормално 8км в двете посоки с наступване през цялото време, с обикновенна газова, а и немога да разчитам вече на пълно-пълно, защото на едно приятелче на 25л бутилка с паспорт му наляха 32 литра газ
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
dimovip написа:... защото на едно приятелче на 25л бутилка с паспорт му наляха 32 литра газ
Е то от там идва големия разход !

- altanov
- Автомобил:
- Двигател:
Моя дадо Пасок B4 1.8mi двигател направо ме очуди какъв е тоя разход не знам градско пердаши 17-18л/100km,а извънградско при средна скорост от 110-120км/ч ми избуха 10,5л/100km,а бах зареждал от OMV
.Някакъв газаджия ми вика че това било,щото още зареждали по бензиностанциите от лятната газ,ква е тая лятна газ кои туй нещо сефте чувам и ми казва че след като пуснели зимната разхода щял да падне е аз направо вече ще
...
.Някакъв газаджия ми вика че това било,щото още зареждали по бензиностанциите от лятната газ,ква е тая лятна газ кои туй нещо сефте чувам и ми казва че след като пуснели зимната разхода щял да падне е аз направо вече ще
...Re: Колко газ Ви харчат колите:
Според стандартите съществуват “лятна” и “зимна” газ. Разликата между тях е в процентното съотношение на пропана и бутана. При “лятната” пропана и бутана са в почти равни съотношения. При “зимната” пропана е до 90-95%, а останалото е бутан. Дали нашите търговци и производители спазват стандартите остава само да гадаем.
http://www.nissanbg.com/forum/viewtopic ... 17&t=18613
-
dido.sofiq
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:velinsl написа:ПС: Тоя Пасат май не му е писано да работи на бензин.
И на моя също, вече 3-та година продължава да не му е писано ...![]()
От вчера, 208 километра само извънградско с маскимална 100 км/ч (предимно 90) и 50 в селата и градовете, 2 човека, много аграрни продукти в багажникаи цялата задна седалка с багаж - от пълно до пълно, на една и съща бензиностанция, на една и съща колконка - 14,40 литра = 19.87 лева без отстъпката. РП, вече със зимните тесни гуми 185/65/Р14 - който не вярва разбираме се, зареждаме, карам и бирата от мен после след потвърждение
![]()
Градско е друга работа определено, но все не мога да го засека - то Свищов селото е 6км в диагонал и да навъртя 100 км е зор работа, а в Плевен все не се задържам повечко време да ги направя...но определено както си я паля всеки път и чакам поне 5-6 минти да позагрее сега като застудя го вдига доста!
ПС. Колата е с нови свещи Denso...
На моя му изгоря помпата и само на газ от 3 години.Зимата сутрин поливам изпарителя с топла вода,вартя повече и пали,после чакам 10 минути да загрее хубаво и потеглям. иначе 14-15/градско софия извън до кам 10 но на ръчка
- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Преди два дена раздвижих петака до Нови Хан като общо с 43 литра газ изминах маршрута Смолян-Нови Хан-Смолян: 488км
като повече от 110 не съм дигал по магистралата (еднократно изцеждане до 190
)и трима човека -равносметката е 8.8 на 100км 
като повече от 110 не съм дигал по магистралата (еднократно изцеждане до 190

- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
заредена бутилка до горе 40 литра,като ходих от София до Пловдив като постоянна скорост 160км/ч(само на камерите намалях 130 и в тунелите 80) малко градско имаше ама на ръчка 2ра-3та макс
заредих пак догоре като бях изминал 210км общо 29литра беше изгорила колата, като карах предимно на 4та тук там 5та където няма баири
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
тоя EZ ще си изплюе маслото 
Върни се в “Автогазови уредби”