Фобос 1 или Фобос 4
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Re: Фобос 1 или Фобос 4
Аз не съм с Фобос, ама мойта кочина обръща на 7 или 10 градуса температура на газта(не помня колко е в настройките).Обръща по температура на газта, защото няма датчик за температура на водата. Проблеми няма дори и зимата нито с преминаване на газ, нито с изпарителя или инжекторите.
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Днес специално това погледнах - каква е температурата на газта при смяна на горивата. Както писах по-горе - превключването при мен е настрено да става при Твода=40 градуса, газта беше 19 градуса. Там някъде беше и температурата на въздуха (не съм проверявал с термометър).
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Температурата на изпарената газ не се покачва докато колата не заработи на газ.Имайте го в предвид :) Потока на газта в маркуча е 0 докато колата работи на бензин и там газта не помръдва :) Причината е прост физичен закон. А относно настройката...колата дори аварийно ако я запалиш директно на газ би трябвало да работи що годе добре(ако е настроена добре) Лично моята обръща на 25гр редуктор и работи нормално още от 25гр на редуктора.Естествено с температурна корекция в малки граници.Особенно както още всичко ти е ново :) А относно защо колата се обръща на 25гр всеки който е имал допир до Мерцедес ще ме разбере :D
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моята от няколко години обръща на 20 градуса
. Нямам никакви ядове и драми! Доволен съм така. Интересното е, че зимата дори работи по-стабилно една идея отколкото лятото на тази температура на превключване (говоря първоначално). Обяснявам си го с факта, че зимата я карам около километър докато обърне, а лятото обръща на място и реално не е работила повече от 30 секунди
(толкова ми е и времето, което съм задал като минимална работа на бензин при първоначално палене, преди да обърне на газ). След като веднъж е обърнала на газ, ако я изгася, времето за работа на бензин при загрял мотор съм го сложил на 5 секунди. Опитвал съм (има възможност софтуерно, не чрез аварийния режим) настройка за директно палене на газ лятото, като условията са като при аварийния режим да има температура поне 10 градуса. Резултатът е добър в дни с температури до 25 градуса. Когато стане по-топло, (30 и нагоре) не работи стабилно при директно палене на газ. Освен това при загрял мотор директното палене на газ (поне при мен) дави мотора и не иска да запали веднага. Та след тези опити установих, че съм най-доволен от палене на бензин, минимална работа 30 секунди преди обръщане на газ (независимо от външната температура), температура на превключване 20 градуса и палене на бензин с 5 секундно закъснение преди превключване на газ при топъл мотор. 

- Ton4o_84
- Автомобил: Шкода Октавия 97
- Двигател: AEE
Вчера пуснах един кабел на газовия и се оказа, че налягането на газта ми се е вдигнало от 1250 на близо 1400 и има записана грешка "ниско налягане". Свалих го на 1200 от редуктора. В интернет гледам, че масово си карат хората с налягане от 1200-1400.
-Какво трябва да е нормалното налягане, че да не дава грешка като за двигател от 75кс.
-Какво трябва да е нормалното налягане, че да не дава грешка като за двигател от 75кс.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Грешката вероятно се е записала, когато ти е свръшила първата зарядка, и системата автоматично е преминала на бензин. Около 1200-1300 милибара абсолютно налягане е добре, за да има дебит при всички режими и обороти. Останалото е диаметър на дюзи според мощтността, която се пада на цилиндър, и хода на буталцата.
- Ton4o_84
А как се чистят грешки, защото не ми излиза никаква опция за това. Да не би да трябва да се отключи опцията
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Аз по принцип ползвам бутона "Изчисти всички", а и за друг начин не знам....
Ето:
Ето:
- Ton4o_84
Имал съм бъг в програмата, въобще нямах такъв бутон, беше празно на негово място 
А и в настройки вместо "бобина" пишеше "бобона"
-Програмата току-що се ъпдейтна и всичко е наред

А и в настройки вместо "бобина" пишеше "бобона"

-Програмата току-що се ъпдейтна и всичко е наред

- Ton4o_84
Започнах да се мъча с настройките вече и открих нова автоматична настройка освен тази на презен ход - имало и на 3000 оборота.
Ако реша някъде поправяйте.
Направих я според указанията и после като покарах малко и нямаше нищо общо с предния път, защото сместа вероятно е станала нормална към богата и мотора заработи съвсем тихо и мазно като работа и ускорение.
Но се случва нещо интересно като карам с 40 и изведнъж натисна педала на газта до ламарината, двигателя заглъхва и прави един силен тласък напред, разтриса купето и тогава ускорява мудно, което мисля, че е богата смес и малки отвори на дюзите.
Нямаше го пушека с миризма на изгоряло, което мисля наричаха "Ефект на ацетиленовата горелка.
Новата настройка ми препоръча ми да си разширя дюзите от 1.7мм на 2.2мм
което ме кара да си мисля, че сместа идва богата и утре ще врътна лимбуса на редуктора и от 1250мбар ще го направя на 1150 и ще изфорсирам за да видя дали ще се появи пушека с миризма, както беше при старата настройка от празен ход и така мисля да го излекувам, защото не ми се свалят дюзи за доразпробиване.
Предната ми настройка беше само на празен ход и ускоряваше страшно, но и ръмжеше и като я поизфорсирах по-дълго на 4000оборота и пушеше няколко секунди яката отзад със миризма на изгоряло- предполагам от "Ефекта на ацетиленова горелка" който се е получавал при бедна смец и който вероятно гори клапаните.

Ако реша някъде поправяйте.
Направих я според указанията и после като покарах малко и нямаше нищо общо с предния път, защото сместа вероятно е станала нормална към богата и мотора заработи съвсем тихо и мазно като работа и ускорение.
Но се случва нещо интересно като карам с 40 и изведнъж натисна педала на газта до ламарината, двигателя заглъхва и прави един силен тласък напред, разтриса купето и тогава ускорява мудно, което мисля, че е богата смес и малки отвори на дюзите.
Нямаше го пушека с миризма на изгоряло, което мисля наричаха "Ефект на ацетиленовата горелка.
Новата настройка ми препоръча ми да си разширя дюзите от 1.7мм на 2.2мм

Предната ми настройка беше само на празен ход и ускоряваше страшно, но и ръмжеше и като я поизфорсирах по-дълго на 4000оборота и пушеше няколко секунди яката отзад със миризма на изгоряло- предполагам от "Ефекта на ацетиленова горелка" който се е получавал при бедна смец и който вероятно гори клапаните.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Здравей отново колега.След като си направил настройка на празен ход и на 3000 оборота,независимо от препоръката за увеличаване на диаметъра на дюзите,продължи с настройката.Вероятно ще получиш съобщение,че не може да се постигне оптимална настройка на празен ход.Игнорираш съобщението и завършваш настройката.Тънкия момент тук е,че имаш оптимална настройка за празен ход и 3000 оборота.Между тези стойности има рязък скок,който се до настройва с помощта на 3D графика.С превключване между графика и таблица,трябва да настройш коефициентите за различните обороти и разреждане,да са с плавен преход.След малко ще опитам да постна снимки на графиката след автоматичната настройка и заглаждане то на графиката.
- plameney
- Контакти:
Ето и снимки
На първата е веднага след автоматичната настройка.Ясно се вижда скокът между оборотите.
[url][url=http://postimage.org/]
[/url]
upload an image[/url]
На втората снимка съм я загладил чрез промяна на стойностите в таблицата.
[/url]
imgupload[/url]
На първата е веднага след автоматичната настройка.Ясно се вижда скокът между оборотите.

upload an image[/url]
На втората снимка съм я загладил чрез промяна на стойностите в таблицата.

imgupload[/url]
- plameney
- Контакти:
Сега се загледах в писаното от теб по-внимателно.Ако разшириш отвора на дюзите,ще постъпва повече газ,няма как да имаш богата смес с малки отвори.Малки дюзи=големи времена,големи дюзи=малки времена.Виж си коефициентите да не са под 1,защото малките времена може да не се изпълнят от дюзите.Оптимална настройка за налягане и диаметър на дюзите може да се приеме,че е тази,при която бензиновите и газовите времена са еднакви.
- Ton4o_84
Ето я моята и моята 3Д таблица. Не мога да намеря таблицата където се променят тези числа. Явно трябва да съм при колата.
edit. Разбрах как става, просто махам отметката от 3Д и ми се появява като таблица.

edit. Разбрах как става, просто махам отметката от 3Д и ми се появява като таблица.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тончо, сместа ти идва бедна вероятно, но не е на 100% сигурно де.
Методиката за правилна настройка на ГИ е да направиш сместа такава, че при бензин и газ да работи почти еднакво като динамика. Хватката е в различните режими на работа коефициентите на БЕНЗИН да са колкото се може по-еднакви, когато караш на бензин и на газ. Ако желаеш мога да ти дам и пример как да го направиш, в случай, че не знаеш.
По-добре си направи ръчно настройките, аз не бих дал на автоматични и да чакам добър резултат.
Методиката за правилна настройка на ГИ е да направиш сместа такава, че при бензин и газ да работи почти еднакво като динамика. Хватката е в различните режими на работа коефициентите на БЕНЗИН да са колкото се може по-еднакви, когато караш на бензин и на газ. Ако желаеш мога да ти дам и пример как да го направиш, в случай, че не знаеш.
По-добре си направи ръчно настройките, аз не бих дал на автоматични и да чакам добър резултат.
Върни се в “Автогазови уредби”