Колко газ Ви харчат колите:
-
Zlatina
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
1.8Ми,АВС-9-10 извънградско
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Прясно засичане-8 литра/100 км.Предимно извънградско.Скорост-90-100-110 км/ч.
Голф 3 АБУ 1.6.
Газовата е Ловато,от 3 години откакто е сложена нищо не е пипано по нея и разхода си е един и същ.
Голф 3 АБУ 1.6.
Газовата е Ловато,от 3 години откакто е сложена нищо не е пипано по нея и разхода си е един и същ.
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
При мен разхода е направо огромен 15-16л на 100 само градско /засечено преди 2 дни/ а само извънградско е 7.5 -8л на 100 при скорост 90-110км.Карам Пасат В3 1.6 карбуратор 90г.Разтоянията които изминавам са къси сутри 3-4км и вечер 3-4км но въпреки това разхода е доста висок.Лятото си беше супер.Колата си пали лесно и си върви добре но от месец явно има някакъв проблем може би нужда от реглаж на газовото или да завия малко тройника с 0.5 об.Предполагам че има тема в която е писано за намаляване на разхода но неоткрих точната.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Завиването на тройника невинаги е решение. Има вероятност да ти се качи разхода 

-
Zlatina
- Автомобил:
- Двигател:
И се завива с четвърт оборот.За качване на разход не знам но по вървенето ще усетиш оптималното положение
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
около 12-12,5 ми е разхода на 1,8абс, може и под 12, ако не я карах само студена.
Ами то тва с въртенето е МНОГО относително, зависи и от изпарителя. За VW трябва човек да си поиграе малко и разхода става приличен и колата върви, така мисля аз за Моноинжекциите поне.. Отделно аз лично съм с BRC AT90E и ми върви колата като я пипна осезаемо повече отколкото на бензин, а си е в пълна изправност, но я развъртам само пролет и лятото, сега зимата я спъвам да харчи малко.
Докато при опела... там го развъртах с 2-3 оборота, харчеше 16-17 газ градско и си палеше гумите 1,8 моно, плашил съм се как върви такава кола
, по-различно е там някак си..
Ами то тва с въртенето е МНОГО относително, зависи и от изпарителя. За VW трябва човек да си поиграе малко и разхода става приличен и колата върви, така мисля аз за Моноинжекциите поне.. Отделно аз лично съм с BRC AT90E и ми върви колата като я пипна осезаемо повече отколкото на бензин, а си е в пълна изправност, но я развъртам само пролет и лятото, сега зимата я спъвам да харчи малко.
Докато при опела... там го развъртах с 2-3 оборота, харчеше 16-17 газ градско и си палеше гумите 1,8 моно, плашил съм се как върви такава кола
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
Последно засичане: 23л. газ = 260 км, като от тях само 60км са градско на къси разстояния от по около 5 км.(сутрин до работа и вечер обратно). Това е на колата от гаража. Мисля, че е добре при тези температури. Иначе като сметка идва грубо 8,9л./100км, абе 9л./100км
П.С. Доволен съм !
и такова нещо като динамика при мен няма,
затова и е такъв разхода !
П.С. Доволен съм !
и такова нещо като динамика при мен няма,
затова и е такъв разхода !-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Щом казваш че нямаш динамика,значи може да се подобрят нещата без да се повлияе разнхода.Както казва колегата stefan4o има един момент,в който колкото и да навиваш изпарителя и да затягаш кранчетата колата само спира да върви,но разхода не пада.Трбява да оцелиш момента в който върви прилично и разхода е приличен.Има го и обратното колата тръгва много,но разхода два пъти по това много.Потърси златната среда 
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
В момента както казваш, си правя едни собствени тестове именно към търсенето на тази "златна среда". Наистина си прав - преди това извънградско не можех да я сваля под 10л/100км, но за сметка на това колата вървеше ... да си кажа (според моя мироглед) доста добре. Бях свикнал на това вървене и затова сега може би ми се струва "спъната", но разхода е добър !
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип кола,която не е с ГИ не може да се докара да върви като на бензин и да харчи така като на бензин почти.Винаги е малко по-мудна и спъната.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа:По принцип кола,която не е с ГИ не може да се докара да върви като на бензин и да харчи така като на бензин почти.Винаги е малко по-мудна и спъната.
И с ГИ не може...
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
muns61 написа:agent_kowalski написа:По принцип кола,която не е с ГИ не може да се докара да върви като на бензин и да харчи така като на бензин почти.Винаги е малко по-мудна и спъната.
И с ГИ не може...
Колега, не съм съгласен. Виждал съм Г.И. с спортен режим, колата дава бензин 12, газ 13(около..) и върви и малко повечко на газ.. Зависи на кой колко пари му се вадят за ГИ
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
kr1sh0 написа:muns61 написа:agent_kowalski написа:По принцип кола,която не е с ГИ не може да се докара да върви като на бензин и да харчи така като на бензин почти.Винаги е малко по-мудна и спъната.
И с ГИ не може...
Колега, не съм съгласен. Виждал съм Г.И. с спортен режим, колата дава бензин 12, газ 13(около..) и върви и малко повечко на газ.. Зависи на кой колко пари му се вадят за ГИ
Брей, сериозно ли?

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм виждал май ГИ...
За да ти гори колкото на бензин и да върви еднакво, трябва да направиш степен на сгъстяване 11,5.
И този разход собственика на колата ли ти го каза?

За да ти гори колкото на бензин и да върви еднакво, трябва да направиш степен на сгъстяване 11,5.
И този разход собственика на колата ли ти го каза?
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Добре,да върви колата така че да не се усеща.И под разход разбирам +0,5литра на бензиновия.Не можеш да кажеш че с ГИ една кола върви както с обикновенна.За да намериш разлика първо трябва да си я карал доста на бензин,второ да я назориш хубаво.Ако някой сефте се качва на конкретната кола трудно ще намери разлика между работата на бензин и газ.
Върни се в “Автогазови уредби”