За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот nikson85 » Нед 14 ное 2010 10:45

когато петрола свърши най-зле ще е тези с дизела ,защото тези с бензина ще преминат на метан,а той не се влияе от петрола.
ще настъпи криза тъй като дизела играе най-важната роля в производсвения сектор. затова утре примерно ако си купувам кола бих си взел бензинка , а не дизел. :applause:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%B0%D0%BD

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 14 ное 2010 11:33

Вече съм минал 70 000 км на газ .И спестявам грубо по 5 лв на 100км.Мотора няма и грам умора от както съм го купил.Но вече и да свърши съм го избил 100 пъти!

Потребителски аватар
Nenchef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nenchef » Нед 14 ное 2010 11:39

М...аз до сега съм имал възможност да сложа доста пъти на различни коли ама нещо се ми вика не ти требва бомба в багажника.
Пък и с тези Racers по улиците :screwy

Иначе има и +/и/- много хора , много различни мнения

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 14 ное 2010 13:48

Въпреки че не съм фен на газта, трябва да призная този факт: разликата между газта и бензина е някоко секунди... Ако се зачудим коя кола е по-голяма бомба - 1. спомнете си че резервоарите на повече то коли са пластмасови и са разположени на място, където лесно могат да бъдат ударени. 2 - не съм чувал з акола с гръмнала газова при удар. Може и да има просто аз не съм го чувал. А при толкова здрав удар, че да гръмне газта би трябвало и резервоара да се повреди дотолкова ,че да стане опасен.

Общ овзето има смисъл от газта ако караш много и ако намериш човек да ти монтира качествено качмествена система. Иначе бензинът е несравнимо по-добър, но и по-скъп.

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Нед 14 ное 2010 18:29

mania написа:Въпреки че не съм фен на газта, трябва да призная този факт: разликата между газта и бензина е някоко секунди... Ако се зачудим коя кола е по-голяма бомба - 1. спомнете си че резервоарите на повече то коли са пластмасови и са разположени на място, където лесно могат да бъдат ударени. 2 - не съм чувал з акола с гръмнала газова при удар. Може и да има просто аз не съм го чувал. А при толкова здрав удар, че да гръмне газта би трябвало и резервоара да се повреди дотолкова ,че да стане опасен.

Общ овзето има смисъл от газта ако караш много и ако намериш човек да ти монтира качествено качмествена система. Иначе бензинът е несравнимо по-добър, но и по-скъп.

Аз съм виждал кола гръмнала от удар. В пловдивско имаше няколко случая. Някой ще каже ли минуси и плюсове на газова. Не говоря економичност. Ами сигурно като сложиш газова се почва, настройка на борда, ако инжекцион, свещи, и куп простотии. Нека някой да каже нещо конкретно. Благодаря.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 14 ное 2010 21:13

donMaranzano написа:
mania написа:Въпреки че не съм фен на газта, трябва да призная този факт: разликата между газта и бензина е някоко секунди... Ако се зачудим коя кола е по-голяма бомба - 1. спомнете си че резервоарите на повече то коли са пластмасови и са разположени на място, където лесно могат да бъдат ударени. 2 - не съм чувал з акола с гръмнала газова при удар. Може и да има просто аз не съм го чувал. А при толкова здрав удар, че да гръмне газта би трябвало и резервоара да се повреди дотолкова ,че да стане опасен.

Аз съм виждал кола гръмнала от удар. В пловдивско имаше няколко случая. Някой ще каже ли минуси и плюсове на газова. Не говоря економичност. Ами сигурно като сложиш газова се почва, настройка на борда, ако инжекцион, свещи, и куп простотии. Нека някой да каже нещо конкретно. Благодаря.

Аз щети отговоря,простотиите идват от две неща:
Зад кормилното устройство
Некадърни майстори
Всичко друго се свежда до по горните две дефиниции :deal

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Нед 14 ное 2010 21:47

Аз съм твърдо за газовата:)
Като се има предвит интензивното ми движение насам натам.
За вървенето специално не ми дреме,в смисъл колата си върви прилично и ми върши адски много работа без да ми тежи на джоба и постоянно да се съобразявам,и все пак е 1.6 АКЛ .
Разликата от 1 лев си е сериозна.До момента на нея съм и сменил само един филтър.
Преди да я сложа двигателят ми беше ревизиран напълно.....и сега ще видим колко ще кара докато ми се наложи да направя нещо например гумички.
До момента съм навъртял 14000 км с газовата.
Поздрави
:да:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 14 ное 2010 22:16

-малко спад в мощността
-заема място в багажника
-повечето газови нямат (работещ) индикатор за горивото на таблото, а като свърши не можеш да пълниш от туби
-някаква елементарна поддръжка - преглед, филтърче, реглаж

+икономия
+уж е по-екологично

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 15 ное 2010 9:21

Някой може ли да каже горе-долу колко тежи газивата уредба? Говоря за нормална ботилка - не от ония въшкестите или някоя колкото багажника. Също ако може да дадете цифра и за метанова?

Потребителски аватар
jetko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jetko » Вто 16 ное 2010 21:16

Ами зависи от обема на бутилката, мойта предишната беше 50 литрова и тежеше 22 кг. А за газовите уредби мога само да кажа само, че си е голям плюс. Това, че износва по бързо двигателя или че прави проблеми по време на каране, няма нищо вярно, всичко е до правилно монтиране и регулировка. Карал съм Опел сега карам Джета и не съм имал никакви проблеми, а относно финансите просто е глупаво да се спори. Цената на газта е почти на половината спрямо бензина, а разхода от 0,5 до 1 литър повече спрямо бензина не се усеща. Усеща се как джоба ти се изпразва когато сипваш бензин. :D

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Вто 16 ное 2010 22:00

"Колкото по рано сложите газова,
толкова по малко ще се ядосвате
че не сте го направили по-рано"

Ян Дзъ

:deal

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 20 ное 2010 22:53

Не знам дали го е казал Ян Дзъ,ама си е точно така!! :beer

пп.Няма никакво износване ,не се заблуждаваите!!Напротив ,удължава живота на мотора.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 21 ное 2010 18:57

rokera671 написа:Не знам дали го е казал Ян Дзъ,ама си е точно така!! :beer

пп.Няма никакво износване ,не се заблуждаваите!!Напротив ,удължава живота на мотора.

не че го удължава, а няма опасност да се запуши някой маслен канал , бензина предизвиква малко повече шлака , но пак е възможно поради не смяна на масло дълго време даже и на газ да си.
и газта е сухо гориво и запича гумени елементи в мотора. mhihi

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 24 ное 2010 19:51

Ами то освен икономичност няма друго предимство. Тук обаче цената е основния фактор за избора на автомобил. Не ми пиши, че какъвто автомобил си харесаш и веднага го купуваш, независимо колко струва. Всеки избира автомобил по следните критерии
1. Цена
2. Година
3. Марка
4. Екстри
(понякога 3 и 4 може да бъдат разменени)
Тук също е така - искаме да караме на разумна(вече не) цена, не че ни е кеф да караме на газ. Заради пари е. Мисля е добре, да почетеш малко за влиянието на "газта" върху двигателя.

Какви бомби, какви секунди, милимунди? Улиците не са писти.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 24 ное 2010 20:21

rokera671 написа:

По-точно удължава мъките на двигателя. Ако нещо е развалено докато разбереш от каде е се налага да правиш основен ремонт на двигателя!
Докато на бензин болешката веднага се открива! Поради простата причина че колата неможе да върви както трябва, а на гЪз това няма как да го разбереш че то и колата така и така е умряла!
Аз съм против газовата уредба, но нека намалят цените на горивата и да видим дали някой ще кара на газ!

"Не искам много пари, а на бирата и на бензина старите цени" Това кой го е казвал незнам ма е истина!

Върни се в “Автогазови уредби”