не неутрализирайте вакуума на клапата за топлия въздух
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: не неутрализирайте вакуума на клапата за топлия въздух
явно си изобретил не тунинг кутия, ами кутия на пандора, много злоба отприщва у този гоуф 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
pe6kata написа:явно си изобретил не тунинг кутия, ами кутия на пандора, много злоба отприщва у този гоуф

които желае му правя показно разликата при мен беше потресаваща незнам защо се получи така
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
joker написа:mupk0 написа:При мене като го оставя свързано(вакуума),а тръбата от филтъра до колектора я няма,клапата стой само в положение топло.Като и сложа тръба взима да си се държи нормално.Друг е въпроса,че май файдата клони към 0.Тоест едва ли има някакъв страхотен ефект.Да може да има 2-5% по-добра ефективност докато загрееВажното е ,че пробвах
Само един въпрос:Как виждате къде стои клапата???Ако гледате на отворен капак на кутията и махнат филтър хич не се заблуждавайте,че това е истинското и положение,Просто зашото при махнат филтър и отворен вакуума няма как да заработи нормално.
Преди си мислех,че клапата стой в позиция топло и бях я завил с вида за да стой на студено.Имам 2 дупки и през тях се вижда

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
mupk0 написа:Преди си мислех,че клапата стой в позиция топло и бях я завил с вида за да стой на студено.Имам 2 дупки и през тях се виждаДупки от видия,но като светна с фенерче се вижда идеално.
Ама ти пак не искаш да разбереш,че нарушаването на циркулацията на въздуха в кутията по какъвто и да еначин се отразява на положението на клапата.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Тия клапи дето ги вартим ставаме малко смешни
За газ само студен ваздух ако работи на бензин зимата може топал докато загрее
и после пак студен иска 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Ми направете я клапата с едно жило от смукач от баба жужка, и кеф ти топъл, кеф ти студен въздуф

-
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от nepreklonniq на Нед 05 фев 2012 18:59, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Гледам, че си от Стара Загора, Христо. Ако искаш заповядай да ти демонстрирам как пали и върви без тая клапа 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Hristo Dimov написа:Да обобщим - клапата да си е активна, т.е. да си дърпа топъл въздух колкото може докато загрее мотора, защото при -16гр. навън си е цяла мъка да работи на газ... А после, който си мисли, че газта ще му върви нормално при тези ниски температури ...има много здраве от мен...за лятото може да е на студено само, но зимата в никакъв случай...
Не обобщавай само на база собствени знания, особено ако са от интернет.
viewtopic.php?f=22&t=310138
А, забравих, AFT НЯМА клапа за въздуха, смуче само студен...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ок всеки да си кара както знае...
Споровете са излишни...
Споровете са излишни...
- mupk0
- Контакти:
joker написа:mupk0 написа:Преди си мислех,че клапата стой в позиция топло и бях я завил с вида за да стой на студено.Имам 2 дупки и през тях се виждаДупки от видия,но като светна с фенерче се вижда идеално.
Ама ти пак не искаш да разбереш,че нарушаването на циркулацията на въздуха в кутията по какъвто и да еначин се отразява на положението на клапата.
Дупка с диаметър 1-2мм нарушава циркулацията?Та тя е абсурд да засмуче от там нещо ,което да промени газоразпределянето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
сложете един конусен KN и ще решите спора
Шегувам се аз карам 1,6 АЕК и кутията ми е от голф 2 моно вътре всичко е махнато като клапи мотора си върви прилично и на двете горива и нямам проблем със загряването на колата нито лято нито зима и отгоре на вси4ко съм с радиатора с най голямата пита Незнам какъв е ефекта на тази клапа ама определено поне при мене без нея няма проблеми нито с палене нито с загряване

- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Пак ще кажа клапата не е сложена там за да може бай хой да каже: "Аз я махнах от нея полза няма"
Изкарахте се по инжинери от тези който са правили колата.
Ако се прави настройка по изолирана на студен въздух клапа това значи че трябва да се събразяваш с външна температура т.е. зимата настройваш лятото пак ако не разхода ФРъква или спира да върви
За това е нужна клапата да поддържа постоянна температура и да няма нужда от настройки било то на газ или бензин и макар че е незначителна разликата при вървене и горене смятам че има нужда от клапата да не говорим че системата се използва от преди христа до ден днешен.
Колкото до 1-2 мм дупка дали нарушава циркулацията незнам но остави някой да те прободе отзад пък върви обеснявай че не е така.

Ако се прави настройка по изолирана на студен въздух клапа това значи че трябва да се събразяваш с външна температура т.е. зимата настройваш лятото пак ако не разхода ФРъква или спира да върви
За това е нужна клапата да поддържа постоянна температура и да няма нужда от настройки било то на газ или бензин и макар че е незначителна разликата при вървене и горене смятам че има нужда от клапата да не говорим че системата се използва от преди христа до ден днешен.
Колкото до 1-2 мм дупка дали нарушава циркулацията незнам но остави някой да те прободе отзад пък върви обеснявай че не е така.

- mupk0
- Контакти:
Zerga3GT написа:Пак ще кажа клапата не е сложена там за да може бай хой да каже: "Аз я махнах от нея полза няма"
Колкото до 1-2 мм дупка дали нарушава циркулацията незнам но остави някой да те прободе отзад пък върви обеснявай че не е така.![]()
![]()
![]()
То ако става на въпрос инженерите са я сметнали и без газ...така че едното е следствие от другото
Върни се в “Автогазови уредби”