АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
landir
Автомобил:
Двигател:

Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

Мнениеот landir » Съб 23 ное 2013 22:21

Пусни снимка на документите които имаш.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 23 ное 2013 22:23

сега нямам как да снимам тъмно е ! :gruebel ама по рано като ходих на прегледи нали с това съм минавал?

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Съб 23 ное 2013 22:26

на прегледа преди 2 месеца ,във голямия талон за прегледа написаха газ-бензин и ,че са проверили монтажа.....и дадох още 30 лв. - демек общо 60 лв.......егати сега и нов талон,едно отклонение....по телевизията като кажат нещо за газовите се едно е нещо ужасно и сме опасни....вместо да ни се радват и да ни намаляват данъците и подобни преференции...те говорят се едно сме наркомани......ами един 25 годишен дизел не замърсява(?????),да ги накарат всички с филтри за твърди 4астици до 1 март да видим кво ще стане...за мен дизела е по голяма смрад(каня се да си взимам дизел) но като гледам само с колелото накрая ще съм или на чист Бензин.....или само евро 5 и нагоре и тогава всички стари коли да се спират автоматично от движение....НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА....за сега изчаквам да видя поредната дивотия докъде ще избие :scare3

bobbby11
Автомобил: Seat Toledo GT
Двигател: 2.0 2E 1994

Мнениеот bobbby11 » Съб 23 ное 2013 22:34

automan написа:ходих сега до колата ми той е закопчан зедно с паспотра на газовата бутилка имам значи паспорт . там пише че е монтирана уредбата на 27.07 2006. сега какво следва? само талона ли трябва да сменя или и газовата бутилка /

Хахааа... Абе пич, ти си написал сигурно 20 поста в тая тема... И накрая си намираш паспорта, дето ти бил в колата... И през цялото време не си спрял да плюеш по правителството... Ами пич, смени си и бутилката и талона и колата... И бегай да подскачаш на жълтите павета... Направо ме разбиваш...

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Съб 23 ное 2013 22:37

Едно бяло сняколко странички, в началото е акта за първоначално допускане до експлоатация, след това са прегледите за всяка година, накрая са текстовете на две инструкции. Това дето някои го смятат за паспорт на бутилката си е паспорт на газовата уредба.
luboveliki написа:на прегледа преди 2 месеца ,във голямия талон за прегледа написаха газ-бензин и ,че са проверили монтажа.....и дадох още 30 лв. - демек общо 60 лв.......егати сега и нов талон,едно отклонение....по телевизията като кажат нещо за газовите се едно е нещо ужасно и сме опасни....вместо да ни се радват и да ни намаляват данъците и подобни преференции...те говорят се едно сме наркомани......ами един 25 годишен дизел не замърсява(?????),да ги накарат всички с филтри за твърди 4астици до 1 март да видим кво ще стане...за мен дизела е по голяма смрад(каня се да си взимам дизел) но като гледам само с колелото накрая ще съм или на чист Бензин.....или само евро 5 и нагоре и тогава всички стари коли да се спират автоматично от движение....НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА....за сега изчаквам да видя поредната дивотия докъде ще избие :scare3

Колега и аз минах преглед, написаха бензин/газ, пегледаха газовата, но ми взеха само за ГТП 30лв., нещо са те прекарали.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 23 ное 2013 22:42

:flag_bulgaria

Последна промяна от automan на Съб 23 ное 2013 22:56, променено общо 1 път.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 23 ное 2013 22:44

batmit написа:Едно бяло сняколко странички, в началото е акта за първоначално допускане до експлоатация, след това са прегледите за всяка година, накрая са текстовете на две инструкции. Това дето някои го смятат за паспорт на бутилката си е паспорт на газовата уредба.
luboveliki написа:на прегледа преди 2 месеца ,във голямия талон за прегледа написаха газ-бензин и ,че са проверили монтажа.....и дадох още 30 лв. - демек общо 60 лв.......егати сега и нов талон,едно отклонение....по телевизията като кажат нещо за газовите се едно е нещо ужасно и сме опасни....вместо да ни се радват и да ни намаляват данъците и подобни преференции...те говорят се едно сме наркомани......ами един 25 годишен дизел не замърсява(?????),да ги накарат всички с филтри за твърди 4астици до 1 март да видим кво ще стане...за мен дизела е по голяма смрад(каня се да си взимам дизел) но като гледам само с колелото накрая ще съм или на чист Бензин.....или само евро 5 и нагоре и тогава всички стари коли да се спират автоматично от движение....НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА....за сега изчаквам да видя поредната дивотия докъде ще избие :scare3

Колега и аз минах преглед, написаха бензин/газ, пегледаха газовата, но ми взеха само за ГТП 30лв., нещо са те прекарали.

е такова имам! :biggrin

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 23 ное 2013 22:54

bobbby11 написа:
automan написа:ходих сега до колата ми той е закопчан зедно с паспотра на газовата бутилка имам значи паспорт . там пише че е монтирана уредбата на 27.07 2006. сега какво следва? само талона ли трябва да сменя или и газовата бутилка /

Хахааа... Абе пич, ти си написал сигурно 20 поста в тая тема... И накрая си намираш паспорта, дето ти бил в колата... И през цялото време не си спрял да плюеш по правителството... Ами пич, смени си и бутилката и талона и колата... И бегай да подскачаш на жълтите павета... Направо ме разбиваш...

еми аз не мисля само за себе си , а за всички събратя. и винаги ще ги подкрепям защото много мразя неправдите!и сега ако мога ще отида на жълтите павета, а н е като теб да седиш отстрани и да чакаш някой друг да се бори за правата ти!
СВОБОДАТА САНЧО СЕ НАМИРА НА ВЪРХА НА КОПИЕТО, И ЗА НЕЯ ТРЯБВ А ДА С Е-ВОЮВА. СЕРВАНТЕС!!!!!!!!! знаеш ли поне кой е той :mhihi

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Нед 24 ное 2013 8:42

Аз като имам пълномощно за колата мога ли аз да ида да смена талона или специално требва собственика да иде ? И какво требва да носа - Малък и Голям талон , паспорта на газовата , полицата за застраховката - тия ли неща само ? Сега като требва да плащам данък да ми го не искат и него ?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 24 ное 2013 9:01

dmitko написа:Необходими документи - малък и голям талон, гражданска големия лист /не картончето/ и лична карта.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Нед 24 ное 2013 9:08

Е като колата не е на мое име ,а имам смао пълномощно може ли аз да ида ?

Потребителски аватар
spears
Автомобил: VW VENTO
Двигател: 2.0 16v ABF

Мнениеот spears » Нед 24 ное 2013 10:00

И аз щях да питам същото щото колата не е на мое име а на маиками а е в гърция :mhihi

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Нед 24 ное 2013 10:13

С'я, след камарата попържни, :censored2 има ли някой който да даде надеждна информация, ще се ходи ли в КАТ с каруцата или ще се минава на пангара по докумети? :gruebel

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Нед 24 ное 2013 10:23

С колата се ходи, проверка номер на рама и двигател, взимат ти паричките и си готов. Поне да го направят само по документи,както при смяна на собственик. За какво трябва да ходи колата?Катаджиите не могат да определят техническото състояние на уредбата.Ще станат егати опашките.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Нед 24 ное 2013 10:49

Ето една статия, която ясно обяснява какво е положението.
Интересен е обаче последния абзац (въпреки, че е писана от журналисти и то от тази медия):
Експерти от „Пътна полиция” коментираха, че промяната не е толкова наложителна и все още има шанс министърът на транспорта да промени наредбата и или да удължи гратисния период или изобщо да отпадне това изискване.

Върни се в “Автогазови уредби”