АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ
- kaltcev.72
- Автомобил: golf 4 toyota avensis
- Двигател: 1.6 1J 2001
Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ
Е добре де при мен още при регистрирането през 2006 година на автомобила Фолксваген Пасат с газова уредба в големия талон беше отбелязано , че колата се движи на бензин и LPG . Ще ли се наложи сега пак да сменям талон ?
НЕ не се налага пак да го сменяш ,а аз с пълномощно мога ли да ида или специално собственика требва да иде ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам няколко въпроса:
За автомобили, които са с вече монтирани и узаконени газови уредби няма да е необходима смяна на талона, нали така?
Изискването за вписване на газ/бензин в талона ще е само за собствениците на автомобили, които отсега нататък ще монтират газови уредби. Така ли е?
Намерих въпросната наредба и в нея никъде не се споменава нито дума за смяна на талон, нито за глоби. Ето я:
http://www.rta.government.bg/images/Image/n_uredba/n3-ikiopps.pdf
Това ми прилича на дезинформация пусната умишлено по медиите. Този слух плъзна от нова, която си е партийна телевизия и обслужва партийни интереси. Странно е, че освен тях, никой друг не е чувал за подобно изискване. На мен ми прилича на лъжа.
Може ли някой да даде линк към закона, където е написано черно на бяло, че се изисква смяна на всички талони на автомобилите със стари газови уредби?
Дайте линк да видим черно на бяло в кой закон са регламентирани тези "глоби за хиляди левове" с които плашат хората.
За автомобили, които са с вече монтирани и узаконени газови уредби няма да е необходима смяна на талона, нали така?
Изискването за вписване на газ/бензин в талона ще е само за собствениците на автомобили, които отсега нататък ще монтират газови уредби. Така ли е?
Намерих въпросната наредба и в нея никъде не се споменава нито дума за смяна на талон, нито за глоби. Ето я:
http://www.rta.government.bg/images/Image/n_uredba/n3-ikiopps.pdf
Това ми прилича на дезинформация пусната умишлено по медиите. Този слух плъзна от нова, която си е партийна телевизия и обслужва партийни интереси. Странно е, че освен тях, никой друг не е чувал за подобно изискване. На мен ми прилича на лъжа.
Може ли някой да даде линк към закона, където е написано черно на бяло, че се изисква смяна на всички талони на автомобилите със стари газови уредби?
Дайте линк да видим черно на бяло в кой закон са регламентирани тези "глоби за хиляди левове" с които плашат хората.
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
Една стотинка няма да видят от мен!!!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
bobovo написа:Една стотинка няма да видят от мен!!!

Когато оправят пътищата и усетя по някакъв начин,че живея в бяла държава,и че тия пари отиват където трябва,тогава ще им дам с кеф тия 20 лв.До тогава ни стотинка и от мен.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
То хубаво, няма да сменяте талоните, ами ако ви спре в движение кола с буркани от тия дето ги карат от "ДАЙ" и ви кажат, отворете багажника и видят газовата? Какво ще кажеш, че не караш на газ, а бутилката си я возиш, и като те наградят със 2 бона ще трябва да продадеш колата, за да платиш?
По принцип всеки си е прав за себе си, и всеки дърпа чергата към него, но винаги ние сме от лошата страна както се казва, и рано или късно ще ни накарат да платим! Както стана със смяната на номерата, колкото и да се инатиш, искаш не искаш, ще отидеш! Ще намерят цаката и на тирикатите, защото всеки майстор си има майстор!
Peace!
По принцип всеки си е прав за себе си, и всеки дърпа чергата към него, но винаги ние сме от лошата страна както се казва, и рано или късно ще ни накарат да платим! Както стана със смяната на номерата, колкото и да се инатиш, искаш не искаш, ще отидеш! Ще намерят цаката и на тирикатите, защото всеки майстор си има майстор!

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Тая наредба явно е пълно малоумие. Но е от предишното правителство, все се надявам, че сегашното ще се опита да покаже, че е по-умно от предишното и ще я отмени. От друга страна това са доста парички за наши фирми (лицензираните, които ще преглеждат монтажа). Интересно кое ще надделее повече - Алчността или разума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Тая наредба явно е пълно малоумие.
Абсолютно малоумие. По смисъла на тази наредба,
Изменение в конструкцията на ППС е:
1. всяка процедура по промяна в техническите данни на ППС, посочени в свидетелството му за
регистрация или в конструктивни или технически характеристики на ППС, които са заложени от
производителя по време на неговото производство или които са били одобрени по реда на наредбата;
2. добавянето на системи, компоненти, отделни технически възли и оборудване.
Така написано означава, че всички, които са с тегличи, ксенони или са добавяли нещо по колата си, но не са минали през техно-тест за легализиране, според закона също са нарушители и излиза, че управляват незаконни автомобили. Това ще се отнася и за всички, които са добавяли по колите си оборудване различно от фабричното.

Тази наредба ще бъде като рай за застрахователите - ще започнат да отказват изплащане на застрахователни обезщетения с мотива, че автомобила е незаконен.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
my heart iS iCe написа:То хубаво, няма да сменяте талоните, ами ако ви спре в движение кола с буркани от тия дето ги карат от "ДАЙ" и ви кажат, отворете багажника и видят газовата? Какво ще кажеш, че не караш на газ, а бутилката си я возиш, и като те наградят със 2 бона ще трябва да продадеш колата, за да платиш?
По принцип всеки си е прав за себе си, и всеки дърпа чергата към него, но винаги ние сме от лошата страна както се казва, и рано или късно ще ни накарат да платим! Както стана със смяната на номерата, колкото и да се инатиш, искаш не искаш, ще отидеш! Ще намерят цаката и на тирикатите, защото всеки майстор си има майстор!Peace!
Тия от ДАИ не могат да спират друго освен камиони,автобуси и таксита.
А и да ми отворят багажника няма да видят нищо,щото бутилка е от долу,и как ще разбере оня дали ми пише в талона газ/бензин като не го нося в мен?
Зора им е,че им трябват пари и се чудят от къде да скубят вече

Не ми е зор,че ще си сменя талона даже доброволно бих го направил ... ама защо требва после да минавам преглед за 50 лв. който ще се състои в това (отвори капака-добре затвори го) само и само да ми каже некой дето се е набутал да седи като пукел там ,че ми е добре сложена газовата уредба ! Друг е въпроса,че напримерно аз нямах избор и требваше да си я сложа в сервиз ама ако имах право на избор(готови пари) бих избрал определен човек да ми я сложи който разбира доста повече от тия неща просто в един момент е решил ,че ще работи за себе си ,а нема да изкарва на друг парите и като не е сервиз по-малко разбира ли ? Ебати тъпото !
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
На моят талон пише Бензин/GASOLINE, на талона на баща ми пише БЕНЗИН/PETROL и двете коли са на гас
GASOLINE дали ще мине за gas, както знаем абсурдните стикери на задното стъкло пише GAS, което от английското gasoline означава бензин, а правилното е LPG
Кретенска работа!

GASOLINE дали ще мине за gas, както знаем абсурдните стикери на задното стъкло пише GAS, което от английското gasoline означава бензин, а правилното е LPG

Кретенска работа!
Последна промяна от doaiena на Нед 24 ное 2013 20:43, променено общо 2 пъти.
- Borsuka
- Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
- Двигател:
Дано да го измислят както трябва,че ми писна да ме скубят за глупости. Регистрирам колата в КАТ преди 3 години и не ми отбелязват, че е с монтирана АГУ. След монтажа и бях платил 20лв.-30лв. за проверка на монтажа и заверка на паспорта и в друг сервиз, а сега на всеки ГТП си плащам по 15лв. защото уж проверяват и нея, и как изведнъж ще се окаже, че законната ми АГУ която са я проверявали на ГТП и са ми взимали парите, ще се окаже незаконна! Колко пъти ще ми я проверяват тази газова, че вече започва да ми писва от държавен рекет. Ако автомобила излиза от завода със стоманени джанти 14" а аз му сложа 15" пак ли е незаконно. Добавяне на фарове за мъгла, парктроник, теглич.... пак ще излезе незаконно защото се води изменение конструкцията на мпс.
-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
...а познайте ако 10% от тези 800 000 коли отидат и им поискат оставката дали ще влезе в сила тази наредба!?
Върни се в “Автогазови уредби”